Bałagan w PKW to nic co się dzieje w Wydziale Gospodarki...

Bałagan w PKW to nic co się dzieje w Wydziale Gospodarki Mieniem Komunalnym we Włocławku.Zgodnie z zapowiedziami komisji z początku roku(styczeń), która sprawdzała wnioski złożone na przydział lokali socjalnych i komunalnych (u mnie była w tym czasie tj w połowie stycznia)sprawdzanie i wszelkie prace administracyjne potrwają do końca wakacji.Gdy na początku września osobiście stawiłem się by dowiedzieć się o wynikach i rezultatach działań Wydziału i Komisji tzn. czy Miasto przydzieli mi miejsce dla mnie i dwójki moich dzieci otrzymałem odpowiedź , że listy będą opublikowane około połowy września br..22ego września po ponownym stawiennictwie dobrowolnym uzyskałem informację , że listy pojawią się do końca września..Na początku października usłyszałem, że do końca października..Pod koniec października dowiedziałem się, że pierwsza dekada listopada to już ostateczny termin..paranoja..czemu?Dziś jest 19.11 i bez podania żadnej przyczyny oszukuje się ludzi i pomimo, że już minęło 2 miesiące od planowanego terminu ogłoszenia list przydziału mieszkań socjalnych i komunalnych zapowiada się, że będzie to dalej przedłużane gdyż wczoraj usłyszałem telefonicznie, że proszę się dowiadywać w przyszłym tygodniu..a co będzie gdy nadejdzie grudzień: wnioskujący ludzie nie mają gdzie mieszkać, dzieci nie mają swoich miejsc do odrabiania lekcji i kąciku dla zabaw, zabawek..jedyną choinka w ich życiu będzie ta z PL Wolności..zapewne z takim podejściem Wydział "powie", że można się bawić na śniegu..ale drogi nasz Organie włocławski wpisując się w waszą martwa logikę zapytam: a co jak nie będzie śniegu???!!
Podsumowując: To wszystko co się dzieje to Żart i Kłamstwo w jednym..może niektórzy w szanownym Zarządzie czekają jak listy się uszczuplą bo ludzie przymarzną do ławek parkowych a część zejdzie w kolejce czekając na nfz-owskiego specjalistę????Proszę Was tylko o jedno: wykonajcie pracę na którą pracowali i pracują mieszkańcy, nie obiecujcie i nie oszukujcie..wierzę, że będzie lepiej ale nie z takim podejściem.
Na koniec dodam, że zapewne lista przyznanych lokali będzie i tak niewielka a szansa że zamieszkam z dziećmi w takim miejscu sięga kilku %..
"Mieszkaniec"

6 komentarzy

witto

a może tak mieszkanko kupić lub wynająć, a nie liczyć tylko na drapane; patrz na ptaki one najpierw budują gniazda a dopiero potem starają się o potomstwo

7 1
ID:64080

1

A gdzie nie ma balaganu? Jezeli chodzi o mieszkania socjalne to nasi rodacy musza zmienic mentalnosc. Mieszkania socjalne musza byc. Kiedys nie byly potrzebne, wszyscy mieli prace, zaklady tez budowaly bloki dla pracownikow. Na zachodzie jest to rzecz normalna, ze ktos otrzyma mieszkanie socjalne. To nie moze byc jakies schronisko jak dla zwierzat. Nie ma zakladow, nie ma pracy, nie ma na mieszkanie. Troche skromnosci i zrozumienia przydaloby sie niektorym.

4 0
ID:64084

Wpyskgo

Pracę i płace dawała KOMUNA !!! Teraz jest demokracja wywalczona przez modlący się kler. Idźcie do plebanii, tam jest miejsca w uj!! Będziecie mieszkać obok plebanów, którzy głoszą miłosierdzie i każą się dzielić ...Więc niech się podzielą, mieszkaniami, pokojami i swoimi gosposiami..którzy wam będą sprzątali i uczyli wasze dzieci ...Amen.

4 1
ID:64088

Kris

@~witto: Jeśli myślisz amatorze-ornitologu, że wynajęte mieszkanie od obcej osoby po Twojej śmierci odziedziczą dzieci to się grubo mylisz..jakbyś trochę nabył wiedzy życiowej a nie zajmował się wymyślonymi radami z gazet typu "Życia wzięte" to byś wiedział, że za takie mieszkanie komunalne ponoszą koszty comiesięczne Najemcy i mała szansa że Ktoś otrzyma takie mieszkanie bez zarobków..a co do Dzieci, które pewnie widzisz tylko przez okno swej hejtowskiej chatki to wiedz, że we Włocławku jest kilka tysięcy rodzin bez swojego prawdziwego miejsca zamieszkania a z Twoim podejściem to jedynym nabytym przez Ciebie potomstwem będą ptaszki do których oczywiście kupisz karmnik za swoje lub po-spadkowe.Jakbyś doczytał/a do końca to byś zauważył/a , że szanse w tej sytuacji ten Ktoś ma niewielkie a chodzi bardziej o bałagan organizacyjno-dezinformacyjny w Wydziale a setki rodzin wg "poradnikażyciowego.pl" czekają..na "drapane"..weź człowieku zastanów się co piszesz i zmień na pewno lekarza bo Cię oszukuje..to jest miasto gdzie jest więcej nekrologów niż miejsc pracy, ludzie snują się z reklamówkami a Nasze dzieci kopią puste butelki po alkoholu..znajduj rozwiązanie i nie krytykuj ludzi pokrzywdzonych przez los bo Ciebie to dopadnie ze zdwojona siłą.

0 0
ID:64096

fiskus

@~Kris: Poradnik dla tych, co nie chcą albo nie mogą wziąć kredytu na 30 lat - praca na umowach śmieciowych.
Pozostaje im wtedy urząd miasta, a on nawet bez zarobków mieszkańca zobligowany jest do zapewnienia dachu nad głową rodzinie z dzieckiem.

0 0
ID:64110

george best

@~1: Ty socjal na drapane liczysz?Ręce do roboty i dygaj mieszkania socjalne a może jeszcze ze 3 prostytutki chcesz za friko.O nie kolego pewnych rzeczy nie możemy przeginać.

0 0
ID:64133

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA