Czy przypadkiem wywóz smieci za który nas podatników...

Czy przypadkiem wywóz smieci za który nas podatników ,,wadza'' zmusza do dodtakowych opłat nie jest USTAWOWYM ZADANIEM SAMORZĄDU w ramach pobieranych coraz wyższych podatków ? Na co w końcu idą te nasze podatki skoro za śmieci trzeba dodatkowo płacić , za wodę , za drogi , a niedługo za to że deszcz pada ? Gdzieś jest granica tego samorządowo -rządowego bezczelnego absurdu ? A politykierzy udają że to nie oni i uchwalaja co im ślina na język przyniesie .

10 komentarzy

darkbreaker

Widzę że dzisiaj "????" ma wyż intelektualny, nie wkleja tylko kombinuje samodzielnie. Nie ustrzegł się jednak błędów, zamiast POdatki pisze podatki....

4 5
ID:52823

peso

Składając deklarację "śmieciową" dowiedziałem się, że zamiast obecnej opłaty 60 zł będę płacił tylko 27 zł miesięcznie.
Przyznam, że ja jestem pozytywnie zaskoczony.
:)

2 1
ID:52826

????

@peso: Możesz uchylić rąbka tajemnicy ...bo to trochę dziwne ?

1 1
ID:52830

zbuntowany_kaloryfer

Jeszcze kilka wieków temu śmieci wyrzucano po prostu na ulicę (mieszkańcy kamienic zwyczajnie przez okno). Proponuję w ramach eksperymentu wrócić choćby na rok do tej dość kontrowersyjnej, ale ciekawej metody ;)))))

5 1
ID:52832

peso

@~????:
Ze strony: http://www.zbierajselektywnie.pl/oszczedzaj-pieniadze
ZABUDOWA JEDNORODZINNA
Niższa stawka opłaty za gospodarowanie odpadami komunalnymi od gospodarstwa domowego w zabudowie jednorodzinnej, jeżeli odpady komunalne są zbierane i odbierane w sposób selektywny:
1) gospodarstwo domowe jednoosobowe - 14 zł miesięcznie;
2) gospodarstwo domowe dwuosobowe - 27 zł miesięcznie;
Więc zadeklarowałem 27 zł a dziś płacę do Saniko 60 złotych miesięcznie.
I tyle.

2 0
ID:52834

kortyzol

@peso: To rozumiem. Ja natomiast muszę płacić więcej bo mam 5 -o osobową rodzinę. U sąsiada w domku mieszka 8 osób i będą płacić tyle co ja.?. Największy bałagan powstanie w blokach.Po co deklaracje o sortowaniu jak wiadomo ,że nikt nie będzie sortował .

3 0
ID:52837

????

@zbuntowany_kaloryfer: sugerujesz że Polacy wezmą przykład z Włochów i oleją idiotyczne ustawy śmieciowe mafijnych POlitykierów ? Jeśli tak to była by rewolucja śmieciowa -tam takie zsiecanie workami ulic skutkuje ..a w Polsce?

0 4
ID:52843

peso

@kortyzol:

Faktycznie 8 osób na pewno generuje więcej śmieci niż 5 a i z tymi blokami to masz absolutną rację. Zgadzam się z Tobą, że tak nie powinno być.

0 0
ID:52848

zbuntowany_kaloryfer

Niczego nie sugeruję! Po prostu przypomniałem malutkie cosik z obyczajowości wieków minionych - przy okazji dobrze się bawiąc! A ten mi tu jakichś "POlitykierów" miesza do sprawy. Skrzywienie masz jakieś facet.

3 1
ID:52858

????

@zbuntowany_kaloryfer: Idiotyczna ustawę smieciową uchwaliły krasnoludki ? czy POlityczna zaraza ?

1 1
ID:52864

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

WOLNE MEDIA