Moze odbiegniemy od smutnych tematów które sa na porządku...

Moze odbiegniemy od smutnych tematów które sa na porządku dziennym w kraju Lach.
Jutro mecz Man Utd -Bayern Monachium usiądźcie głęboko w fotelach zapnijcie pasy i odstresujcie się .
Bo już przecież niedługo będziecie co niekturzy malować jajka ,wystroicie się do kościólka i popijecie.
A więc troszkę sportu przed kampanią Watykańską dobrze zrobi.

6 komentarzy

gumol-wylogowany

wiesz - mógłbyś wziąć pod uwagę to że są osoby które obchodzą wielkanoc nie ze względu na wiarę ale .... na tradycję wyniesioną z domu, z którego ty (piszę specjalnie małą literą) nie wyniosłeś nic. widać od holenderskiego ziołą mózg całkiem przestał pracować. ( co widać bo z ortografią to u ciebie nie jest dobrze)

lubisz sam przybijać innym szpile i ... co ... fajnie ci teraz jak dostałeś pstryczka w nos ???

5 0
ID:60790

Olo

Półtrole wylewają całe banie oszczerczej krytyki na kościół, czym tylko podkreślają prawdziwość znanych osądów biblijnych. Jednakże pomimo tego, człowiek nadal się nieodmiennie dziwi, że byle różowa lub czerwona świnia rości sobie pretensje do określania wartości pereł.

2 1
ID:60791

george best

@~gumol-wylogowany: jako kilku tygodniowe dziecko zostałem ochrzczony bez mojej wiedzy .Wmawiano mi bajeczki o Krzyżu,Jezusie i innych doktrynach.Z wiekiem poznałem okrucieństwo do jakiego dochodzilo na punkcie tej jakże cudnej religii .Więc wypisałem się z tego dziadostwa i nie okłamuję swojej rodziny ani dzieci.Nie mówie o Św.Mikołaju i o kimś kto podobno umarł za nas.Skoro ludzie uwierzyli w rozstępującą się wode i ucieczkę żydów przed egipcjanami to tylko pogratulować głupoty.
Ja oczywiście nie zabraniam Tobie świętować .Baw się dobrze pamiętając o jajach one zawsze muszą być w koszyku.

1 1
ID:60795

gumol-wylogowany

...albo w worku...

cóż mam rzec - chrzest bez twojej wiedzy .... pretensje do rodziców.
częściowo ciebie rozumiem - bo nie jestem zwykłym garkotłukiem - skąd-inąd wiem że (i tu nie ma co się oszukiwać) czarna mafia maczała swoje paluszki w ludobójstwie w Ruandzie - ale tego im nikt nie udowodni a oni napewno do tego sie nie przyznają ( w końcu ciężko im przyznać sie do kilku pedofilów w stadzie i nałożyć ekskomunikę) więc nie ma co tu mówić o czymśco pewnie roztrzaskało by kościół od samych fundamentów

jeśli chodzi o okrucieństwa na punkcie religii .... no cóż .... wystarczy wspomnieć krzyżaków.

św. mikołaj - tego nie rozważam pod kątem religijnym - raczej bardziej okazję (tradycję) aby dać komuś lubianemu upominek.

nie powiem że się wypisałem od tego dziadostwa - po prostu moja wiara to moja sprawa - jestem realistą ( w pewnym sensie) - nie chodze do kościoła - bo nie ufam czarnej mafii -
pomodlić mogę się w domu bez "pośredników" - w końcu wiadomo z ekonomii że przez pośredników jest drożej

1 0
ID:60821

george best

@~gumol-wylogowany: największy żal pozostaje na mordowaniu indian.
Sa kościoły które przyznają się do błędu .Kościól w Irlandii zrobił czystkę i wypłacił wielomilionowe odszkodowanie .W Polsce nawet nie potrafią Wesołka sciągnąć z Watykanu i wsadzić go do pierdla wiadomo na jaką celę.
Kazdy kto złamał prawo powinien być jednakowo sadzony .Pedofilom i gwałcicielom powinni obcinać jajca na żywca i puszczać wolno aż do wykrwawienia.

0 0
ID:60828

gumol-wylogowany

moze az tak krwawo bym nie karal ale ... oddalbym takowego na srodek kibicow cracovii albo innego klubu, a potem nadalbym transmisje w PPV ... przynajmniej cos by sie zarobilo i na wyplate odszkodowania by sie zapewne uzbieralo.

heh ... najsmieszniejze jest to ze mamy podobne spojrzenie na swiat ale podejscie nieco inne ,,,,,

0 0
ID:60871

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA