dzisiaj w szpitalu na oddziale neurochirurgicznym miałem...

dzisiaj w szpitalu na oddziale neurochirurgicznym miałem okazje po raz kolejny doświadczyć totalnego olewania pacjentów przez LEKARZY. Otóż pan doktor J. miał przyjmować pacjentów od godziny 10.00 (pacjentów było około 20). Niestety, pan doktor J. łaskawie pojawił się na oddziale około godziny 12.30 i po godzinie przyjmowania pacjentów, wielce umęczony musiał sobie zrobić biedak przerwę, a ludzie wciąż czekali na łaskę Pana. To nie jest pierwsza taka sytuacja dotycząca tego pana. Zdarzały się już wcześniej takie akcje. Jak to jest, że te bogole robią co chcą i wyraźnie nie trzymają się godzin pracy? Nie interesuje mnie że coś tam - na drzwiach było wyraźnie napisane , że przyjmuje od 10.00. U mnie w robocie, jakbym się spóźnił chociaż 10 minut, to straciłbym premię, a być może i pracę. Czy ktoś w końcu weźmie się za te bandę nierobów? Nie dość że pracują w 3 czy tam 8 miejscach, przyjmują prywatnie (BEZ KASY FISKALNEJ, kiedy kasę muszą mieć np. taksówkarze czy szalet miejski), to jeszcze w publicznych placówkach robią z ludźmi co chcą. Na co idą więc nasze ciężko zarobione pieniądze się pytam? Co to w ogóle ma znaczyć? Dodam tylko że bardzo podobna sytuacja jest wśród dentystów w naszym mieście. Może ktoś w końcu zrobi porządek z tymi cwaniakami? A może w ogóle płaćmy im pensję, a oni będą porad udzielać przez telefon, albo po skype? Tragedia normalnie.

30 komentarzy

Bogdan

Trzeba było się uczyć na lekarza.

3 15
ID:57756

????

Jak ,,pan doktor ' obskakuje Barską , Okrzei i Toruńska .....a po drodze Szpitalną razem z 15 tyś miesięcznie to ...pacjent musi albo wykitować albo ....? a co na to ,,miejscowa klika ' z NF(POdobno )Z ? To się nazywa leczenie POlityczne PO kolejnej reformie ...

6 6
ID:57757

ktosssss

Lecz się prywatnie.

1 11
ID:57763

piotrek100

Dlatego, nie oglądac sie tylko uciekac z tego kraju, na zachodzie jest niedopuszczalnym tak traktowac pacjenta...

5 3
ID:57765

areksi

Pytajnik, nie jesteś w temacie, w sumie to ma 15 tys.euro

3 2
ID:57766

Jacek

Bogdan ty to sie chlopie w ogole nie udzielaj bo brzmisz jak przygłupi gimnazjalista :) A co do naszej służby zdrowia.. dno i porażka, zero szacunku do pacjenta, wydaje mi się że nie doczekam poprawy w tej kwesti. Lekarze w naszym mieście nie dość że olewają pacjentów to na dodatek ich kompetencje zostawiają wiele do życzenia.

11 2
ID:57768

????

POlityczna klika robi wszystko by niedopuścić do bezpośredniej kontroli Polaków nad własnymi pieniędzmi kradzionymi w NFZ MZ i ZUS ....ale wiodącym hasełkiem ukutym przez ,, kopiącą na 1 metr kłamczuchę' - ,,PO' Kopacz - jest ,,pieniądze idą za pacjentem ' ...zaPOmniano dodać DO KIESZENI LEKARZY ....

2 6
ID:57773

Krystyna

Nie dosc, ze lekarze sa nieliczni to jeszcze kpia sobie z pacjentow. A gdyby tak poinformowal, ze go nie bedzie albo przelozyc wizyte i dac godzine realna przez telefon to korona z glowy by nie spadla temu towarzystwu. Z reszta wszystko robia zeby zlikwidowac szpitale.

2 1
ID:57775

Bogdan

@piotrek100: Chyba nie byłeś na Zachodzie albo nie byłeś tam u lekarza na tzw kasę chorych.

2 2
ID:57777

pacjent

nie po to płacę składki od 35 lat, żeby leczyc się prywatnie, to my ich utrzymujemy nierobów
albo ok
oddajcie mi moje składki z 35 lat, albo chociaż z 10 lat, to będe się leczył prtywatnie

tylko ostatni imbecyl będzie tym nierobom jeszcze prywatnie kabze nabijał

POKAŻ LEKARZU CO MASZ W GARAŻU!!!

9 2
ID:57786

Ktoś

@~Bogdan:
Wiesz co Boguś? Przypominasz mi tego niedźwiedzia z bajki dla dzieci ,duży, silny wyglądający groźnie a pusty...jak torebka po cukierkach.

5 0
ID:57789

Ktoś*

@~ktosssss:
Ktosku, znajdź sobie inny nick.

0 0
ID:57790

Bogdan

@~Jacek: Taaaaaa. Ciekawe a w jakim to ustroju mieszkasz. Jak nie ty, to twoja rodzinka tego chciała to i macie kapitalizm.I nie marudź teraz. a JAK CI SIE NIE PODOBA ,TO ZŁŻ SKARGĘ U BISKUPA ALBO WYPAD NA ZACHUD

1 6
ID:57791

Bogdan

Uwaga ciumoki ,którzy narzekacie na naszą służę zdrowia. Bezpośrednia relacja z innego forum :

Dlaczego polscy narzekają na opiekę zdrowotna? Do lekarza pierwszego kontaktu można się dostać tego samego dnia, a w Szwecji można czekać tygodniami ...
Polscy maja sanatoria, a niektore zabiegi sanatoryjne wykonuje sie
w przychodni, czego w Szwecji w ogóle nie ma ...
Na badania położą do łózka do szpitala, a w Szwecji tego nie robią ...
już nie mowiac o tym, ze leżenie w szpitalu jest płatne.
No i polscy seniorzy wyglądają na dobrze odżywionych i ubranych.

A teraz Bogusia przeprosić i w rączkę pocałować. H..y niemyte. O!

6 7
ID:57792

tymi_tunie_pier

@~????:
,że ten dohtór to taki chojrak. Nie możliwe żeby obskoczył całą Barską i coś tam jeszcze. Nawet po niebieskich pastylkach nie da rady. A są jeszcze siostrzyczki.

1 6
ID:57795

tymi_tunie_pier

,że się jednemu z drugim nie podoba. Masz wolność więc nie jęcz .A jak nie to załóż nową komunę jak twój tauś i mamusia.. Hahaha

2 2
ID:57796

fiskus

No to mamy szwedzką albo amerykanską słuzbę zdrowia tylko dlaczego nikt na o tym nie powiedział podczas transformacji ustrojowej . Przecież od lat położenie chorego w szpitalu to najczęściej wyrok dla pacjenta - lecz się sam.

2 6
ID:57803

bel

@~pacjent: mnie operował doktor J.i jestem bardzo zadowolony.Na operacje czekałem krótko.straszyli mnie wózkiem a 5 godzin po operacji wstałem i funkcjonuje.Nie rozumiesz człowieku że oni zachrzaniają non -stop?jakbys musiał mieć operację to byś inaczej podchodził i wychwalał tego lekarza.

1 3
ID:57806

????

@~Bogdan: to w takim razie są dwie Szwecje .... albo ty jesteś cichyobserwator ...

4 3
ID:57808

areksi

@Bogdan, nie siej plotek
możemy tylko pomarzyć o takiej opiece medycznej jak w szwecji
http://pracawszwecji.pl/opieka-zdrowotna-w-szwecji/

3 3
ID:57811

tymi_tunie_pier

,że zatkało kakao tą hołotę . Pewnie Szwecji się wystraszyli. Nie pisz takich rzeczy tylko na forach ale napisz chociaż maila do NFZ w Bydgoszczy.Nich wiedzą z kim maja do czynienia. Chamstwu należy się przeciwstawiać kabaretem. Nalepiej zgłoś to @nawiedzonemu.

2 1
ID:57812

????

@~Oczytany : czy może jesteś pracownikiem NF(POdobno) Z ..... albo (nie daj Boże ) lekarzem ,,pierwszego(i ostatniego) kuntaktu' ? Bo to by wiele tłumaczyło ... tak się sklada ze mam w rodzinie lekarza i on sam mówi że ten system można nazwać leczeniem POlitycznym ...bo to POlitycy ustalają na co możemy chorować i za ile .I to POlitycy z MZ POzwalają lekarzom zarabiać niewspółmierne do wyników pracy pieniądze ...by nie protestowali ... i to mówi lekarz neurolog ...i chyba coś w tym jest .

1 1
ID:57820

Jerzy

Oczytany, nienawiść wylewa się z ciebie wszelkimi otworami ciała. Żal mi takich ludzi jak ty bo dla nich nie ma już ratunku, a co do lekarzy większość z nich "pracujących" w naszym mieście to nieroby bez kompetencji ci ludzie myślą że jak skończyli studia medyczne to mogą się wywyższać nad przeciętnymi obywatelami a na każdym kroku słychać jakie błędy popełniają, ynteligencie przepełniony nienawiścią. Polska służba zdrowia to koszmar i porażka pogódź się z tym.

2 1
ID:57823

ozon

Jak to " nikt nie powiedział ..."? to Wy uważaliście,że można być " trochę w ciąży a trochę nie"?Dwa w jednym to tylko w szamponach .Zacznijcie egzekwować swoje prawa- bądżcie społeczeństwem obywatelskim ( jak np Szwedzi sól w waszym oku") a nie utyskujecie i cały czas czekacie aż ktoś coś za Was zrobi! pora dorosnąć i korzystać ze swoich praw tylko wam się po prostu nie chce- wpis na portalu niczego nie załatwi. "tymi..." ma racje!

2 1
ID:57824

????

@~ozon: .... i POnownie wykład z mniemanologii stosowanej ...imiał ,miał i chał chał ...i tak w kółko ....bez konkretów ... ,,prof' Satnislawskiemu nie dorównasz ...

0 2
ID:57832

tymi_tunie_pier

,żedzonny @ nawiedzon wyjechał też do Szwecji

0 0
ID:57835

tralala

piekna opinia wystawiona naszej służbie zdrowia:nieroby, cwaniaki,bogole....akurat ten opisany doktorek jest dobry w tym co robi-ludzie biją się żeby się do niego dostać i żeby on operował-coś o tym wiem bo operował moją rodzine; a że ma kase?zarabia to ma-nikt ci nie broni zarabiać-zazdrośc cie bierze chłopie widze."pokaż lekarzu co masz w garażu"...z tego co widziałem podjeżdżał mercedesem S-klasy.

1 2
ID:57838

tymi_tunie_pier

,że nie wiecie ,że do niego na leczenie i zabiegi przyjeżdżają ze stolicy.

1 2
ID:57841

ozon

Dziwi mnie zawsze jak czytam takie rzeczy : a w Niemczech to tak a we Włoszech to tak... - często są to głupotki i nie do końca wiarygodne bo przejaskrawione w różne strony - zależy od intencji piszącegp. Przecież jest internet i każdy może sprawdzić jak jest faktycznie . No choćby te "rewaelacje" o systemie opieki w Szwecji. ... zdaje się napisane przez "Bogdana"!Śmieszne!

1 1
ID:57849

tymi_tunie_pier

@
~pacjent | 18-11-2013 16:21:25, że nikt się nie interesi. Masz okazję.Napisz teraz jak przebiegała rozmowa.

......Delegatura we Włocławku Kujawsko-Pomorskiego Oddziału Wojewódzkiego NFZ w Bydgoszczy w nawiązaniu do opisanej przez Pana sytuacji w szpitalu na oddziale neurochirurgicznym prosi o kontakt tel. 54 412 74 08.......

2 1
ID:57855

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA