..a tak a propos mojego wpisu dotyczącego Kościoła i wiary...

..a tak a propos mojego wpisu dotyczącego Kościoła i wiary - to usłyszałem dzisiaj rano w PR "Jedynka" wypowiedż Głównego Inspektora od ochrony danych osobowych,że wpływa wiele skarg od obywateli ,że Kościół nie stosuje się do przepisów i przetwarza dane osobowe tych ,którzy wystąpili formalnie z Kościoła. Inne mniejszości religijne i wyznaniowe takiego procederu nie uprawiają....aż strach pomyśleć JAK są one przetwarzane (sprzedawane?). Wychodzi na to ,że Polacy wpadli z deszczu pod rynnę?No i jaką mamy pewność,że dane każdego parafianina nie są przetwarzane.. nie tylko tych których instytucja ta wkurzyła z różnych powodów. Oj nie jest dobrze gdy prawa świeckie ma się w nosie.

6 komentarzy

????

A ten ciagle odwraca uwagę od przekretów tuskowo-vincentowych i ciągle te srutututu majtki z drutu .....powiedz to tubylcom w Bieszczadach ...tylko żebys miał z górki ...łatwiej uciekać ...

5 7
ID:54674

ozon

Jeśli nie rozumiesz zagrożenia to Twoja sprawa bo większość niestety nie zdaje sobie sprawy z tego - efekt życia za "żelazną kurtyną". i jeszcze coś- nie rozśmieszaj mnie ,że portal jest miejscem do rozwiązania "przekrętów......" a Ty głównym prokuratorem .Kompleksy chcesz wyleczyć na forach? Naiwny!

0 1
ID:54725

????

@~ozon: zaraz zaraz ,to firmy ubezpieczeniowe które nagminnie handlują danymi swoich byłych klientów też należą do Koscioła Katolickiego ? Ooooo.... to już faktycznie POważna sprawa ...jak to dobrze czasem POczytać teksty ozona ...człowiek staje się bardziej świadomy zagrożeń z najmniej sPOdziewanej strony ...aaaa nasze składki z funduszy erytalnych też wyprowadził Kościół Katolicki ? Bo może czegoś nie wiemy ?

1 0
ID:54754

fiskus

@~ozon: No co ty , zwycięzca drugiej edycji programu Must be the music , podjął zaskakującą decyzję !

1 1
ID:54756

ozon

"pytajniku" sprawa dotyczy tego ,że Kościoła nie da się za te praktyki ukarać w przeciwieństwie do innych instytucji bo te obowiązuje prawo świeckie a Tamtych Boskie to raz a dwa uczciwość powinna być domeną Kościoła nie sadzisz?Ej masz naprawde zawężone horyzonty....

0 0
ID:54780

ozon

Do "fiskusa"Acha! 7 chyba sierpnia zaczynają się rozgrywki ligi angielskiej. Masz NC+? sezon będzie ciekawy. Pozdrawiam

0 0
ID:54787

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA