Polecam Ci Lokal Tawerna w Brześciu Kujawskim. Byłam tam...

Polecam Ci Lokal Tawerna w Brześciu Kujawskim. Byłam tam kilka razy i jestem bardzo zadowolona. Mają tam dużą salę w której zmieści się dużo osób. Jedzenie Smacznie i dużo, obsługa szybka i elegancka, no i co najlepsze klimatyzacja. Po za tym mają na zewnątrz drewnianą huśtawkę-nie tylko dla dzieci i fontannę. Polecam!

33 komentarze

abc

zapomniałaś dodać,ze w automacie można dyskretnie zaopatrzyć się w gumki/rózniaste/.

0 2
ID:4698

Wodnik -Włocławek

Tawerna jest super.Dwa lata temu córka miała tam wesele.Mnóstwo dobrego jedzenia ,bardz miła i profesjonalna obsluga,ładne otoczenie lokalu ,możliwość noclegu -polecam wszystkim którzy chcą być zadowoleni z imprezy

4 1
ID:4701

tawerna

byłam tam na trzech weselach jest super,tylko podobno terminy są zamówione na dwa lata naprzód

0 2
ID:4715

Krzysiek

Ten lokal jest przereklamowany. Jedzenia jest sporo ale co z tego jak nic nie zbierają i zostaje to co podali, czyli zimne jedzenie. Ponadto właścicielka jest "trudną osobą" z którą ciężko jest się dogadać. Na herbatę czekałem ponad godzinę czasu, gdyż nikt z kelnerów nie chciał się pofatygować aby ją przynieść. Jak wszystkim nosili to dopiero była. Sala jest bardzo niesymetryczna i źle się osoba bawi, gdyż wygląda to jakby tańczyła z przejściu. Są inne lokale, więc warto przed tą ważną decyzją zastanowić gdzie indziej wybrać. Ja tam nigdy bym nie wybrał, gdyż jestem zbyt wymagający. jak ktoś jednak jest bardziej tolerancyjny to akurat w sam raz dna niego. Nie będę polecał innych, gdyż oskarżą mnie o reklamę. DLA MNIE JEST TO LOKAL PRZEREKLAMOWANY i jego poziom zatrzymał się kilka lat temu a teraz idzie stopniowo w dół.

3 8
ID:4734

do krzyśka

jak zapłacisz tak masz,wszędzie nie tylko w tawernie.Też byłam tam kilka razy i na jednym z wesel do barszczyku podali paluszki,na duży obiad odgrzane było to co zostało z kolacji a nad ranem nie było co jeść,za to na innymch stoły się uginały.Do tańczenia jest duża sala do której dochodzi się dużym,szerkokim korytarzem,ale jeszcze się taki nie urodził co by każdemu dogodził.

1 2
ID:4750

wuuujek

A ja napiszę tak . Jeśłi chodzi o Brześć to Tawerna jest bezkonkurencyjna !
Moja córka miała tam 18-stkę, trójka moich siostrzeńców tez i obsługa spisywała się bez zarzutu . Menu jest dobre i za przystępną cenę .A sama właścicielka to miła i sympatyczna osoba .
I już niedługo szykuje mi się kolejna impreza w Tawernie-ślub . I wiem , że będzie z pewnością wszystko ok. :)
Mam tylko takie pytanie , czy gdyby sala była beznadziejna a obsluga do "bani" , to po co komu zapisy na dwa lata na przód ? !

4 0
ID:21360

lokal

Tawerna: Bez dwóch zdań POLECAM:)

4 0
ID:22399

zarraz

witam, barrdzo prosze o wiecej opini o tawernie w brzesciu. wiecie cos moze o tym nowym budynku bo podobno pani szdkowska buduje nowa sale? jak obsluga i jedzeenie? zastanawiam sie na tawerna i nad falborkiem? co myslicie o tych salach? ktora lepsza pod wzgledem obslugi i jedzenia?

0 0
ID:26601

Wuuujek

Co od nowej sali , wiem , że jest budowana i z pewnością w tym roku ruszy . Póki co zapisy są przyjmowane na starą salę , ale do końca 2012 bedzie ciężko coś zamówić . Zdecydowanie polecam Tawernę :)

0 0
ID:26946

anulka

polecam ten lokal!
Jest naprawde świetny. Jedzenie bardzo smaczne,obsługa bardzo miła i sprawna.Właścicielka jest bardzo miła i sympatyczna, zktóra bez problemu mozna sie dogadać. Zapisów jest mnóstwo. Terminy sa wolne na 2013. Byłam ostatnio zamówić salę na wesele.

3 0
ID:29432

ania

ja tez polecam Tawerne to jest najlepsza sala w okolicy jedzenia jest mnostwo bylam tam na trzech imprezach i nie mam zarzutów a w przyszłym roku bede miala tam własne wesele a nowa sala juz podobno jest otwarta

1 0
ID:29434

maja

wiecie moze cos na temat nowej sali? byly juz tam wesela? ma ktos zdjecia tej sali ? jak jedzenie, obsluga itp?

0 0
ID:31051

Beata i Michał

Wesele 30.06/1.07. Polecamy lokal Tawerna w Brześciu Kujawskim. Pod każdym względem PROFESJONALNY. Po pierwsze i najważniejsze smaczne jedzonko-nasi goście byli zachwyceni.Po drugie świetna obsługa.Sala zarówno duża jak i mała są piękne(po remoncie).Wszystko to zasługa właścicielki-Pani Lucynki, która jest przemiłą osobą.Nic dodać...nic ująć...jednym słowem polecamy gorąco.Jeśli chcecie mieć udane wesele, zadowolonych i najedzonych gości to w regionie lepszego lokalu nie znajdziecie.

4 0
ID:43500

monix

Może zacznę od tego,że sali nie polecam. Jedzenie na raz podane, potem wszystko zimne, nawet nie miał kto podgrzać, bo że tak powiem ''kelnerzy zaniemogli%" , zachowanie i kultura przez pierwsze dwie godziny bez zarzutu, z czasem coraz to gorsze .Właścicielka w porządku jeśli chodzi o zamawianie sali i przygotowania, ale mam bardzo duże obiekcje do tej restauracji. Co prawda nowa sala jest piękna, ale biorąc pod uwagę co tam się działo, zachowanie obsługi i sposób zwracania się do gości, to na udaną imprezę radzę poszukać czegoś innego.

3 5
ID:47690

asik

Zacznę tak byłam w T.... na kilku imprezach w przeciągu 5 lat. Niestety muszę stwierdzić, że "idzie" ona w złym kierunku. Oczywiście sala jest ładna, ale już co do jedzenia jest różnie, zależy jak się trafi i nie chodzi tu o ilość (bo to zależy ile się płaci), ale o jakość. Myślę, że jest to związane z nie rosnącą ceną, a ceny produktów rosną i przez to dania coraz częściej pozostawiają coś do życzenia. Rzeczywiście zimnego jedzenia nikt nie zabiera dlatego na stole robi się ciasno, a kelnerzy i kelnerki chyba są już bardzo zżyci z szefową, bo pozwalają sobie na bardzo wiele i niestety na ostatnich 2 imprezach na jakich byłam już w połowie wieczoru byli "pod wpływem", przez co coraz rzadziej chodzili po sali.
Generalnie tragicznie nie jest, ale to nie to co było na początku. Na dobrej opinii długo nie pojadą jeśli nie zmnienia paru rzeczy, choćby kultury kelnerów po kilku godzinach pracy (i kilku kieliszkach)

2 0
ID:47775

Stały klient

No zgadzam się z poprzednimi rozmówcami jest nie wiele lokali w których wszystko jest takie jak być powinno. Ja poleciłbym Zajazd Piłsudskiego w Dąbiu kujawskim gm. Lubraniec obiekt położony przy lesie możliwość noclegu a jedzenia dużo i co jakiś czas podawane nowe ciepłe dania. Obsługa przemiła i estetyczna bez domieszki alkoholu na odwagę. Polecam bywam tam często osoby którym lokal poleciłem są zadowoleni;)

3 3
ID:49358

zadowolona

Ja polecam Wam restaurację FENIKS w Lubrańcu. Jedzenie świetne, ośmielę się powiedzieć, że lepsze niż w Tawernie, (byłam w Tawernie i więcej nie wrócę). Obsługa w Feniksie miła, szybko i sprawnie chodzą, zawsze otwarta i życzliwa do klienta. Jedzenie jest co chwila donoszone i co ważne gorace, a zimne jest zdejmowane po wcześniejszym uzgodnieniu. Sala ładna i przestronna. Wychodzi się z tego miejsca usatysfakcjonowanym tym bardziej, że ceny nie są wygórowane a jedzenia zawsze dużo. A cha zapomniałam dodać, że pieką wyśmienite ciasta a tortu tak pysznego to nigdzie nie jadłam.

0 2
ID:68945

zaskoczony

@~Stały klient: Nie powiedziałbym.Byłem świadkiem jak na stypie zamawiający kazał obsłudze zabrać rosół ze stołów bo nie dało się go zjeść a mięsa były mdłe wszystko na jedno kopyto jak to się mówi po wiejsku. Nie mam ochoty tam znowu gościć.

0 0
ID:68946

dzidzia24

Nie polecam restauracji Fen*** w Lubrancu wrecz odradzam ludzie nie rubcie tam imprez . Mialam tam komunie, jedzenie fatalne , salatka z kapusty pekinskiej robiona dzien wczesniej ,ciasto bylo odmrazane i stare , pewno zostalo po poprzednim balu ,bo szef zaoszczedzi bo chce sie dorobic na kims .Ja osobisce bylam bardzo zla ,bo mialam gosci a nie swinie. Goscie stwierdzili ,ze lepsze jedzenie jedli na stypie niz u mnie na komuni ,szczeze poryczalam sie i odradzam kazdemu .Kuzynka zamowila tam komunie za 2 lata ,ale po tym co zobaczyla u mnie zaraz odmuwila , nie baczac ze przepadnie zaliczka.I powiedziala ze bedzie kazdemu odradzala ten lokal.

2 2
ID:69308

mycha

Odradzam restauracje feniks w lubraniec .Wystruj ladny ale obsluga chodzi jak mucha w smole, jedzenie fatalne , na stype to sie nadaje moze a nie na inne bale .Nie polecam nikomu kto tam pojdzie bedzie zalowal ,wie co mowie bylam tam i wiecej tam nie wroce wydalem duzo kasy gdzie indziej bym mial taniej i lepiej.

2 2
ID:69309

nino 0104

tez odradzam feni*** w lubrancu jak tak dalej bedzie to straci klientow a tawerne w brzesciu chwale sobie bylem tam na wielu imprezach i mi sie osobiscie podobalo jeszcze jest fajnie w jesionowej w topolce

1 2
ID:69310

miki

@~zaskoczony: @~zaskoczony: Tak. Zgadza się. Ten rosół to w Zajeździe Piłsudskiego, bo widziałam i próbowałam.

1 1
ID:70023

zefir

@~dzidzia24: Odnośnie Feniksa. Skojarzyłem sprawę. Byłem na tej komunii. Tego dnia na sali były jeszcze 2 inne. Mimo, że jestem w rodzinie z dzidzią to muszę to powiedzieć, bo nie podoba mi się, jak oczernia się innych. Wszystko było smaczne tylko towarzystwo nie to a w szczególności sama ''dzidzia''. Tej kobiecie to nigdy się nie dogodzi, a do smarowania innym d...y to ona jest pierwsza. Z resztą my już się o tym przekonaliśmy.

0 1
ID:70024

gość-63999

@~zaskoczony: ha ha to co przeczytalam jest bardzo smieszne pracowalam tam w tym czasie tzn od powstania zajazdu az do czerwca tego roku i nie bylo takiej sytuacji o ktorej opowiadasz puknij sie w czolo zanim napiszesz takie glupstwa i szkany. Co do jedzenia jakie tam serwuja nastapily wielkie zmiany jesli chcesz zjesc kebsa czy pizze jedz do mac'a polskie tradycyjne jedzenie jest najlepsze.pozdrawiam

5 2
ID:70766

Karola

Nie polecam restauracji w Dąbiu Kujawskim. Po jednej z imprez połowa gości zachorowała. I tyle w tym temacie. Dla mnie ta restauracja jest już skreslona.

0 2
ID:71449

gość-39909

@~Karola: czy aby napewno zatruli sie jedzeniem ? Czy ktos proboje lokal oczernic bywalem tam czesto i nie moge doczekac sie kolejnej okazji by tam wrocic zarcia full wypas i smaczne bez sztucznych panier i tp. Ciasta maja przepyszne a klimat w okol piekny szczegolnie latem ja polecam.

3 0
ID:71612

Pucek

Hej ja popieram słowa dzidzi o restauracji feniks w lubrancu wystrój ok. bylem tam z zona na stypie i podobało nam się zamówiłem tam komunie do syna ale miałem okazję iść na komunie do znajomych tam do feniksa to co zobaczylem zwaliła mnie z nóg jedzenie takie sobie, mało ,tort niedobry nie podobało mi się ,obrazu odmowiłem nie chciałem tam robić komuni syna po tym co zobaczyłem nie chciałem żeby mnie moi goście obmawiali na stypie było więcej jedzenia niż na komuni a stawka wiele wyszsza nie polecam nikomu tej restauracji

0 1
ID:71753

gość-92269

ja tez miałam mieć komunie w restauracji feniks ale w pore dowiedziałam się że jest tam nie zaciekawie bo byłam tam na komuni dwa lata wcześniej i odmowiłem na szczęście bo bym była omówiona przez moich gosci

0 1
ID:71794

gość-31659

@~zefir: ty dzidzia 24 to jest mężczyzną a ty nie pisz bzdurbo ta komunia była dawno temu i napewno z nikim z gości nie byłem w rodzinie nie kłamie

0 0
ID:71959

gość-37542

miałam komunię w Dąbiu w zajeździe jedzenie super ale jeśli chodzi o właścicielkę to mnie oszukała miałam mieć salę na pół a wciągnęła trzciną komunię i było bardzo ciasno to nie fair z jej strony nawet nas nie poinformowała więc byłam rozczarowana żadnej imprezy tam nie zrobię

0 1
ID:71984

gość-61907

@~gość-37542: i co jedzenia braklo, goscie sie pobili czy zaplacila pani za swoja komunie i dwie pozostale? To jest biznes prosze pani ja rozumiem tego typu rozwiazania i tez mialam laczona komunie w Dąbie i nie narzekam jedzenie i ciasta przepyszne mila obsluga a szefowa fajna pogodna ugodowa kobitka . Nikt nikogo nie ciagnie zeby tam sie bawil . Pozdrawiam

1 0
ID:72090

gość-21177

Jakby parawan się na panią co chwilę przewracał i miałaby Pani ograniczone wyjście z sali niewiem czy by się tak podobało.Komuni mogło być nawet pięć na jednej sali tylko niech bedzie na nie miejsce a nie jak sardynki w puszcze.jak restauratorka planuje imprezy to powinna wiedzieć ile osób sala mieści a nie sala na 120 osób a 160 wciśninięte

1 0
ID:72361

gość-98738

Polecam Salę w Brześciu Kujawskim- SONATA, jedzenie zwala z nóg, obsługa biega non stop jest czysto i sala robi wrażenie. W maju organizuję tam już trzecie przyjęcie i wiem że o nic nie muszę się martwić.

0 0
ID:75313

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA