Po przeczytaniu ostatniej wypowiedzi jednego z radnych partii...

Po przeczytaniu ostatniej wypowiedzi jednego z radnych partii rządzącej miastem zastanawiam się nad poziomem kultury politycznej we Włocławku. Pan ten twierdzi, że demokratyczna decyzja jaką podjęło kilkanaście tysięcy mieszkańców Włocławka składając podpisy pod wnioskiem o referendum, jest tak naprawdę wynikiem kłamstwa i fałszu grupki desperatów.
Zastanawiam się również, czy przy nadchodzących wyborach równie chętnie będzie Pan radny namawiał mieszkańców do głosowania nogami.

19 komentarzy

Bogdan

A Pan, Panie Macieju to wszystko robi bezinteresownie ,dla dobra Włocławka a nawet kraju. Podziwiam Pana i zapamiętam tą deklarację.Czytałem ,że Pana kol Lebiedziński,to nawet firmy poprzenosił za granicę żeby odciążyć ich utrzymanie przez Polskę.Czego to ludzie nie wymyślą.Dobrze ,że mgr Krakowski z Horonziakami czuwają nad całością. Brakuje mi w całym przedsięwzięciu Pana Krzemienieckiego,którego widziałbym jako kandydata na Prezydenta Włocławka. Jak to mówił Kononowicz,( po tym referendum) we WŁOCŁAWKU NIC NIE BĘDZIE. Fakt ,że może być i tak

6 8
ID:55995

bohdan

Słabuś litości...zdecyduj się wreszcie po której jesteś stronie.

2 2
ID:55997

????

.....albowiem demokracja tak jak wszystkie dobra jest przeznaczona dla ,,wibranych'' ...., a hołota do roboty i do Urzędowego Skarbowego żygać POdatki ....no i od czasu do czasu ,,POzwolim wam wzrucić kawalek papiru do pudła nazywanego urynum żebyśta nie POwiedzieli że nima demokracji w Polsce ''...

6 3
ID:55998

StachNa

Niejaki radny QQ zapomina ,że to mieszkańcy wybrali go na radnego.Jego zachowanie wskazuje,że nie dorósł do piastowania takiego stanowiska. Zachowuje się jak gówniarz z piaskownicy,któremu kolega chce zabrać zabawkę.Przy następnych wyborach trzeba dobrze przyjrzeć się kandydatom aby dzieciaków nie wybierać.

8 5
ID:56003

Prawda

Panie Macieju...
Kto kukułką się urodził orłem nie umrze.
Ale takiego speca od marketingu kazdy przyjmie na... kase w TESCO. Wysoki jest, towar moze u gory ukladac w promocji.
Bohdan, Ty masz jakis problem? Wziales cos i sie boisz? To sie boj i kup wiecej samoopalacza.

1 6
ID:56004

????

@~StachNa: Ooooopanuj się trochę ...jak można czołowego aktywistę partyjnego (takiego współczesnego traktorzystę) rozdającego jabłka przedwyborcze nazwać gówniarzem ...? Może ogrodnik , sadownik , ew jabcarz ale g..... nieładnie ...

2 3
ID:56007

SW

Panie Macieju Gawrysiak a może gwoli uczciwości wobec wyborców odpowiedzcie na pytanie - jeśli nie Pałucki to kto?

5 4
ID:56008

Bogdan

@~SW:
Jak to kto ? Kononowicz przecież zaimportowany z Białegostoku ! Hahahaha

2 4
ID:56010

Obiektywny

Panowie Pałucki się skończył takie słowa usłyszałem dzisiaj od kolegów pana prezydenta ,nie da się obronić tego ze we włocławku jest 22% bezrobocie i to nie tylko PO odpowiada za to wszystko !

9 3
ID:56013

Obiektywny

Panowie Pałucki się skończył takie słowa usłyszałem dzisiaj od kolegów pana prezydenta ,nie da się obronić tego ze we włocławku jest 22% bezrobocie i to nie tylko PO odpowiada za to wszystko !

6 3
ID:56014

Sławek Bieńkowski

Panie Macieju a czego się Pan spodziewał po człowieku, który do kobiet odnosi się " Pani już pokwita...", który mówi nowomową rodem z PZPR?
Strach go ogarnął o jego stanowisko w MPEC, marketing, nie wiem po co w spółce miejskiej potrzebny marketing, chyba, że polityczny.
Od roku jestem w sporze sądowym z MPEC o ujawnienie wydatków na reklamę. Spółka miejska MPEC wydaje dziesiątki tysięcy złotych na reklamę. Po co? Nie wiadomo.... tzn.. wiadomo...

Pozdrawiam
Sławek Bieńkowski

4 4
ID:56019

????

@~Obiektywny: ,, i to nie tylko PO odpowiada za to wszystko'' ? Oooo to już jest formowana POdwójna linia obrony POdstołkowej koalicji ? Teraz nie będzie winnych ,, okresu błędów i wyPOczeń '' .....czyżby już wykuwana była opinia że ,,, TO SPOŁECZEŃSTWO NIE DOROSŁO DO EPOKI i POlitykierow '' ? Czyli inaczej ,,POwtórka z rozrywki ''...... PRL -bis ??

3 2
ID:56023

Bogdan

@~Sławek Bieńkowski:
Najlepiej powiesić! Medal ?

1 1
ID:56027

fiskus

@~StachNa: Jak wybierać jak oni z klucza partyjnego są na pierwszych miejscach list wyborczych . TAK CZY INACZEJ , prezydentem RP wcześniej mógł zostać wożny , czyli "bolek " , a teraz ?

0 1
ID:56029

gargamel

@~Sławek Bieńkowski: czytając podobne wypowiedzi mam nieodparte wrażenie, że nie chodzi o walkę z kolesiostwem, lecz o obsadzenie stołków swoimi kolesiami. Jak już odepchniecie Kukuckiego od koryta, to kogo na jego miejsce posadzicie. A Ty czemu nie prowadzisz już salonu z telefonami, tylko wolisz posadkę w Urzędzie Wojewódzkim? Czyżbyś uczciwie wygrał konkurs???

4 1
ID:56038

PIOTR

Do gargamela : jeśli chodzi o Bieńkowskiego masz 100 % racjii. Posadka w Urzędzie i dieta radnego. Tak solidaryzuje się z bezrobotnymi, że sam zasuwa na dwóch etatach, no cóż on zna się na wszystkim, poprostu alfa i omega

2 1
ID:56045

????

@~Sławek Bieńkowski: rozumiem że jest Pan za całkowitym !!!!!!! odPOlitycznieniem stanowisk w przemyśle i zakładach podległych samorządom . Czy tak ?

2 0
ID:56058

fiskus

Młodzi, mój dyrektor LO na starcie powiedział , że jest dyrektorem , bo przynależy .

0 0
ID:56075

????

@~fiskus: a do jakiej koalicji ...przynależy ? do tej POdstołkowej która POnownie teraz już ,,wi co trzodzie wyborczy POtrzeba ''?

0 1
ID:56090

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA