Nie dalej jak wczoraj czytałem słowa radnego Skrzypka, że...

Nie dalej jak wczoraj czytałem słowa radnego Skrzypka, że WWS nie jest partią polityczną. A czym? Działając ramię w ramię z pisowskimi politykami zasługują na wszystkie przymioty polityków tej partii plus dodatkowo dwulicowość.Tak, tak. Towarzysz szmaciak się kłania.
Z uwagą przeczytałem kilkakrotnie opinię Realisty pod artykułem "Kupcy przeciwni zmianom w centrum". Teraz już wiem czego boją się WWS i PiS. Kupcy to tylko taka ksywa bojówek ale ich zdanie też się liczy. Zresztą realista to też pisiorek, bo kto inny mógłby wymyślić tyle bzdurnych kłamstw. Więc czego się boją???
1. WWS i PiS boją się, że prezydent Pałucki zrealizuje część swojego programu wyborczego i zostanie wybrany na następną kadencję.
2. Szerokie konsultacje społeczne były już. (rozpoczęły się w poprzedniej kadencji) Ale jak kogoś to nie interesuje to nawet nie wie. Ale możesz przyjąć moje zdanie we wszystkich punktach za przeciwne do Twojego i mamy sprawę z głowy na zero.
3. Boicie się wprowadzenia 4-5 pasów ruchu dwukierunkowych. Mam za małą wyobraźnię i nie wiem jak to ma wyglądać.
4. Usunięcie miejsc parkingowych i postojowych na Placu spowoduje powstanie niebezpiecznej "strefy mroku" - czy chodzi o scenerię do jakiegoś horroru gwiezdnego?
5. Kilkakrotnie powtarza się w różnych formach "Kryminalizacja centrum miasta", brak świadków, którzy odstraszają bandytów - czyżby mieszkańcy Placu Wolności mieli zmienić się w bandytów?
6. Zmiany spowodują bankructwo 215 (250) podmiotów gospodarczych i likwidację 1000 miejsc pracy. Proponuję sprawdzenie tych danych w ZUS-ie i skarbówce.
7. Likwidacja miejsc parkingowych obniży dochody kupców. No to teraz wiemy dlaczego parkingowi zbierali tak mało pieniędzy za parkowanie. Widocznie część pieniędzy pobierali od parkujących kupcy. Same straty.
8. Ja mam tylko jedno pytanie do realisty. Po co roczne badania natężenia ruchu i mapa komunikacyjna? Po co wyrzucać pieniądze w błoto? Przecież mamy słynną mapę profesora Szczuraszka. A może to na nią wyrzucono pieniądze w błoto?
I tyle.

1 komentarz

Waldek

Dionizy - Panie Stanisławie, skąd ta irytacja, miejscami zajadłość ? Tak dobrze układała się Panu współpraca ze Skrzypkiem, niekiedy nie szczędził mu Pan pochwał i słów uznania, a teraz wciąż go atakuje. To chyba zazdrość emerytowanego samorządowca do emeryta czynnie udzielającego się w R.M.( to fakt, nie idzie mu to najlepiej).Warto czasem zastanowić się, po co tak piszę i całą energię wykorzystać na porozumienie, a nie zamieniać ją na złość.

0 0
ID:4492

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA