Apteki nas KIWAJĄ i trują !!!! Kilkakrotnie się nabrałam na apteczne badziewia; kupiłam mielone siemię lniane, w domu okazało się, ze to są pozbawione substancji odżywczych tzn oleju lnianego, pakuły. Innym razem w tzw. "taniej aptece" ( wierutne kłamstwo ) kupiłam Citrosept - w domu okazało się że jest to wyciąg z grejpfruta a nie z pestek. Dziś kupiłam również na Kazimierz sól emską - w domu po przeczytaniu napisu na opakowaniu okazało się że jest to sól SZTUCZNA z masą chemicznych, trujących dodatków ; min. konserwantem - benzoesanem sodu ( czy sól wymaga stosowania konserwantów?), sacharozy (nie wiadomo w jakim celu). Wcześniej kupiłam Magnez B6 firmy biotto - a tam - rakotwórczy aspartam - nie wiadomo po jakie licho.
Te apteki będę omijać z daleka. A szczególnie tę rzekomo "tanią" gdzie leki i suplementy są niejednokrotnie droższe niż w innych aptekach. Najlepsze i najtańsze zamówienia realizuję przez internet w doz - dostawa szybka i bezpłatna do wskazanej przeze mnie apteki. Oprócz tego internetowa informacja o leku jest bardzo przydatna - mam skład,opis, nazwę producenta i do wyboru cenę. POLECAM. Reasumując: nie dajmy się kiwać zachłannym handlarzom.