Posłowie, zdobywaja serca proboszczów. Powstają uchwały...

Posłowie, zdobywaja serca proboszczów. Powstają uchwały oddające cześć świętym i stające w obronie Kościoła. Uchwałę w obronie sejmowego krzyża PiS zgłosiło na posiedzeniu Sejmu. Polscy politycy deklarują się jako wierzący... Wedlug Solidarnej Polski premier nie wsłuchuje się wystarczająco w głos hierarchów. Podobne uchwały oddających cześć wielu świętym i błogosławionym zostało przyjętych w większości przez Senat. Cos nie ma wzmianki o pedofilach. Zamiast dazyc do zerwania tego idiotycznego konkordatu, zainteresowac sie ratowaniem chociazby sluzby zdrowia, wyrzucaja pieniadze na te beznadziejne debaty. Zacofanie, czy szukanie glosow w kosciele ? Godne pozalowania.

3 komentarze

załamka

Dlatego właśnie jesteśmy w ogonie Europy. Kościół w najlepsze gra temu państwu na nosie... W szkołach religia, w przykościelnych salach szkoły - wszystko z kieszeni podatnika. Politykierstwo, rozpasanie, obłuda i bezkarność Miejmy jednak nadzieje, że tłuste lata tej instytucji dobiegają końca. Wiele na to wskazuje. dzięki Bogu....

5 0
ID:52715

Krystyna

I pomyslec, ze to niby lewica podpisala konkordat. Prawde mowiac ta partia (SLD) nie ma nic wspolnego z lewica. Przyspieszyla jeszcze niszczenie zakladow, bo panstwowe zaklady, ktore moglybyc byc do dnia dzisiejszego nie podobaja sie ani Stanom ani Europie. Tchorze myslacy tylko i wylacznie o wlasnej kieszeni.

3 2
ID:52720

Tomek

Ja nic nie mam do kościoła i w ogóle tak to już jest w mentalności Polaków, że kościół i tradycja oraz historia z tym powiązana grają sporą rolę - nasze babki uczyły nas do znaku krzyża pokory (parafrazując słynną kobitę z "Zamknij mordę" spod Pałacu Prezydenckiego - lato 2010).
Konkordat można obalić tylko trzeba naprawdę zebrać się w sobie, a co do historii to muszę powiedzieć, że kościół nie jest taki święty - krucjaty, Inkwizycja, palenie "czarownic" na stosie, próba zniszczenia prawosławia i islamu, a jak były rozbiory i zabory to papież był przeciwko Polsce niepodległej, a podczas II wojny światowej papież Pius XII modlił się jeszcze za hitlerowskie Niemcy... dopiero po wojnie Watykan zwracał się z pokorą do nas, bo bali się, że komunizm zaleje Europę...
A w czasach współczesnych praktyki kościoła to właśnie pedofilia i robienie koło d*py heretykom.
Jestem ateistą, ale szanuję katolickie wyznanie wiary i katolików za to, że wierzą. Byłoby mi na rękę, gdyby nikt nie wierzył w Boga, ale siłą gó*no mogę zdziałać, więc postanowiłem akceptować obecny stan rzeczy i dyskretnie zająć się stopniową ateizacją.

0 1
ID:52773

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA