Do czego potrzebny mi jest ślub na "kwicie"? Prosta...

Do czego potrzebny mi jest ślub na "kwicie"? Prosta odpowiedź, jeżeli postanawiam z MIŁOŚCI zawierzyć swoje życie drugiej osobie na zawsze(bo taki jest sens prawdziwie rozumianej miłości), mój los, los moich dzieci i wszystko co mam i kocham to oczekuję od tej drugiej osoby, że okaże się na tyle odpowiedzialna i kochająca, że da mi gwarancję swojej miłości na piśmie i przy świadkach a nie na prywatne słowo! Na słowo to mogę komuś 5 zł pożyczyć ale nie zawierzyć własny los i przyszłość!!! A ta druga osoba właśnie dla tego, że mnie KOCHA a nie chce ze mną być "do pierwszego nieporozumienia lub na próbę" z miłości sama będzie chciała mi dać GWARANCJĘ na piśmie a nie na słowo, bo co jest ważniejsze słowo czy przysięga na piśmie? Ktoś kto naprawdę dojrzale kocha nawet nie pomyśli o "związku partnerskim" - tak myślę. Dla kogoś, kto pozoruje miłość to wystarczy związek na "prywatne słowo" a jak ktoś KOCHA naprawdę to sam chce iść i potwierdzić to na piśmie i przy świadkach!

5 komentarzy

oczytany

No tak, po jakiego wała potrzebne jest Ci potwierdzenie na piśmie, że ktoś Ciebie kocha lub nie???To czysty idiotyzm. Ja potrzebuję na piśmie potwierdzenie, że pożyczyłem komuś pieniądze, auto, żonę, czy inny gadżet który należy mi się do zwrotu. I to przy świadku. A to że ktoś kocha lub nie, to nosi się w sercu a nie na świstku, i to w dodatku z podpisem świadka!!!.

2 8
ID:55729

$$$$

A w której wsi Panienka się ulungła. Ważne jest ile kasy jest i czy na dom, samochód starczy i co naj mniej jedne wczasy latem w ciepłym morzu i jedne zimą w Alpach. Ważne jest aby lodzik był i wyrozumiałość. A miłość sama przyjdzie, a później sobie pójdzie a wczasy i tak będą. A tak w ogóle to sie naucz pisać, matura tylko z religii?

4 6
ID:55730

Hrabia

Malina chciała potraktować temat małżeństwa,-które w wiąże się z miłością u normalnych, inteligentnych i dojrzałych ludzi -poważnie, ale niewielu wie o czym ona wogóle pisze. Ja wiem i z Maliną się całkowicie zgadzam!

3 3
ID:55751

gumol log-out

po pierwsze Malina - zaufanie - to jest cos czego nie dostaniesz na pismie. heh pismo ma byc gwarancją milosci ???? a co to jest kuchenka mikrofalowa ze wymaga gwarancji??? zaufanie to jest cos bez gwarancji i swistkow.
co ci da ten swistek jesli mozna wziac rozwod???
jesli ktos KOCHA to jest przy kims i daje slowo (bo ma honor) i nie potrzebuje swiadkow (do nocy poslubnej tez bedziesz potrzebowac???) i kwitow gwarancyjnych ( od tego jest RTV i AGD)
bo milosc to nie materia a zaufanie i honor nie ma ceny i na te "rzeczy" gwarancji nie dostaniesz

1 4
ID:55756

Kurier

do gumol i innych: jeżeli piszecie o miłości na "kwicie" to chyba nie zrozumieliście o czym napisała Malina. Nie chodzi konkretnie o MIŁOŚĆ tylko o związek oparty na miłości i gwarancji na piśmie, że ten związek nie jest na "próbę" lub do "pierwszej porażki". Za coś na piśmie bierze się większą odpowiedzialność niż na dane słowo. Jeżeli chodzi o zaufanie, to równie dobrze można zaufać sąsiadowi, że odda pożyczone mu 10 000 zł na "gębę" a nie na umowie!

2 1
ID:55785

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA