Witam. Co zrobić z potwornym gryzącym dymem jaki serwują...

Witam. Co zrobić z potwornym gryzącym dymem jaki serwują mojej dziewczynie codziennie mieszkańcy ul. Bojanczyka 1 ????
Ma duszności, zawroty głowy, nie sposób przewietrzyć mieszkania! Komu to zgłosić???? Mieszkamy obok tych starych kamienic.

7 komentarzy

Janek

A co mają powiedzieć mieszkańcy kilkunastu bloków na południu, gdy dymią kominy w domkach? Nie ma siły, trzeba się przyzwyczajać do myśli, że RAK płuc jest blisko. Ludzie ludziom świadomie szykują piekło! Cywilizowane społeczeństwo, katolickie!

8 4
ID:57629

ozon

Chyba do wydziału ochrony środowiska aby zmierzyli zanieczyszczenie i może sanepid? Spróbuj w ten sposób ...

4 0
ID:57630

Paweł Uszalski

@~ozon: dzwoniliśmy do straży miejskiej wyśmiali nas a tym podwórku palą nie tylko węglem

1 0
ID:57632

Moher

@~Paweł Uszalski: Tylko ochrona środowiska wam pomoże.Dziennik ustaw precyzyjnie podaje czym wolno ,a czym nie wolno opalać,Ludzie opalają czym popadnie i przy wilgotnym powietrzu ten dym jest nie do zniesienia,Jeszcze raz powtarzam, napiszcie pismo do Ochrony Środowiska.

5 0
ID:57633

ozon

Napiszcie skargę bo rozmowy są nagrywane a straż miejska ma ustawowy obowiązek reagowania na takie skargi i informowania odpowiednich służb. Tego tak zostawić nie można. Pisma skierować też do UM i sanepidu- koniecznie inaczej będzie jak jest. Na litość boską tabakiera dla nosa czy nos dla tabakiery.? Nauczcie ich ,że ZNACIE swoje prawa i działajcie.Racja jest po Waszej stronie.Jeśli służby powołane nie reagują to znaczy ,że łamią prawo.Jeśli brak Wam determinacji to pozapychajcie kominy tym ludziom czy co?

5 0
ID:57634

piwo$z

Dopóki mieszkańcy palą legalnym materiałem nic nie możesz zrobić. Jedyne na co możesz liczyć to na zmianę kierunku wiatru.

Pamiętam kilka lat do tyłu historię (nie wiem czy u nas czy gdzieś w kraju) gdy ktoś napalił w piecu, a ilość dymu na ulicy doprowadziła do wypadku. Policjant zajrzał więc do pieca, a że właściciel palił legalnym materiałem opałowym, to policjant mogł jedynie obrócić się na pięcie.

0 0
ID:57635

Bogdan

Koniecznie daj na mszę żeby wiatr się odwrócił . Tak jak posłowie w Sejmie modlili się o deszcz.Ale jaja.

0 1
ID:57640

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA