Swieta Polska."Obraz Matki Boskiej Częstochowskiej w...

Swieta Polska."Obraz Matki Boskiej Częstochowskiej w Gołdapi". W tych objazdach z obrazem uczestnicza nauczyciele, młodzież, strażacy, administracja. Gdzie jest roznica pomiedzy fanatykami muzulmanskimi a katolickimi ? W jednym reku krzyz a w dugim miecz i nawolywania do wojen.

10 komentarzy

george best

Tak zawsze bylo i będzie .Już najgłupsza bitwa pod Grunwaldem pokazała jak bije się katolik z katolikiem.
Desperacja wchodzi coraz głębiej

1 4
ID:60921

sportowiec

@? Ty naprawdę nie widzisz różnicy? @george : a Bitwa Warszawska pokazała jak bije się katolik z ateistą. Komu kibicowałbyś?

5 2
ID:60923

george best

@~sportowiec: ja zadnej wojnie nie kibicuję .Nigdy nie byłem patriotą .Wiesz że jestem ateistą i żadna religia mnie nie rusza nawet te cuda od Jana Pawła skończywszy na cuach w innej biedocie Indiach.
Tam gdzie naród jest nafaszerowany bajeczkami o pierdolach tam zawsze będzie bieda Meksyk,Indie,Polska,nawet do Afryki jeżdżą i wciskają ciemnotę o cudach.
W swoim życiu widziałem jeden cud 1999 rok finał w Barcelonie w 3 minuty 2 bramki i zwycięstwo United .To był cud który widziałem

2 5
ID:60927

???

Z cudzej wiary naśmiewają się tylko brudasy i tyle w temacie !!! nie wieżę w księdza ani w biskupa bo to tylko ktoś kto wyciąga łapę po pieniądze ,ale brudasy już tak mają ,naśmiewać się z innych ,to jest ich brudna walka .

2 4
ID:60928

db

Niestety, cuda , gusła, zabobony, balwochwalstwo mają się w tym kraju dobrze, więc trochę jeszcz pobedziemy w ogonie Europy.

4 3
ID:60935

db

sportowiec - a co sądzisz o bitwie nad Bzurą w 1939, dlaczego przegraliśmy??? Może dlatego że Niemcy mieli krzyże na czołgach a na klamrach napis "Gott Mit Uns" ???

5 0
ID:60936

george best

@~???: powinienes się leczyć .Co rozumiesz pod słowem brudas ?Skoro jesteś osobą wierzącą zastanów się ile grzechów popełniasz każdego dnia i ne powinieneś skoro żyjesz w swych 10 przekazaniach nazywać się wiernym katolikiem.

2 3
ID:60937

?

@~george best: Niestety, motloch modli sie, daje na tace, slucha bzdur a kasta tuczy sie jego kosztem.

3 4
ID:60939

sportowiec

@db: dlaczego przegraliśmy bitwę nad Bzurą? 1. Zgodę na zwrot zaczepny Kutrzeba dostał od Rydza 2 dni za późno. 2. Bortnowski po raz kolejny (pierwszy raz 10 dni wcześniej w "korytarzu") dowiódł, że przerasta go dowodzenie formacją większą jak pułk. 3. Kutrzeba był zbyt delikatny w stosunku do swoich generałów -, lata pracy w Akademii zrobiły swoje i nie kazał rozstrzelać Grzmota i Bortnowskiego najpóźniej 12 września. 4. Generalnie cała polska kadra dowódcza w 1939 (może za wyjątkiem gen. gen. Thome i Szylinga) nie wykazała się niczym szczególnym, a tacy generałowie jak Dąb-Biernacki, Rómmel, Fabrycy, Bortnowski moim zdaniem zasłużyli na sąd polowy.

1 2
ID:60944

george best

@~???: Kiedys pare lat temu to słowo brudas usłyszała moja żona .Dobrze Tobie z tym że używasz tego słowa kogo uważasz za brudasów jakie nacje?

0 0
ID:60947

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA