Jaki jest Włocławek? Proszę o Wasze komentarze. Nie...

Jaki jest Włocławek? Proszę o Wasze komentarze. Nie chciałbym o jakiś byle odpowiedzi, ale takie dłuższą wypowiedź opisującą w całości to miasto i mieszkańców teraz i jak będzie za 10 lat i za 20 lat.

10 komentarzy

Adam

Przeciez ruina tego miasta jest wyrazna. Miasto bez mozliwosci przekazdu, bez porzadnego transportu zbiorowego, pozbawione zakladow pracy, szpital coraz bardziej ogolocony, szkole likwidowane nawet te niezbedne zawodowe, podatki, czynsz i inne oplaty wygorowane; bijaca korupcja. To jest odpowiednik calego naszego kraju.

6 3
ID:54184

Aleksiej

Całkiem w pytkę jest Włocławek.

1 2
ID:54186

Stacha

Miasto jest pięknie położone-lasy,jeziora piękny widok na Zawiśle i. z Zawiśla na miasto i to chyba koniec .Miasto popadające w ruinę, miasto brudne zaniedbane-brakuje prawdziwego Ojca .Mieszkańcy- tak popatrzeć to smutasy-bo z czego maja się cieszyć z dużego bezrobocia, z utrzymywania się zapomóg MOPR,rodziców-którzy mają jeszcze pracę albo są emerytami.Większość starszych wyjechała"za chlebem" do Anglii.Niemiec,Holandii czy Hiszpanii. Miasto emerytów i rencistów,ludzi często schorowanych skarżących się na długie kolejki do lekarzy specjalistów i na rehabilitację.Miasto umiera w godzinach wieczornych.Nie ma głównej ulicy -kiedyś 3-go Maja a dziś wstyd iść na bulwary bo którędy? Jaka jest perspektywa - nie ma co przewidywać- potrzebny jest mądry i zaradny Prezydent, który ożywi to jeszcze miasto.

5 2
ID:54187

Radio_Moskwa

można to przedstawić tak niestety :(

2 2
ID:54190

george best

To co zobaczyłem w tym roku we Włocławku to miasto przypomina mi osiedle cygańskie pod Nowym Targiem.

4 2
ID:54191

george best

@~Radio_Moskwa: Bardzo ciekawy film .Czy to wybory Miss Wloclawka czy Starówka bo dokladnie nie mogę odczytać.

2 2
ID:54193

Koalicja Moherowa

@~george best: To już omamy wzrokowe i słuchowe.Też dopadł cie wirus filipiński?

2 1
ID:54203

Koalicja Moherowa

@~Adam: Włocławek jest nie do pobicia 21,5% bezrobotnych

3 0
ID:54214

george best

@~Koalicja Moherowa: Na Filipinach nie byłem także wirusa żadnego nie mam .

1 1
ID:54216

george best

@~Koalicja Moherowa: zastanawiam się na co Ci bezrobotni czekają.

2 0
ID:54232

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA