Kiedy nasz SANEPID zainteresuje się plecakami dzieci...

Kiedy nasz SANEPID zainteresuje się plecakami dzieci chodzących do szkoły. Na każdą lekcję musi być zeszyt , podręcznik i ćwiczenia. Jak dzieci mają 7 lub 8 lekcji to plecak waży 8 lub 9 kilo. Może nauczycieli ubrać w plecaki ich uczniów tak tylko na tydzień może coś zmieni się i dzieci nie będą tyle nosić na plecach . Pozdrawiam nauczycieli.

9 komentarzy

Negatywista

Zachciało się państwowej edukacji - opłacania kuratorium, ZNP a nie tylko i wyłącznie nauczycieli, jak miałoby to miejsce w wypadku prywatnej edukacji to cierpcie i narzekajcie... :)

2 1
ID:63648

dolus

@~Negatywista: Czy oni winni. To przecież już solidarusze pokolenie

2 1
ID:63650

1

Jezeli dolaczyc do tego podreczniki i zeszyty z religii...

3 2
ID:63653

Negatywista

Dlatego trzeba zatrzymać solidaruchów, zwłaszcza tych z list PiSu.
Won.

4 1
ID:63656

negocjator...

jak patrze jak moje dziecko dzwiga plecak do 1 klasy to sie potem nie dziwie skąd się biorę schorzenia kręgosłupa i stawów !

3 1
ID:63661

darkbreaker

Podobno, z tego co mówią przepisy waga szkolnego plecaka czy tornistra nie powinna przekraczać 10% wagi ucznia. Zważyłem ostatnio (po lekcjach) plecak mojego wnuka, który chodzi do II klasy i wazy 36kg. Waga pokazała 9,2kg, sprawdziłem zawartość - nic "niepotrzebnego" tam nie było. Rano dochodzi do tego oczywiście śniadanie+coś do picia...

3 0
ID:63662

List do MEN

Proszę wysłać zapytanie do MENu ile funduszy przeznaczyło na zakup szafek dla szkół? Jeśli przesłało fundusze to zobaczyć czy gminy przekazały je szkołom. Może byc tak że przekazano 0 zł +23 % VAT.

4 1
ID:63663

Wpyskgo

Nie istotne że dzieci nie mają szafek w klasach na książki i zeszyty. Ważne że dyrektor szkoły klęczy przed klerem i przekazuje sale na szamańskie nauki o obłokach i duchach, przez katechetów i księży. Bo taki derektór nie dostanie rozgrzeszenia przy konfesjonale.

2 0
ID:63671

george best

@~Wpyskgo: Zaczyna od nauk a kończy jak Wesołek nastepnie mianuja go świetym

0 0
ID:63685

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA