Deklaracje śmieciowe! Chciałbym się dowiedzieć, kto...

Deklaracje śmieciowe! Chciałbym się dowiedzieć, kto zadecydował, że nie można przesyłać deklaracji przez Internet bez certyfikatu? Specjalnie dzwoniłem do tego „udogodnienia” i dowiedziałem się, że ktoś we Włocławku musiał zadecydować o tym pytam, kto i po co? Czy dla uzasadnienia przerośniętej administracji miejskiej duża część mieszkańców musiała leźć do komitetu centralnego i odstać swoje by było wiadomo, że urzędnicy są do czegoś przydatni? Wielu mieszkańców jednak wolało przesłać Internetem tą super tajną deklarację na temat śmieci!

4 komentarze

Krystyna

Okazuje sie ze paradoksalnie biurokracja rosnie z bezrobociem. A to nas kosztuje.

7 0
ID:52692

certyfikat to tylko wybór

do Radio Moskwa: wystarczy zalogowac się na stronę "zbieraj selektywnie" , otworzyc zakładkę "pobierz deklarację' i wbrac opcje zaloguj się do ePUAP, stworzyc swój profil, wypełnic deklarację i wysłac w swoim profilu, nastepnie wydrukowac potwierdzenie wysłania deklaracji. Latwo i szybko.

2 6
ID:52693

Radio_Moskwa

@~certyfikat to tylko wybór: tak tylko to nie działa:) dzwoniłem nawet do administratora tego epuap i powiedzieli mi że ktos zadecydował że musi być podpis elektroniczny! chociaz był nawet ptaszek by wysyłać bez podpisu!!! ale jakiś jełop tak to ustawił że u nas musi być podpis!!!

7 0
ID:52694

xxxxxxxx

certyfikat, podpis elektroniczny czy profil zaufany? Bądźcie precyzyjni w swoich wypowiedziach. Jeśli wystarczy profil zaufany to jest on darmowy - po założeniu konta na epuap tworzymy sobie profil zaufany który należy potwierdzić w Urzędzie Skarbowym lub Urzędzie Wojewódzkim (na Brzeskiej) lub w ZUS. Ja byłem w US i zajęło to ok 20 minut. Takie profil jest ważny przez 3 lata i można dzięki niemu podpisywać pisma nie tylko do UM ale do innych instytucji wykorzystujących epuap. Warto sobie ten profil zaufany utworzyć - tym bardziej że jest darmowy.

0 2
ID:52703

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA