Czy to prawda, że nasza mleczarnia KeSeM wycofuje produkcję...

Czy to prawda, że nasza mleczarnia KeSeM wycofuje produkcję mleka w woreczkach i kefiru? Może ktoś się coś więcej orientuje w tej sprawie?

6 komentarzy

?

A sama mleczarnia zostaje ?

0 0
ID:59312

Oczytany

Przestaje produkować nie tylko mleko w woreczkach, ale i jogurty owocowe. Nie Unijne! Tak jak nie unijne jest wędzenie mięska na działkach dymkiem z drewienek. Teraz należy po Unijnemu wędzić sztucznie. Chciało się kapitalizmu??

3 2
ID:59314

konsument

Jest o wile tańszy nabiał, ale dlaczego??? bo na na przykład korporacyjna mleczarnia która może sobie pozwolić zapłacić rolnikowi więcej za surowiec oszukuje konsumenta w taki sposób np. ostatnio kupiłem w pięknym kolorowym opakowaniu jogurt tyle że skład jogurtu wyglądał tak : żelatyna 30%, sztuczny barwnik, konserwant dzięki któremu data ważności jest z kosmosu i tak naprawdę to nie jogurt! albo żółty ser w którym 50% składu to tłuszcze roślinne. Ludzie to wina braku świadomości konsumenta, od dawna jest robiony w karola bo najbardziej podrabiana jest żywność a nie tylko buty NIKE z chińskiego sklepu które zaraz się popsują. Ostatnio w sklepie patrze na soki w kartonach namalowane jakieś ładne soczyste owoce, cena piękna napis 100% ale nie soku tylko napisane małym druczkiem "100% Frajdy z picia" żenada.... A ludzie idą do takiej biedronki lub innego marketu i cieszą się że kupili więcej i taniej heh..... czytajcie co jest w środku a nie kolorowe opakowanie i reklamy. Wiem że KeSeM robi naprawdę kozackie produkty od wielu lat i nic się nie zmieniło jeżeli chodzi o jakość

3 0
ID:59315

Edwart

Ja np. bardzo lubię kefir. Jest zdrowy z tego powodu, że zawiera pewien rodzaj grzyba, który karmi się bakteriami gnilnymi obecnymi także układzie pokarmowym.
Nie widziałem jeszcze kefiru o lepszej jakości niż ten z KeSeM-u. To samo dotyczy jogurtów.
Widzę, że resztki tego, co w naszym mieście jest wartościowe i czym możemy chlubić się również za granicą, jest niszczone. Szkoda. Gdybyśmy żyli w demokratycznym kraju, to zapewne mielibyśmy na to wpływ.
Nadchodzi epoka, (a właściwie już jest) globalizmu, gdzie nie ma miejsca na prawdziwą wolność gospodarczą.
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nasi politycy sprzyjają międzynarodowym koncernom, zamiast sprzyjać rozwojowi naszych rodzimych firm.

2 0
ID:59334

ZUZA

Popieram Edwarda. Produkty KeSeM-u są wspaniałe. Ludzie zaślepieni sa reklamami, marketem z owadem, gdzie podobno taniej. Ale czy tak naprawdę wiedza, że kupują "badziewie", a nie zdrowa żywność? Czy można jeszcze uratować NASZĄ KOCHANĄ SPÓŁDZIELNIĘ?

1 0
ID:59340

Edwart

Japończycy mają podobno takie powiedzenie: Kupując tanio, marnujesz pieniądze.
Ja myślę, że w przypadku kupowania taniej, kiepskiej jakości żywności jak najbardziej to powiedzenie się sprawdza, bo taką żywnością upychamy nasz żołądek, by pozbyć się uczucia głodu, a w efekcie z powodu braku odpowiednich składników odżywczych i nadmiaru substancji chemicznych zawartych w tej żywności ponosimy straty na zdrowiu i wydajemy kolejne pieniądze na leczenie.
A kupując w aptece syntetyczne środki farmaceutyczne, z których ponad 80% działa wyłącznie objawowo ponownie wyrzucamy pieniądze. Te tzw. lekarstwa nie tylko nie usuwają przyczyn chorób, ale w dodatku powodując skutki uboczne wywołują kolejne schorzenia.
Tym oto sposobem wydajemy pieniądze na jedzenie, które nie odżywia, oraz na leki które nie leczą.
Dzięki naszej niewiedzy korzystają międzynarodowe organizacje i firmy produkujące żywność, oraz koncerny farmaceutyczno-chemiczne.
"Dlaczegoś biedny? Boś głupi!".

1 0
ID:59352

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA