jestem z Włocławka, ale od paru lat mieszkam za granicą. Mam jednak cały czas kontakt z rodziną i w miarę na bieżąco czytam o tym co się dzieje w naszym regionie. Nie będę komentować tego co się wyrabia, bo wielu z forumowiczów robi to za mnie, ale dręczy mnie i muszę się zapytać: kto to jest Kopyść? kto to jest ten Kużniewicz? Czarnecki to wiem kto to, ale czy on jest z Włocławka? Nie ekscytuje mnie to, aż tak bardzo, ale lubię mieć orientację, więc jeśli by ktoś był tak miły to wytłumaczcie mi proszę?!
Pozdrawiam serdecznie moje miasto rodzinne. ! a i jak już tutaj piszę, to ustosunkuję się do jeszcze jednego, do tej przebudowy Placu Wolności, nie mam pojęcia jak diametralne zmiany będą, ale powiem tylko, że nie rozumiem argumentu, że tam nie będzie można jeździć autem. U nas do ścisłego centrum też nie można wjechać autem ( a jest dużo większe), ale jest mnóstwo parkingów podziemnych i naziemnych i jest gdzie parkować. Wiadomo, że im bliżej centrum to drożej, tak jest i nikt się nawet nie zastanawia, że mogłoby być inaczej.
jesze raz pozdrawiam kochani!