Aktualnie obserwujemy zwalczanie lekarzy, a nie błędów,...

Aktualnie obserwujemy zwalczanie lekarzy, a nie błędów, ktore sa bledami rzadu, w tym ministerstwa zdrowia. Komorowski z cynizmem zapowiadal komercjalizacje sluzby. Mamy skutki tej komercjalizacji. W Łodzi 36-latce usunięto kawałek trzustki zamiast guza.Kobieta zmarła.We Włocławku zmarły bliźniaki, bo nie zdążono z cesarskim cięciem i inne tragiczne przypadki. Winnych szuka sie na dole. Trzeba ten rzad usunac.

6 komentarzy

zofia

chyba coś ci się pomyliło. To, że jest niechlujstwo w służbie zdrowia (zresztą zawsze tak było jak pamiętam) nie jest odpowiedzialny Komorowski i Tusk

4 3
ID:60498

Ada

Jedyne co może pomóc szpitalowi we Włocławku to jego zamknięcie. Nie piszę swojej opinii na podstawie wiedzy zaczerpniętej z telewizji ale z własnego doświadczenia gdyż dwa razy leżałam w tym szpitalu i opieka, podejście do pacjenta a potem jak się okazało kompetencje personelu żadne. Później byłam hospitalizowana w innym mieście i nie ma porównania. Gdyż ciężko porównywać dzień do nocy. Badania na które tu czekałem dwa dni(bo rzekomo nie było lekarza który mógłby wykonać usg) tam wykonano od ręki szczycąc się, że mają nowy specjalistyczny sprzęt. Potem jak się okazało na obchodzie lekarskim, że mój stan zaniepokoił lekarzy od razu wykonano mi dodatkowe badania. Pielęgniarki i lekarze byli skoncentrowane na leczeniu a nie na obrażaniu pacjentów. Podobnie jak we wspomnianym szpitalu traktowani są pacjenci w jednym z bydgoskich szpitali, więc ludzkie podejście do chorego to nie wyjątek a norma wszędzie ale nie we Włocławku.

6 2
ID:60500

xluzem

Brakuje w tym szpitalu zwykłego badania rezonansem magnetycznym którego nie\\\\\

1 1
ID:60509

Oliwia

@~zofia: Szpital tez ponosi odpowiedzialnosc, ale za stan sluzby zdrowia w calej Polsce odpowiedzialni sa Komorowski i Tusk z ministerstwem zdrowia. Jezeli nie ma pieniedzy na leczenie spoleczenstwa to wlasnie mamy takie tragedie. Inaczej niepotrzebny nam rzad.

3 1
ID:60515

24 h

Za przeproszeniem szpital jak święta krowa leczy naszych bliskich bez badania rezonansem magnetycznym . Owsiak... i tak musimy jechać do Torunia .

1 0
ID:60550

Kati

Moim zdaniem najistotniejsze są: zawodowa uczciwość, rzetelność, empatia. Lekarze tak szybko po studiach "wkręcają się" w schematy, rutynę, udawanie strasznie mądrego pana doktora, przed którym należy się kłaniać.
Jeśli lekarz staja się powoli bezdusznym robotem w fartuchu, który goni za jak największym dochodem w przeróżnych przychodniach, klinikach, nie tylko jest zmęczony. Zwyczajnie przestaje widzieć pacjenta.
Są tylko przypadki. Jedne warte zachodu , inne mniej. Ale to już nie medycyna.

0 0
ID:60567

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA