jestem z Włocławka, ale od paru lat mieszkam za granicą....

jestem z Włocławka, ale od paru lat mieszkam za granicą. Mam jednak cały czas kontakt z rodziną i w miarę na bieżąco czytam o tym co się dzieje w naszym regionie. Nie będę komentować tego co się wyrabia, bo wielu z forumowiczów robi to za mnie, ale dręczy mnie i muszę się zapytać: kto to jest Kopyść? kto to jest ten Kużniewicz? Czarnecki to wiem kto to, ale czy on jest z Włocławka? Nie ekscytuje mnie to, aż tak bardzo, ale lubię mieć orientację, więc jeśli by ktoś był tak miły to wytłumaczcie mi proszę?!
Pozdrawiam serdecznie moje miasto rodzinne. ! a i jak już tutaj piszę, to ustosunkuję się do jeszcze jednego, do tej przebudowy Placu Wolności, nie mam pojęcia jak diametralne zmiany będą, ale powiem tylko, że nie rozumiem argumentu, że tam nie będzie można jeździć autem. U nas do ścisłego centrum też nie można wjechać autem ( a jest dużo większe), ale jest mnóstwo parkingów podziemnych i naziemnych i jest gdzie parkować. Wiadomo, że im bliżej centrum to drożej, tak jest i nikt się nawet nie zastanawia, że mogłoby być inaczej.
jesze raz pozdrawiam kochani!

10 komentarzy

OBSERVER

Nic tak bardzo mnie nie wkurza w tej kampanii wyborczej jak oglądanie kandydata Czarneckiego na bannerach i plakatach.Ten "spadochroniarz polityczny" ma oczka cwaniaczka z warszawskiej Pragi i usteczka typu ZChN,owskiego bogobojnego oratora.Oczy człowieka wiele mówią o ich właścicielu.
Idz gościu do swojego regionu.Tam pewnie już się poznali na Tobie więc teraz grasz eksperta poskrzypkowskiej władzy.Jakoś czuję że chodzi mu o własny portfel a nie o dobro Polski i UE.

0 0
ID:4676

pazdzioch

Kopysc- dyrektor, hmm, chyba chemika- cudak
Kuzniewicz- szycha od pozyskiwania funduszy unijnych w obecnej ekipie(dzieki niemu wloclawek juz wyglada jak San Francisko a bedzie jeszcze lepij)
Richard Czarnecki- cwaniak - wyslannik samego Napoleona IV RP

0 0
ID:4678

cytownik

"mnóstwo parkingów podziemnych i naziemnych i jest gdzie parkować" a u nas tego nie ma, najblizszy parking przy nowym centrum handlowym. Czy juz jako byly mieszkaniec tego miasta kumasz cala czacze?

0 0
ID:4679

Wk

Też mam rodzinę za granicą (w Szwecji),ale wstydzę się im opisywać kandydatów i naszą miejscową ,,elitę'',raz oglądali posiedzenie rady miasta Włocławka i stwierdzili ,że w Szwecji taki brak poszanowania wyborców jest nie do pomyślenia i kończy się dla wybrańców szybko.WYBRAŃCY WŁASNYM PODPISEM POTWIERDZAJĄ SWÓJ PROGRAM WYBORCZY I MUSZĄ GO ZREALIZOWAĆ ,jeśli go nie realizują automatycznie podlegają odwołaniu i już nie mają prawa kandydować ponownie-zdrowe zasady ,prawda.

0 0
ID:4680

dawny współpracownik

może szerzej. Kopyść to taki ktoś, komu brakuje własnego zdania i o wszystko pyta się swojej mentorki - Domiceli Kopaczewskiej. Kandydowanie pana Kopyścia jest wynikiem braku jakiegokolwiek innego kandydata w otoczeniu wspomnianej Pani, która od lat systematycznie pozbywa się współpracowników, którzy przewyższają ją intelektualnie. W kuluarach mówi sie o tym że pan Kopyść ma być kandydatem tej pani na prezydenta miasta.
Celowo piszę, że nie kandydatem włocławskiej PO, bo tak nie jest i nigdy nie bedzie.
Myślę, że pan Kopyść uzyska taki wynik wyborczy, który dokładnie pokaże gdzie jego miejsce. A pani Kopaczewskiej pokaże, że jej czas juz minął.

0 0
ID:4682

POwiec

kandydatem prorozwojowej częsci PO we włocławku jest dr Marek Kolasiński zajmujący pozycję nr 2 na liście PO.

0 0
ID:4684

J. Fasola.

Domicela to taka pani która chce otworzyć oddział psychiatryczny we włocławku - teraz domyślam się po co ! !.

0 0
ID:4685

Wk

A dlaczego Domicela nie kandyduje do europarlamentu,zna język,jest kre...atywna ...no i ma pomysły...?

0 0
ID:4713

kuguar

Domicela to osoba, która najchętniej kandydowałaby wszędzie sama, ale tym razem stwierdziła, że dopuści kogoś, kto i tak nigdy jej nie zagrozi. ta pani nadaje się już tylko do czytania bajek w radiu, bo tv już nie koniecznie ...

0 0
ID:4771

Remigiusz

co kogo obchodzi jakaś domicela? tutaj trzeba się martwić marnością kandydatów. po co komu w parlamencie europejskim dyrektor jakieś zawszonej szkoły, którego główną kompetencją jest znajomość języka angielskiego?
ludzie opanujcie się

0 0
ID:4779

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA