Powoli zbliża sie Świeto Zmarłych .Zaczynamy myśleć o...

Powoli zbliża sie Świeto Zmarłych .Zaczynamy myśleć o tych wszystkich co odeśli .Swoich rodziców straciłem szybko ale wkurzam sie przyjeżdzajac na groby widzac przepych i pokaz mody.Czy nie możemy zapalić jednego znicza położyc kwiaty wcale nie musza byc to hryzantemy .Przeciez nasi najbliżsi lubili róże goździki czy gerbery.Lubili airkoniak,wódeczke czy piwko .Milej chyba by było jak przyszli byśmy do nich z uśmiechem na twarzy .

2 komentarze

xx

Widzisz george best, u nas jest taka tradycja,że 1 listopada zawsze był pokazem mody, w ogóle bogactwa.Kożuszki na pleckach chociaż temperatura na zewnątrz plusowa.Żałoba,płacz i lament, a w sercu twardy kamień w stosunku do otoczenia.Także jestem zdania,że przesada króluje.Uwierz mi jednak,że są tacy którzy maja naprawdę pod górkę i jest im ciężko nie tylko finansowo.

1 0
ID:63654

Stacha

Przepych przepychem-przed tym dniem najlepiej prosperują banki czy innego typu jednostki oferujące szybkie chwilówki.Zapożyczą się aby grób wystroić lepiej od innych.Smutne jest to,że w Polsce wszystko jest na pokaz a nie z serca. O zmarłych trzeba pamiętać nie tylko w tym dniu.Na zachodzie nie ma przepychu- jeden znicz ,kwiatki wokół grobu i tyle.

1 0
ID:63659

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA