Właśnie spojrzałem w CW na wypowiedź wybitnego...

Właśnie spojrzałem w CW na wypowiedź wybitnego specjalisty od wszechproblemów - tym razem wypowiadał się o bankructwie miasta Detroit. Byłem zażenowany. Jeśli to ma być personalna alternatywa dla Pałuckiego to ja wysiadam z tego miasta!

13 komentarzy

Bogusława

No tu masz rację, żenujące i słownictwo i poziom wiedzy.
Nie jest to alternatywa, ale całe szczęście są inne, Chmielewski, Wojtkowski, Lebiedziński. Porażka na całej linii.
Ale pamiętaj, na tym polega polityka. Nie idee ale kasa i miękki kręgosłup.

9 24
ID:54685

kajetan

sławku niedługo zaczniesz walczyć z własnym cieniem,zwolnij troszku no chyba że poganiają a to soryy.

36 2
ID:54686

Mariusz

Byłeś zażenowany że ktoś mówi o dużych problemach w naszym mieście ?Ten człowiek mówi jak żle jest zarządzane to miasto!!!!wiecej takich Lebiedzińskich i może niektóre śpiące królewny i kśiązęta z opozycji w końcu się obudzą. Referendum jest potrzebne za dużą niegospodarność w tym mieście .

38 6
ID:54687

AS

Wolę 50 takich specjalistów jak Lebiedziński niż jednego Pałuckiego.
Coraz bardziej mnie Pan Lebiedziński przekonuje ,ze tym miastem można i da się dobrze rządzić.Takie ogromne bezrobocie ,bieda na każdym kroku ,a prezydent taką wysoką pensje co miesiąc pobiera .Czy to miasto będzie stać na utrzymanie 2 przystani?ja cudzych zachcianek nie chcę ani spłacac ani utrzymywać .

38 8
ID:54688

Zofia

Juz czas zeby rozliczac odpowwiedzialnych w miastach i gminach za rozrzutnosc i wykorzystywanie naszych podatkow na wygorowane wynagrodzenia, korzystanie z przywilejow, bezkarne panoszenie sie.

32 1
ID:54691

????

A kiedy ten ,,aktyw'' zacznie mówić o płatnym dla podatników parkowaniu na ulicach Włocławka ? Jakoś ten temat zniesienia złodziejskich opłat im nie może przejść przez gardło ....czyżby PO cichu byli za kontynuacją okradania włocławskich podatników WIELOKROTNYM OPODATKOWANIEM ? To taka prosta kwestia a oni omijają ją jak śmierdzące g.....o -dlaczego ?

31 1
ID:54695

Los Makos

Lebiedziński? Przecież ten facet fantazjuje! Te jego pomysły to nawet w teorii dobre nie są, hehehe. A podpisy pod referendum to jakiś totalny BLAMAŻ, podobno do 5 tysięcy jeszcze nie dobili a nie ma już kto podpisywać, hehehehe

5 33
ID:54705

sportowiec

@pytajnik: a ja uważam opłaty za parkowanie w centrum za uzasadnione. I nie chodzi o zysk, tylko żeby jakiś burak, których we Włocławku nie brakuje, nie stawiał swego złomu na cały dzień i szedł w choler, w d. mając innych mieszkańców. Zobacz, jaki porządek zrobił się pod Kauflandem.

1 27
ID:54710

Samanta

Komitet referendalny nie nadaje sie nawet do czyszczenia butów Pałuckiemu. Za to robi sobie juz DARMOWA reklamę wyborczą za pieniądze podatników. Tak to "gospodarnie" wydaje juz teraz publiczne pieniadze, Wybory za rok. Straznik więzienny przyda sie na prezydenta a gestykulujacy Lebiedziński na rzecznika tego pierwszego.

1 16
ID:54712

Los Głupos

@~Los Makos: No dobra! WIG Lebiedzińskiego zebrał 5 tyś PIS coś około 3 tyś Pytanie ile zebrała partia, która najwięcej krzyczała o marnotrawstwie Pałuckiego, Czyli PO? Dla PO będzie to doskonały sprawdzian, jak wielkie mają poparcie w mieście! Oczywiście są też inni! Jest aż 9 wspaniałych, którzy doprowadzili do zbierania głosów. Zobaczymy ile tego będzie i kto ma największe poparcie i chęci do zmian na lepsze we Włocławku!

29 0
ID:54713

Los Makos

@Los Głupos: PO nie zbiera, bo wie, że i tak nie uzbierają, a PiS to 3 tyś ma chyba z tymi podpisami o "tamę", co Szary do Zbonia pretensje miał o "przywłaszczenie podpisów" 2 czy 3 lata temu- hehehehe. Lebieda z całą spółką to nie mają 5 tyś - tak wszyscy na "mieście" mówią, zobaczymy z deklaracjami do końca lipca mieli u komisarza podpisy złożyć. Gawryś krzyczał o 20 tyś i co??? Oni nawet do 7 nie zbiorą przez jeszcze regulaminowy miesiąc

0 13
ID:54718

????

@~sportowiec: Ale ten jaki by wielki nie był też płaci w tym mieście podatki na utrzymanie samorządu !!! I ma prawo do dyponowania nimi w ramach demokratycznych mechanizmów . A nauczyć go kultyry i poszanowania prawa można za pomocą odpowiedniego oznakowania miejsc w miescie gdzie komunikacja jest szkodliwa a wtedy może wykazywać swoja przydatność do woli z pełnym poparciem Straż W(M)iejska i Policja ....tak jak np w Płocku ... a poza tym w zadaniach samorządu jest ....tworzenie miasta pzryjaznego mieszkańcom a nie miasta obozowo-policyjnego z bezrekimi bandytami-parkomatami . Niedowiarkom polecam zwiedzanie urokliwych miasteczek basenu Morza Śródziemnego -tam można zobaczyć miasta DLA MIESZKAŃCÓW i turystów a nie POlicyjne obozy z bezrękimi bandytami okradającymi podatników za to że zechcieli do tego miasta przyjechać ,a ten policyjny model rozpowszechniany jest obecnie w POlsce .Chyba to dostrzegasz ?

15 1
ID:54720

tych

@~Los Makos: Pomożemy Obywatelowi nie zbiera podpisów bo teraz zaczął się sezon na szczaw :):):)

~Samanta/ a obecny Prezydent do czego się nadaje ? bo na pewno nie do rządzenia tym miastem i jakimkolwiek innym .

10 0
ID:54738

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA