Trochę dziwne że na tym forum nikt nie pamięta że dziś...

Trochę dziwne że na tym forum nikt nie pamięta że dziś mamy rocznicę realizacji tragicznego dla ludzkości pomysłu chorego psychicznie malarza z wąsikiem i zachłannych bankierów żydowskich którzy na jego pomyśle chcieli zarobić miliony ....a wylecieli przez komin ...też za jego pomysłem ...jako gorsza rasa . Kazda polska rodzina ma do dziś niewyrównane rachunki po tej tragedii .

36 komentarzy

george best

Chyba Twoja rodzina ma nieuregulowane rachunki po tej tragedii.Po raz kolejny obrażasz żydów.

9 8
ID:55689

Johan

1 września 1939 r III Rzesza będąc w porozumieniu z ZSRR Ii Słowacją napadli na Polskę rozpoczynając II wojnę światowa
17 września będziemy mieli następną rocznicę.

4 1
ID:55690

Moher

Legendarne przemówienie śp L Kaczyńskiego-http://niezalezna.pl/32407-zobacz-legendarne-przemowienie-l-kaczynskiego

1 3
ID:55691

$$$$

Wybierz jakiś wątek gdyż zbyt szeroki horyzont dyskusji zaproponowałeś. Jeśli chodzi o żydów to pytajnik nikogo nie obraził gdyż np Pani Coco Chanel, pochodzenia żydowskiego, kolaborowała z nazistami i wyszło to jej na dobrze, po dzień dzisiejszy. Kolejną firmą jest IBM, Krupp, BOSS, itd.... większość z tych firm lub marek była i jest w rękach żydowskich firm inwestycyjnych.

6 6
ID:55693

ANDRZEJ

Słusznie zauważone robi się wszystko by mówić o czymś innym , premier na Westerplatte no to jescze wporządku ale obok purpurowi a prezydent na Jasnej Górze jak by nie było innego dnia dla dożynek wszystkie imprezy w naszym kraju zaczynają się nabożeństwem a tysiące kapelanów bez etatu zgarnia naszą kasę wszystko idzie zgodnie z planem Czy widzieliście by w utęsknionej europie przywódcy byli tak otoczeni purpurowymi a na dodatek tylko myślą jak nam zabrać by im dać.

1 0
ID:55696

sportowiec

@Johan: zostaw Słowaków, oni w 1939r. mięli znacznie mniej do gadania niż PRL przy napaści na Czechosłowację. Cenię jednak, że znasz ten epizod w naszej historii. Przy okazji, jak oceniasz naszych wrześniowych dowódców: Dęba - Biernackiego, Rómmla, Bortnowskiego, Fabrycego i samego Naczelnego Wodza? Czy nie uważasz, że do dziś o kampanii wrześniowej opowiada się bzdury?

1 0
ID:55697

????

@~$$$$: jak widać ,,wiedza'' niektórych ,,POlaków'' z historii współczesnej jest na POziomie pantofelka , a warto wiedzieć że podstawą działania tego szaleńca z wąsikiem było tajne porozumienie z przemysłowcami i bankierami ŻYDOWSKIMI !!!!! którzy węsząc milionowe zyski skwapliwie ,,doradzali'' przy plamnowaniu ,, marszu na wschód'' (na Polskę również) .... Nie przewidzieli tylko że on im nigdy nie ufał i dlatego tak dokładnie niszczył światków tego porozumienia .Tylko jakoś miejscowe (polskie) lobby starozakonne zapomina o tych ważnych FAKTACH bezczelnie wytykając Polakom ,,prześladowania'' ... i domagając się odszkodowań !!!

5 7
ID:55701

ozon

...nie oddamy nawet guzika.." i co śmignęli do Rumunii? Polska międzywojenna i ta teraz jakże bardzo podobna... Polak jak zawsze przed szkodą i po szkodzie głupi?A kolorystyka bardziej nasycona- purpura czy czerwień?- cele jak widać takie same.

5 2
ID:55704

Johan

@~sportowiec: Nazywasz to epizodem?
Atak słowacki na Polskę jeden z elementów niemieckiego planu ataku na Polskę w 1939 roku, podczas II wojny światowej[1]. Wzięły w nim udział 3 dywizje, w sumie około 50 000 słowackich żołnierzy Armii Polowej "Bernolák" pod dowództwem gen. Ferdinanda Čatloša[2] oraz siły powietrzne w liczbie trzech dywizjonów. Wojska słowackie dotarły do okolic Nowego Targu, Krynicy i Sanoka, tracąc w sumie 29 zabitych lub zaginionych i biorąc do niewoli ok. 1350 jeńców polskich. Jednym z rezultatów ataku było włączenie w granice Słowacji ok. 770 km terytorium Polski.

0 0
ID:55709

$$$$

Aby dolać jeszcze oliwy do ognia kapitał należący do potężnych rodzin żydowskich posiadał i posiada takie marki i firmy jak: BMW, VW, BASF+Bayer (dawne IG Farben). Wszystkie te firmy owocnie i bez oporów współpracowały z nazistami i korzystały z niewolniczej pracy całej Słowiańskiej Europy. Po wojnie nieliczne z nich np OPEL po długich procesach wypłacił byłym więźniom po 1200 USD za 3-4 lata niewolniczej pracy i więzienia. Co do sytuacji Polski w '39 to byliśmy nieistotnym szczegółem w światowym planie z jednej strony Hitlera a drugiej Stalina. Po operacji Barbarossa ich plany sie trochę rozjechały. Polska kawaleria w 39, zarówno ta lekka jak i cieżka jak zwykle odegrały swoją bohaterską rolę. Mój osobisty dziadek walczył w obronie Krakowa, Lwowa i był internowany w Rumunii skąd uciekł do Jugosławi i dalej do Włoch i we Francji był w Resistance....itd, itp....

3 5
ID:55710

????

@~ozon: trudno się z tym nie zgodzić ,ale trudno też nie dostrzegać że ta rocznicowa paplanina medialna porusza tematy piedołowate a omija te najważniejsze . Te które wpakowały Polske pod niemieckie czołgi , ruską komune i obecnie amerykańską ,,wolność'' z zapachem czosnku i gęsiny .Bo ta nacja jak pokazuje historia dla kasy wydzierżawi nawet własną du....ę byle z zyskiem ...

0 4
ID:55713

cichyobserwator

@~$$$$: Wskaż mi zródło skąd u ciebie Coco Chanel ma pochodzenie żydowskie bo do tej pory wiedziałem tylko ,że dyrektorzy firmy Chanel Parfums, byli pochodzenia żydowskiego( ona miała tylko 10% ). Coco Chanel użyła swojej pozycji jako Aryjka by wnieść petycję do niemieckich urzędników, chcąc zalegalizować jej żądanie jako jedynej właścicielki praw do marki i zysków z perfum Chanel No. 5. W maju 1941, napisała do administracji rządowej petycję z żądaniem uwłaszczenia na jej rzecz, własności firmy do tej pory żydowskich ( http://www.przelamujaccisze.opole.pl/historia-firmy-coco-chanel.html )

To samo pytanie do IBM ; u ciebie Thomas John Watson ( główny twórca IBM ) z Nowego Jorku był żydem ? Gdzieś ty to znalazł ? Filia niemiecka IBM użyczyła maszyn i kart dziurkowanych szwabom jeszcze przed wojną , a podczas wojny jego syn był pilotem bombowca . Ale to juz inna historia .

Jako ,, normalny " i ,, prawdziwy " Polak ( zaraz po Pytajniku ) masz oczywiście rację : Wszystkiemu, czyli wyzyskowi, wojnom , zdradom, itd. są winni żydzi !
Acha ; bym zapomniał - i cykliści, oczywiście !

5 7
ID:55716

cichyobserwator

@~????: Dawno tak mnie nie ubawiłeś ! Paralela słów : wiedza, pantofelek, tajne i bykami ŻYDOWSKIMI oraz FAKTY to majstersztyk twoich najwyższych lotów .
Fakty - mają to do siebie ,że mają daty, nazwiska itp i mimo ,, tajności " Pytajnik je zna . A jakbyś jeszcze dodał co jedli i czy Adolf był w jarmułce to bym to sabie nawet zapisał.

5 5
ID:55717

Moher

@~????:ŻYDOWSKA POLICJA W SŁUŻBIE GESTAPO - http://aleszum.salon24.pl/437016,zydowska-policja-w-sluzbie-gestapo

4 5
ID:55718

fiskus

Historia to domena młodych i starszych . Tylko Ci starsi przekazują nam prawdziwą wiedzę . Wieluń - to tam spadły pierwsze bomby w 1939 r .

3 2
ID:55719

$$$$

@~cichyobserwator: Czytaj ze zrozumieniem i nie irytuj się gdyż z faktami się nie dyskutuje. Prezentujesz typowy sposób myślenia dla obywatela eurolandu, który uznaje agresorów i morderców za zbawców i prekursorów dzisiejszego Nowego Ładu. Gdyby nie IIWŚ to dzisiaj nie byłoby UEi tego całego dobrobytu. Mam wielu znajomych, którzy są żydami a mój stryj sadził drzewko.....jesli wiesz o czym pisze.

3 5
ID:55724

sportowiec

@johan: Czy kadłubowe państewko utworzone pod nadzorem Niemców po rozbiorze Czechosłowacji jest według Ciebie prawdziwym bytem politycznym? Tiso dostał błogosławieństwo od Hitlera i musiał mu służyć jak wierny pies, za co słusznie zapłacił stryczkiem po wojnie. A Słowacy w liczbie kilkunastu tysięcy zginęli i wylądowali w obozach w trakcie antytisowskiego powstania, które z pewnością nie wybuchło z miłości do ich wodza. Sojusznikami Niemców - morderców byli również Litwini, Łotysze, Holendrzy, Belgowie, Węgrzy, Rumuni (obie nacje zapłaciły pod Stalingradem), Chorwaci, Ukraińcy i wreszcie w największej liczbie Rosjanie. My możemy być dumni, że mimo szeregu prób Niemcom nie udało się utworzyć z Polaków żadnej zorganizowanej jednostki zbrojnej. Niestety mięliśmy szmalcowników i całe tabuny rodaków ochoczo rabujace mienie, domy i mieszkania po wymordowanych Żydach. Ale więcej szczegółów na ten temat dostarczy Ci z pewnością, wybitny znawca tematu majątku i posiadłości żydowskich - Pytajnik. P.S. Rozumując w ten sposób należałoby dodac do listy agresorów Wolne Miasto Gdańsk, bo jego służby paramilitarne też zaatakowały Polskę.

3 1
ID:55725

????

Mam pytanie do zacietrzewionych przyjaciół ,,narodu wibranego'' -dlaczego boicie się prawdy historycznej o waszych ,,wibranych'' pupilach ? Dlaczego nie staracie się sami zinterpretować nieprzeinaczonych POlitycznie faktów historycznych . Czy dziesiatki żydowskich nazwisk figurujących w dostępnych w necie aktach IPN z tematu ,,Twarze Bezpieki'' to też manipulacja ? Czy materiały emeitowane na kanale ,,Historia'' ,,Poczatki faszyzmu w Niemczech'' przypadkowo!!!!! opisują ekonomiczne poparcie dla Hitlera ze strony przemysłowców i bankierów żydowskich . Jeśli jest w tych danych choć połowa prawdy to i tak jest prawda dla żydów haniebna , bo potwierdza ich obłudny charakter od zarania dziejów po obecną Palestynę .

1 6
ID:55733

george best

Trzeba było nie walczyć tylko się poddać.Holandia w 2 dniu to zrobiła Wszystkie wojny w imię religii i tyle.

0 1
ID:55737

cichyobserwator

@~$$$$: Mam czytać ze zrozumieniem wiec czytam co napisałeś : ,, np Pani Coco Chanel, pochodzenia żydowskiego" i się dziwię skąd to wziąłeś ? Dlatego ,że jestem ,, obywatelem eurolandu " mam łykać twoje wymysły bo ty stwierdziłeś to jako fakt ? Wymieniłeś potem kilka firm które miały styczność z żydowskimi korzeniami ale nie wszystkie a już Coco żydówką albo Watson z IBM - to już absurd.
Nie kwestionuję współpracy tych firm z nazistami i pracy u nich więzniów obozów ale skąd twierdzenie ,że ich właściciele to Żydzi . Np. BMW - gdzie ten żydowski kapitał ? Przeczytaj http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW a ,że ty czytasz ze zrozumieniem to wskaż mi tu kapitał żydowski. To samo Bayer - basf - IG Farben (obecny BAYER) :w latach 1933-1934 przedsiębiorstwo wsparło finansowo nazistów całkowitą kwotą 84,2 mln marek . W czasie II wojny światowej IG Farben miał 42,2% udziałów w firmie produkującej Cyklon B, który był wykorzystywany przez Niemców do eksterminacji " ale znów pytam : gdzie tu kapitał żydowski , skąd to wziąłeś ? tutaj tego nie znalazłem http://pl.wikipedia.org/wiki/Bayer_AG ale może ty znajdziesz bo to trzeba ze zrozumieniem. Z twoich twierdzeń zrozumiałem ( chyba że co innego piszesz a co innego trzeba rozumieć ) - to Żydzi produkowali z nazistami cyklonB w końcu kasa dla nich najważniejsza. Gratuluję myślenia i czytania ze zrozumieniem - tworzysz wspaniałe ,, fakty ".
Z faszystami wspólpracował też Ingvar Kamprad - twórca firmy IKEA ( żyd ? ) ,
Siemens (budowa pocisków V1 oraz V2.) , Hugo Boss (szycie mundurów dla nazistów.) , Adidas I Puma ( bracia Adolf i Rudolf Dasslerowie którzy szyli buty dla armii ) też byli żydami a klientów witali słowami "Heil Hitler" bo kasa była wazniejsza?
To wszystko co podałem to jescze jako ,, typowy obywatel eurolandu " czy może już nietypowy ?

4 4
ID:55741

cichyobserwator

@~????: Odpowiedz na proste pytanie , o ty , wielki ,nie zacietrzewiony :
Co oznaczają polskie nazwiska w aktach bezpieki w IPN-e ?

3 3
ID:55747

????

@~cichyobserwator: ....bardzo często są to spolszczone lub zmienione nazwiska żydowskie lub rosyjskie ...i jeszcze można spotkać dopisek ,, wyjechał do Izraela'' lub ,,wrócił do Rosjii'' ....o wielki agencie PO...

2 4
ID:55753

$$$$

@~cichyobserwator: Twoje rozumowanie jest dość proste i nacechowane wielkimi emocjami. Jesli przyjmujesz za prawdę to co jest w Wikipedii to świadczy, że pracę magisterską równiutko jechałeś z Internetu, jesli w ogóle..... Co na te twoje emocje mówią lekarze?

4 4
ID:55763

cichyobserwator

@~$$$$: Panie magistrze ( na drzwiach do domu też pewnie mgr strzeliłeś ) chętnie poznam zródła z których taki wykształcony człowiek korzysta pisząc takie bzdury . Wskaz swoje pochodzenie tych twierdzeń bo rozumiem ,ze jako dobrze wykształcony nie piszesz tych pomówień bez naukowego poparcia .Czekamy razem z moim lekarzem bo on też z zamiłowania historyk i chętnie pozna jakieś nieznane dotąd publikacje tym bardziej od kogoś kto magisterki nie pisał z internetu a wiedzę ma taką ogromną. Czekamy .

3 3
ID:55772

cichyobserwator

@~????: To mi ulżyło bo do tej pory myślałem ,że z bezpieką współpracowali też Polacy i nie wiedziałem o czym to świadczy. Ale dzięki Bogu wszyscy Polacy to patrioci ( byli, są i będą ) a tylko te inne nacje takie świnie, zdrajcy i mordercy .
Jeszcze bardziej jestem dumny ,że nim jestem i to dzięki tobie .

2 2
ID:55773

????

@~cichyobserwator: ....w łaśnie w IPN JESZCZE .... znajdziesz odPOwiedź na swoje wątpliwości ... szkoda tylko że najważniejsze archiwa POleciały z dymem w kotłowni w Serocku ...ale o to zadbali Magdalenkowi oszuści pijąc ,,brudzia'' a dzieła dokończyła ,,nocna zmiana'' ...

0 4
ID:55782

cichyobserwator

@~$$$$: Jeszcze słowo do Pana magistra , przepraszam - jeżeli może doktora albo wyżej . Taki uczony człowiek a chyba nie zauważył ,że nawet w Wikipedii jak się myszką trochę zjedzie w dół ( chyba nie muszę tłumaczyć jak ) to jest taka pozycja - Przypisy lub bibliografia , a w niej zródła wykorzystane w tekście .
Może tak wykształcony człowiek nie musi korzystać z czyichś książek i opracowań historycznych ale my przeciętniacy nie mamy innego wyboru. Czekamy dalej.

4 4
ID:55791

????

@~cichyobserwator: Ooooo jedyny prawomyśny na tym forum , czy możesz w takim razie wyjasnić kto nas tym razem okrada ? http://biznes.onet.pl/rzad-podjal-decyzje-ws-ofe-bedzie-przeprowadzona-r,18493,5575052,3790557,251,news-detal...czy to Tusk i klika czy moze już starozakonna mafia która im ,,doradza '' ?Bo my nieswiadomi prawdy o emerytalnych przekretach ...twojego idola ...

0 5
ID:55797

cichyobserwator

@~????: Ile ci ukradli ? Jak nierobom tracącym życie na wypisywaniu bzdur w necie można ukraść emeryturę ? Mnie w ZUS-e rośnie i w OFE też , fakt - mogło by lepiej ale nie ,że ktoś mi coś ukradł . Jeszcze niedawno chciałeś Irlandii i drwiłeś że miała być u nas a teraz Jak Irlandia obniża państwowe , już przyznane, emerytury to już nie tęsknisz .
http://finanse.wp.pl/kat,1033719,title,Irlandia-rozwaza-zmniejszenie-emerytur-panstwowych,wid,15889196,wiadomosc.html
,,Rząd Irlandii rozważa zmniejszenie państwowych emerytur o 10 euro na tydzień, by w ten sposób osiągnąć przyjęte na 2014 rok cele fiskalne - donoszą irlandzkie media.W budżecie na 2014 r. rząd Irlandii chce podnieść podatki i ograniczyć wydatki na łączną sumę 3,1 mld euro. Jesienią ub. r. Międzynarodowy Fundusz Walutowy zalecił rządowi, by w ramach redukcji deficytu zmniejszył wydatki na emerytury, obniżył ustawową płacę minimum, obciął świadczenia socjalne i powszechną zapomogę dla dzieci. "

Dalej chcesz Irlandii ?

2 2
ID:55804

fiskus

@~????: @~cichyobserwator: Napisz proszę coś do tych nie mają internetu .

2 1
ID:55806

????

@~cichyobserwator: zapytaj o to te 3 miliony WYGNANYCH za chlebem przez ,,nasz rząd'' Polaków .....a nie prowadzisz tu urbanoPOdobną propagandę sukcesu ...i mydlisz oczy ,,sukcesami'' POlegajacymi głównie na cytatach z egzekutyw swojej POdobno demokratycznej ......zakłamanej ...

1 3
ID:55814

fiskus

@~cichyobserwator: To kto nami rządzi , rząd polski , czy Międzynarodowy Fundusz Walutowy ? Cele fiskalne przyjęte przez rząd Irlandii nie dotyczą naszego kraju .

1 2
ID:55828

????

@~fiskus: zapomniałes wymienić stowarzyszenia gmin żydowskich , które wzywa na dywanik polskich jarmółkowych POlitykierów i stawia ich na baczność .....kogo my wybieramy ?

0 3
ID:55830

cichyobserwator

@~fiskus: Jak to kto rządzi ? Polski rząd rządzi i to on wymyślił kryzys dla takich malkontentów jak Ty. Cały świat kwitnie , rozwija się , sielanka ogólna wszędzie a tylko u nas tan straszny rząd. Wszystkie te działania innych rządów ( obniżki emerytur w Irlandii i w Niemczech ) to wina naszego rządu . Koniec świata bliski bo przez dwa lata jeszcze spokojnie nasz rząd wykończy wszystkie gospodarki światowe.Czyli - nasz rząd ma wpływ na cały świat - powinieneś się cieszyć wszak jesteśmy najpotężniejsi od wieków.

2 3
ID:55849

fiskus

Masz rację ,drenaż systemu emerytalnego to nie pomysł naszego rządu .

1 1
ID:55853

????

....zupełnie jakbym słyszał jakiegoś tow I sekretarza PZPR oPOwiadającego motłochowi na egzekutywie o kryzysie w RWPG sPOwodowanego przez ,,wywrotowców z Bonn ''....a to tylkio cichyagent daje uPOst propagandzie partyjnej ....historia się POwtarza ....?

0 2
ID:55864

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA