CIEPŁO W WASZYCH DOMACH !!! ..przeczytajcie jak Was rżną ;)
gigadżul (09-05-2009, 20:33:30)
chciałbym zwrócić Twoją uwagę na fakt,że tzw.podzielniki ciepła stosowane w niektórych spółdzielniach mieszkaniowych/z woli ich rad i zarządów/ , są miernikami niewiarygodnymi,nie są również miernikami legalizowanymi.W sprawie stosowania podzielników wypowiedział się sąd / nie pamiętam ,w którym mieście ale trzeba poszukać w orzecznictwie/ wydając wyrok negatywny ,tzn.zanegował wiarygodność pomiarów tych urządzeń.
Zimorodek (09-05-2009, 21:23:04)
Dziś u mnie był odczyt.Szok... Dziwi mnie to że zima była łagodniejsza,nie grzałem tyle bo mnie nie było a porównując poprzedni odczyt z ubiegłego roku zużyłem więcej ciepła według tego urządzenia. Dziwi mnie też fakt że podobny wzrost zużycia zauważyli wszyscy sąsiedzi. Może po prostu Spółdzielnia chce ograniczyć wysokość zwrotu pieniędzy i firma na ich ciche zlecenie włożyła płyn który szybciej paruje.W tym mieście wszystko jest możliwe.Może prokuratura powinna się zainteresować tym jeżeli okaże się że większość mieszkańców ma większe niż zwykłe zużycie.
wyborca (09-05-2009, 22:55:12)
Zgadza się -podzielniki nie są miernikami i nie mogą mieć legalizacji.Ciepłomierz musi mierzyć temperaturę cieczy na zasilaniu i powrocie ,oraz przepływ by był wiarygodny ,cała reszta to oszukiwanie lokatorów.Tylko miernik z legalizacją może być podstawa obliczania zużycia jakiejkolwiek energii i naliczania płatności.
Rozgrzany (10-05-2009, 10:02:23)
Niedłuo będzie zgromadzenie w WSM.Może wtedy zadamy pytania dotyczące tego dziwnego wzrostu zużycia płynu "kontrolnego".Sprawą warto zainteresować odpowiednie instytucje i służby.Nie można pozwolić na to żeby spółdzielnia oszukiwała swoich lokatorów w tak perfidny sposób.