To wystąpienie mówi samo za siebie czwórco rządzących...

To wystąpienie mówi samo za siebie czwórco rządzących wygnaliscie nas z Polski .Taka jest prawda a jeśli sytuacja powtórzy się w tym roku to wyjedzie jeszcze ze 4 miliony wtedy zaprosicie swych Ukraińców niech na was robią.

Dlatego tak namawiam przez cały czas na Korwina

9 komentarzy

myszkamiki

Polska język trudna język.

3 1
ID:65767

1

A co zrobic, zeby wygnac ten rzad a my zebysmy zostali w naszym kraju , Daza do wojen, sami niech ida na front. Nasze dzieci nie beda jesc pociskow.

3 4
ID:65768

george best

@~myszkamiki: Ale nie przystoi jednemu z głównym polityków nie mówić po angielsku.Ale po co język angielski najważniejszy jest szmal

2 7
ID:65772

gumol wylogowany

@george best - rozumiem ze mówisz po angielsku i najprawdopodobniej ( z racji pracy) po holendersku, ja władam włącznie z ojczystym 3 językami (polski, angielski niemiecki) posiadam jeszcze wiele innych umiejętności równie pożądanych. i co ???? w Polsce "grozi" mi praca za 1500 srebrników (wiem bo próbowałem wrócić do Ojczyzny a tyle to aktualnie mam za 2,5 dni pracy) a niemota co ledwo po polsku umie mówić a angielski kaleczy gorzej niż polak po 2 dniach na wyspach dostaje setki tysięcy euro. przecież to pina. patrze na Ojczyznę lekko z boku wiec uważam ze mam nieco obiektywna możliwość spojrzenia na to i widzę jak ludzie (w większości) dają się mamić głupotami jak małe dzieci. czekam aż naród sie obudzi z tej śpiączki.

1 2
ID:65773

cichyobserwator

@~george best: I to pisze ktoś kto ma problemy z rodzimym, narodowym językiem ? O czym to świadczy ? Czego wykładnikiem jest znajomość języków ? Ty niby znasz trzy a zapłaciłeś podatek którego nie musiałeś płacić bo nie dotarło do Ciebie coś co w internecie można sprawdzić w minutę ? O czym to świadczy ?

3 3
ID:65774

drPOpłucz PiSuary

@~gumol wylogowany: czekaj tatka latka,hahaha

1 1
ID:65775

george best

@~gumol wylogowany: Widzisz podejrzewam ze miałbyś pracę tylko wiesz że w Polsce ilu mądrych siedzi za biurkiem a słowa po angielsku nie mogą wydukać to te pozostałości socjalistyczne.Trzymam kciuki bo z trzema językami w jakieś firmie powinieneś zarabiać minimum 4 tysie.Trzymaj się

1 0
ID:65796

george best

@~cichyobserwator: Z gramatyką masz racje i w j.polskim i angielskim i holenderskim robię błedy ale dogaduję sie z ludźmi .Jak rozmawiasz z kimś to chyba nie mówisz mu jakie u .
W domu nie rozmawiamy po polsku więc mimo tego robię wszystko i staram się żeby to jakoś wychodziło.
Pierwszy raz słyszę o zwolnieniu z podatku w Holandii osoby która zna 3 języki dobre .Ten co ma fiuta 26 cm to też nie płaci?

0 3
ID:65797

cichyobserwator

@~george best: Tłumaczę:
trzy języki znać - logicznego myślenia i tak nie mieć
26 cm mieć - może w logicznym myśleniu pomoże i nie zapłaci

2 2
ID:65800

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA