Tylko w krajach zacofanych rozwala sie istniejace pomniki i...

Tylko w krajach zacofanych rozwala sie istniejace pomniki i niszczy sie symbole historyczne. Czyzby Polska nalezala do nich ? IPN włącza się w walkę o usunięcie warszawskich „czterech śpiących". Przeciez zolnieze Ci walczyli z armia hitlerowska i niczemu nie byli winni.
Instytut Pamięci Narodowej przypomina zawziecie, że warszawski pomnik sławiący sowiecką armię – znany jako „czterech śpiących" – to symbol rządów komunistów.

5 komentarzy

witto

tylko w krajach zacofanych stawia się pomniki ku chwale okupantów, morderców, gwałcicieli i złodziei

1 2
ID:59292

ozon

Możesz odkupić ten pomnik a także inne- zgłoś się do IPN sprzedadzą!

2 3
ID:59298

Młody włcławiak

Panie Adamie !
Gratuluje Panu wpisu. Jestem przekonany, że przewidywał Pan raczej komentarzy negatywnych.
Czytując te komentarze z pewnością zauważył Pan, że większość komentatorów usiłuje przekonać czytelników urodziła się w Kraju okupowanym. Co prawda to ja się urodziłem już po odzyskaniu wolności.
Współczuje tym komentatorom, że urodzili się ii swoją młodość przeżyli w kraju "okupowanym".
Gratuluje im i ich Rodzicom, że "okupant" nie wywiózł ich na Sybir.
faktycznie "okupant" wkroczył do Włocławka 20 stycznia ulica Kaliską, która w trakcie "okupacji" nazywała się "20 - tego Stycznia".
Po odzyskaniu "wolności "., przebudowano na placu Wolności pomnik postawiony ku czci poległych żołnierzy radzieckich i polskich.
Nie będę już wymieniał nazw "przechrzczonych" ulic.
W lipcu 2013 roku byłem na wycieczce w Niemczech i Francji.
Wie Pan !
W Paryżu między innymi zwiedzaliśmy stację metra, która się nazywa "Stalingradzka".
W Niemczech zwiedzaliśmy trzy cmentarze na których to pochowani zostali żołnierze radzieccy, którzy polegli zdobywając te miasta.
O dziwo cmentarze te są zadbane i czyste. Jak nam opowiadał Przewodnik o cmentarze te ich czystość i estetykę dbają władze miast

2 0
ID:59300

Adam

@~Młody włcławiak: oczywiscie liczylem sie z ta reakcja. To jest rezultat prania mozgow przez Zachod, Wolna Europe i marionetek w rekach tych, ktorzy pragneli radykalnego przewrotu oczywiscie na ich korzysc. SZa wszelka cene chca tworzyc nowa historie watpliwej wartosci.

1 0
ID:59311

Oczytany

No tu huzia !! na Józia!! Roz.... pomniki Jaśka toć ten przechowywał pedofilków pod swoimi skrzydełkami!!A co należy mu się??W życiu!! Stawiali je za jego życia ! Ale przyjdzie i na niego kolej...

0 0
ID:59317

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA