Proszę mi wytłumaczyć co znaczy być narodem...

Proszę mi wytłumaczyć co znaczy być narodem wybranym.Proszę też nie posądzać mnie o brak tolerancji.Dla mnie twierdzenie ,że jest naród wybrany jest przecież nacjonalizmem.Nie mogę się też zgodzić z tym co jest napisane w Encyklopedii o semityzmie a tym co się pisze o antysemityzmie. Dla mnie Semita to przecież zarówno Arab jak i Żyd.

8 komentarzy

????

Muszę cię poprawić ...,,wibranim ' ...tak prawidłowo mówi ,,psijacziel naroda polszkigu ' niejaki Szewak Wais .....domagając się odszkodowań za ,,mnienie sztraczone psiez Polakuf ' .... dla przypomnienia - Hitler był Niemcem !!! a nie Polakiem o czym pan Szewak ciągle zaPOmina i twierdzi że ,,Polaki to najwieksze antysemnity' ...mimo że oni mu du...e uratowali ...

8 4
ID:57419

george best

Naród wybrany to chyba polacy wszak matko boska jest z częstochowy a słyszałem od paru osób że podobno Jezus był polakiem.
Pytajniku i ma rację nietolerancja i rasizm to u polaków norma.Dziwię sie tylko że wierzący katolicy tak jadą na żydów a przecież ich Pan Jezus Chrystus którego powiesili na krzyżu wiadomo kim był z pochodzenia.Ale Ty jako wierzacy pewnie trafisz do piekła i okopca Tobie te cztery litery na widłach.

6 4
ID:57420

Johan

@~george best: Zadaj pytanie Barbarze Engel King Boni i Tomaszowi Gross oni zapewne dadzą Ci wyczerpującą odpowiedż
Ta pierwsza wymieniona pani za polskiego podatnika pieniądze zna temat od podszewki ,pracuje w PAN.
Swoje wypociny postaraj się wylewać na portalu w Belfascie.Jesteś jeszcze w Irlandii czy na wyspie Bora Bora?

6 3
ID:57425

poliszynell

@ george best - nie bądź taki wybiórczy:) Zapomniałeś o Matce Bożej z Guadalupe Królowej Meksyku, Cesarzowej obu Ameryk. /heh!/

pzdr

5 1
ID:57426

????

@~george best: ...tfoja fiedza na te tematy jezd POfaljonca , tyko niehwal sie nium sa bartzo PO jesce któź POwoła cie na ekspyrta ...

0 2
ID:57429

george best

@~Johan: ja mam takie zdanie że to co zdobyte jest Twoją własnością.Także nie tylko żydom ale i Polakom muszą wypłacić odszkodowania za to co zabrało państwo.Wypociny jako katolik powinieneś prosić swojego guru w niebie że obraziłeś mnie czyli bliźniego.

1 2
ID:57432

george best

@~poliszynell: ta też jest dobra jeszcze jest Fatimska wszystkie matki co dzieci nie miały .Powinni je nazwać stare panny ale nie matki.Swoją drogą pielgrzymki nawiedzonych ciągną i w Guadalupe I w Czestochowie a nawet w Fatimie .Niektórym figurką nawet krew z oczka poleci
Pozdrawiam i dziękuję.

2 2
ID:57434

????

Ni i proszę , co może zrobić jedna wizyta prezydenta u ,,ziomków' w ,,Israelu' -http://wiadomosci.onet.pl/warszawa/warszawa-dostanie-srodki-na-odszkodowania-za-dekret-bieruta/8tf5l- teraz całe kwartały będa oddawane POPOciotkom w ramach ,,rePOracji 'POwojennych ...a rdzenni Polacy ... do przytułków ...POska to dziki kraj ...

0 1
ID:57490

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA