A co po referendum? Komisarz pewnie z PO, a jak znam życie...

A co po referendum? Komisarz pewnie z PO, a jak znam życie to we Włocławku PO-PiS. Przyspieszenia nabiorą remonty i budowy w mieście? Przez rok do wyborów spadnie bezroboicie? NIE, tylko zmieni się "towarzystwo" przy "korycie", a dla mnie nie ma to znaczenia! NIE IDĘ na żadne referendum, które niczego nie zmienia-szkoda czasu!

18 komentarzy

Radio_Moskwa

Oczywiście masz rację:) jednak wiele tysięcy osób nie chce by z Włocławka zrobiono Chełmice! Dość robienia wiochy z naszego miasta!

15 10
ID:55901

Pałucki=NIE

Zaoszczędzisz te 12tyś. co miesiąc (Pałucki tyle pobiera) a komisarz tyle nie będzie pobiarał idź i ulżyj Włocławkowi.

15 10
ID:55902

4444

A po referendum dupa okaże się blada, mierna i bierna....

11 11
ID:55905

????

@~4444: Tak ale tylko wtedy jeśli głupie owce wyborcze POnownie dadzą się nabrać na obiecankocacanki bez POdPiSu . A komitety obiecankowocacankowe już jeżdżą PO dożynkach i pakują się gdzie tylko się da POd kamery ...by owce ogłupić przed urna POdobno wyborczą ...

5 3
ID:55908

zenek

do ~Pałucki=NIE - a kto Ci powiedział, że komisarz nie będzie pobierał pensji, za darmo będzie pracował? Bzdurą jest wydawanie kasy na referendum, potem wybory I tura, pewnie potem II tura i w efekcie ok milion zmarnowany- wyrzucony w błoto- jak 1milion ma sie do 12 tysięcy???

8 7
ID:55909

dzonny_killer

@~Pałucki=NIE: oprócz oszczędności na samym pałuckim, będą dodatkowe w postaci braku TRZECH!!! (zgroza) wiceprezydentów, z których każdy dostaje po ok. 11.000 zł - podsumowując: 4 (prezio +3 zastępców) x 11.000 zł (zaniżonej wartości pensji) = 44.000 zł x 12 miesięcy = 528.000 zł. Tyle przez 12 miesięcy kosztuje nas - mieszkańców Włocławka nieudolność tylko tej czwórki!!! a ile tracimy na dziwnych, nietrafionych i innych pseudoinwestycjach???

10 5
ID:55911

jackal

po referendum jesli "oni" wygrają do władzy dojdą PiSuary i razem z klechami zrobią z włocławka zaścianek Polski!!!

8 9
ID:55914

george best

Burmistrz miasta Utrecht w Holandii pobiera co miesiąc 8350 euro więc 12 tysiaczków na takim stołku jest stanowczo za mało .Ile zarabia Prezes Anvilu.Akzel-Nobel .Zazdrościsz mu tej kasy do grobu nikt i tak jej nie weźmie.

5 7
ID:55915

sportowiec

@4444:a przed referendum d... jest wielka, czerwona i aktywna (hi, hi).

5 3
ID:55916

Adam

To referendum organizowane przez partie PO PIS to jest mydlenie oczu. Zgadzam sie, ze Palucki trwoni skandalicznie lekko nasze pieniadze. Przystan, stadion, dom kultury, kosztowne kostki granitowe, nam sa niepotrzebne. Wloclawek nieprzejezdny, transport zbiorowy bezglowkowo likwidowany, dworzec - plakac sie chce, likwidowanie zakladow pracy, szpital bez specjalistow a towarzystwo pobiera astronomiczne wynagrodzenia, nie wiem z jakiego tytulu premie, trzynastki i nagrody i to z kieszeni glodujacych Wloclawian. Podczas wyborow trzeba glosowac przeciw tym przy korycie.

3 2
ID:55924

Bogdan

@dzonny_killer:
Ale w kółko piszesz to samo. Myślisz ,że nowi będą mniej brali. A po co to bractwo się tam pcha.Dla dobra Włocławka. Horonziaki, Krakowscy itd

5 0
ID:55928

ozon

Jeśli wolno się wtrącić to uważam iż argument ,że referendum to strata pieniędzy jest wtedy adekwatny jeśli do tego nie dochodzi i jest to tylko w sferze marzeń. Jeśli już jest podana data to te pieniądze już są wydane więc nie pójście jest WYRZUCENIEM kasy w błoto tym bardziej ,że jak czytam większość nie jest zadowolona z zarządzania miastem. Teraz to "musztarda po obiedzie" bo scenariusz może być taki: kasa wydana i jest strata a nielubiany Prezydent zostaje! To jak to w końcu jest?Utyskiwanie w necie nie załatwi sprawy..

1 0
ID:55933

????

@~ozon: stosujesz Tuskomatolską analogię ? ,,Jak Gronkowca odwołają to ja POwołam go (ją ) na komisarza Warszawy ? Niech sobie stado baranów nie myśli że z takim szulerem jak ja wygrali'' ....tak nas przekonujesz kosmoPOlito z chińską gumką w majtkach ?

1 2
ID:55941

pietreq

@~ozon: właśnie o tym samym pomyślałem.

Skoro już referendum się odbędzie i pójdzie na to kasa, to marnotrawstwem byłoby nie wzięcie w nim udziału. Ja jestem otwarty na to co nowe. Myślę, że ludzie, którzy boją się zmian, nie rozwijają się, bo zawsze boją się, że może być gorzej niż jest.

1 0
ID:55944

ozon

"pytajniku" "bazyliszku"- zmień repertuar bo nudny jesteś jak pogoda za oknemi te słynne flaki z olejem. całkiem Ciebie już zamuliło!

2 0
ID:55963

????

@~ozon: a ty przeszedles na repertuar cichoobserwacyjny zagłuszający swoje sumienie ?

1 1
ID:55973

fiskus

@~george best: Do grobu tej kasy nie zabierze, ale urządzi cudowne życie dla swoich dzieci , spadkobiercom majątku albo fortuny . Pomyśl , masz dzieci .

0 0
ID:55983

fiskus

Zapominamy kto w naszym mieście zarabia najwięcej , nie PAŁUCKI , tylko prezes mpk , który nie ma środków na uruchomienie transportu miejskiego , będziemy chodzić pieszo , ale prezio ma wypłatę !

1 0
ID:55986

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA