Wedlug dziennika TIMES, Papież Franciszek czlowiekiem roku...

Wedlug dziennika TIMES, Papież Franciszek czlowiekiem roku 2013. Wiadomym jest, ze w Polsce nie mialby szans wsrod wypasionej polskiej burzuazji koscielnej. Franciszek chce walczyc o świat, w którym każdy biedny, wykluczony, poniżony, woła o pomstę do nieba a interwencje zbrojne nie mialyby miejsca. W zachodnim Świecie wyeliminowano na szczescie kult bozkow koscielnych, czego brakuje w naszym kraju. Papież Franciszek uznaje także tych, którzy nie podzielają jego wiary, akceptuje homoseksualistow, nie tepi osoby rozwiedzione,co nie idzie w parze z anachroniczna instytucja jakim jest Kościół rzymskokatolicki. Niestety zbyt duzo korupcji, zaklamania, ten papiez wyraznie przeszkadza.

19 komentarzy

ĘĄ

Też się boję, żeby przez to nie zrobili mu krzywdy.papież Franek jest fantastyczny !

5 4
ID:58395

george best

Pewnie już gaciami trzęsą polscy biskupi którzy pławią się w luksusach i żyją bardzo skromnie bidaczynki.Co drugi ma trzy brody tz.Tarczycę .Niech jak najszybciej przyjedzie do polandii i z nimi pogada bo albo oni są głusi albo reprezentują styl.
Tak na dobrą sprawe masz rację fajny gość skromny nie siedzi na złotym tronie jak JP2 który ze złotego tronu mówił do biednej afryki.

2 1
ID:58403

Oczytany

Buuaahahaahaa !!!Ha ha ha :-) .. Uśmiałem się do łez..Włazidup... bez wazeliny. A FE !!!

0 2
ID:58409

ozon

"george best" mam do Ciebie serdeczną prośbę! Nie pisz o Polsce "polandia" A co do Franciszka no to powiem tak: ani On ani grupa Go popierająca nie sa w stanie niczego zmienić . Nasi hierarchowie dobrze o tym wiedzą i jak w każdej grupie zawodowej i tu trzeba " młodej ,świeżej krwi".Trochę "odwilży" będzie ale to jeszcze mało aby zrozumieli ,że to Oni są dla Ludzi nie odwrotnie a póki w naszym kraju polityka będzie mieszała się z wiarą - tak długo będą puszyć sie i mieszać w życiu społecznym. Kapitał polityczny na wszystkim się zbija- szczególnie u nas w Polsce!Społeczeństwo SAMO powinno zmądrzeć i zauważyć ,ze kler z Boga robi kupca- kto da więcej lepsze miejsce w Raju otrzyma. Zresztą tak biedny naród ( no sami o tym mówią rodacy) powinien prawa rynku na tyle poznać i wiedziec ,że pośrednictwo jest kosztowne . Czasami myślę sobie ,ze gdyby oni sami wierzyli to trochę by się jednak o swoją duszę bali.... jakoś życie doczesne jest dla nich ważniejsze? !

2 0
ID:58413

Zofia

@~Oczytany: nie o tym mowimy.

0 0
ID:58416

????

@~ozon: wyklad jak zwykle , na POziomie budki azorka ...znawca problematyki religijnej i tlumacz Pisma Świętego się odezwał ...demokratycznym głosem ...

1 5
ID:58436

Bogdan

@~????:
Widzisz każdy Boga rozumie po swojemu. Nawet @george best. To dobry człowiek . Nosi jednak swój krzyż zwątpienia jak @ozon. Na wszystko przyjdzie czas. Nie sądź innych jak sam nie chcesz być sądzonym.

2 0
ID:58439

ozon

" pytajnik - Mućka"- nie bój się- gdzie mi tam do Twojej wiedzy- " politologu od siedmiu boleści i dziewięciu smutków" Znasz się przecież na wszystkim.... spoko- chleba Ci nie odbiorę- możesz muczeć na każdy temat!

1 1
ID:58440

fiskus

@~????: Ambony ustanawiane są w miejscach gdzie istnieje prawdopodobieństwo napotkania zwierzyny .
To osobliwy przypadek jak muchówka Niesiołowskiego .

0 0
ID:58441

Bogdan

@~????: - synu musisz do ludzi podchodzić ze zrozumieniem

1 0
ID:58460

fiskus

@~????: Sorry ! Ambona jako mównica i polityczna trybuna dotyczyła wyłącznie Ozona i była tylko komentarzem do " wykład jak zwykle " .

0 0
ID:58464

ozon

Schlebiasz mi "fiskusie" ! no i dostarczasz niebywałej rozrywki: w rankingu ( o cholerka znowu obce słowo) jesteś na drugim miejscu zaraz po ... no zgadnij?. Z jednym zgadzam się bez zastrzeżeń; masz rację ,że ambona stała się polityczną trybuną- trafiłaś w samo sedno!! Miłego wieczoru.

0 0
ID:58467

fiskus

@~ozon: Ha, ha ,ha , kurka wodna rozumiem , że jest to komplement - tylko co na to małżonka ? Witaminy mają tylko polskie dziewczyny - A. Rosiewicz .

0 0
ID:58498

ozon

Nadmiar witamin jest szkodliwy, a małżonka bawi się setnie razem ze mną ...Szwedki potrafią odróżnić kpinę od komplementu i to nie tylko wirtualnie. Zabawna jesteś ,żeby nie powiedzieć ,że śmieszna.

1 1
ID:58501

????

szwedki tak ..może ...ale ,,szwedzi 'z zachodnioPOmorskiego ...?

0 0
ID:58510

fiskus

@~ozon: Fantastic albo żaba story

1 1
ID:58512

ozon

Widzisz "fiskusie" tak to już bywa i nie tylko w bajkach- nie każda żabą jest zaczarowaną księżniczką i nie każda trafi na księcia... żaby pozostają żabami i co najwyżej trafi im się ..chłop ,który do śmierci odrabia pańszczyznę.Nie dla każdego słonko świeci tak samo - bywa ,że ma obszary ciągłych zachmurzeń!

1 1
ID:58529

fiskus

@~ozon: Ja to mam szczęście , ni żaba , ni zaczarowana księżniczka - rodzina to podstawa mimo ciągłych zachmurzeń - seksizmu , pańszczyzny kobiet i dominacji chłopa , dajemy radę .

1 1
ID:58536

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA