Po ukazaniu się informacji o obchodach we Włocławku Dnia...

Po ukazaniu się informacji o obchodach we Włocławku Dnia Żołnierza Wyklętego zadałam dwa zasadnicze pytania:

>Czy we Włocławku przebywali działali po zakończeniu II wojny światowej Żołnierze Wyklęci, lub może Włocławianie walczyli gdzie indziej.?

>dlaczego tablica pamiątkowa poświęcona Żołnierzom Wyklętym ma być odsłonięta na murach Klasztoru oo Reformatów ?

Jeżeli Organizatorom nie zależy by nas "oswieić" to może starsi z komentatorów uzupełnią naszą wiedzę w tym temacie !.

7 komentarzy

1

Upadli na glowe. W koncu trzeba skonczyc t tymi wykletymi Bog wie czego, grzebanie w przeszlosci, przeksztalcanie historii. Czas pomyslec o sytuacji spolecznp gospodarczej naszego kraju. Jest tragicznie.

12 9
ID:65627

kenaj

Z biegiem czasu jest ich coraz więcej.Od "0" do "plus nieskończoności"

7 1
ID:65635

Wpyskgo

Przeklęci? Czy wyklęci!! A pies i ...bał!!!Wyrzynali całe rodziny, dzieci, starców, kobiety, dziewczynki, chłopców...mężczyzn....żyją Ci którzy pamiętają o nich. Niech będą przeklęci !!! razem z tymi którzy ich próbują wskrzesić!!!

6 3
ID:65636

Mk

Wobec tego jak ocenić postawę np. Seminarium, w którego gościnnych progach zorganizowano prelekcje na ich temat?

5 0
ID:65643

george best

Tutaj jest konkret żołnierz.Raz dwa i po krzyku.

#t=252

0 1
ID:65655

kitajec

Może by postawić jakieś muzeum banderowcom, byłym więźniom w Mielęcinie?

3 1
ID:65656

Ciekawa

Hej @studencie !daje sobie sprawę z tego,że podejmując studia masz bardzo mało czasu i stąd właśnie jesteś nieobecny w komentarzach.
Twoje publikacje "opowiadań Dziadka) " były bardzo fajne.
Mam do Ciebie prośbę: poproś swego Dziadka opowiedział jak to było z tymi "żołnierzami wyklętymi" w naszym Mieście. Przecież w tych latach 1945 - 1948 Twój Dziadek był bezpośrednim świadkiem tego co się w tych latach wydarzyło i było ewentualnie związane z Włocławkiem.

Będę Ci bardzo wdzięczna (myślę, że nie tylko j ale również część komentatorów))
Ciekawa też jestem jakie opinie na ten temat mają Twoi profesorowie

Pozdrawiam Cię serdecznie

0 1
ID:65663

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA