Mam pytanko. Pracowałem w pewnym klubie przy pewnym hotelu....

Mam pytanko. Pracowałem w pewnym klubie przy pewnym hotelu. Pracodawca w umowie zobowiązał się do wypłacania mi pensji do 10 każdego miesiąca. Po wielu rozmowach przelewy poszły dopiero dziś. Mało tego, na mojej liście obecności w rubryce z zarobionymi pieniędzmi za niektóre imprezy zaniżył mi kwoty, które zarobiłem. Zrobił to przy reszcie współpracowników (też wyrzuconych). Ja mam ksero listy podpisanej wcześniej przez menagera klubu z wyższymi zarobkami. Cz w związku z tym on nie dokonał fałszerstwa na naszych oczach? I czy Warto mi iść do sądu o przyznanie odsetek, odszkodowania i dopłaty do wcześniej zatwierdzonej pensji?

8 komentarzy

Ada

To jest lamanie kodeksu pracy jezeli jeszcze taki obowiazuje w naszym zniszczonym kraju. Trzeba zorientowac sie czy istnieje sad pracy i majac mam nadzieje umowe na pismie pozwac takiego pracodawce o odszkodowanie. Sprawa do wygrania. Najlepiej dzialac grupowo.

0 0
ID:4362

pazdzioch

szkoda gadac co sie dzieje ale trzeba z tym walczyc, proponuje isc do sadu pracy

0 0
ID:4364

wyborca

Widocznie TOYOTA HILUX już nie wystarcza ,,biznesmenowi''i chłop uczciwie chce zarobić na coś lepszego,a pracownicy zamiast to zrozumieć i zrobić mu prezent pracując za darmo ,straszą go sądem-a fe wstyd ....pomoc takim biznesmenom (złodziejom)to OBOWIĄZEK uczciwego Polaka.Tacy ,,biznesmeni'' SOM ZDROWOM SIŁOM NARODU w tych złodziejskich unijnych czasach....

0 0
ID:4369

Walkiria

Sąd pracy na Długiej.

0 0
ID:4371

456

niech zgadnę piekarnia ?

0 0
ID:4372

zxxc

ale domyślny...

0 0
ID:4377

Rita

Sprawa do wygrania w Państwowej Inspekcji Pracy.

0 0
ID:4383

Daniel Daniel

Ten pracodawca słynie z tego typu zagrań. Doświadczyłem tego na własnej skórze ale w sądzie się jakiś taki miękki zrobił.

0 0
ID:4391

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA