Przenikliwe wypowiedzi Mam ogromną prośbę,czy możesz te...

Przenikliwe wypowiedzi
Mam ogromną prośbę,czy możesz te trzy posty z forum streścić w jeden krótki i zrozumiały bo nic nie łapie.

9 komentarzy

obserwator-prowokator

A ja nie chcę streszczenia, lecz tylko proszę administratora, aby z tego portalu usuwał wszelkie przejawy dewocji i dewiacji religijnej, choć to wredne i śmierdzi cenzurą...

0 0
ID:4939

AntekKowalski

Jeszcze tego brakuje żeby tu był portal rydzykowy.Niech sobie czarni sami założą swój portal.Proszę o nie zamieszczanie postów o wymowie czysto religijnej.

0 0
ID:4944

Dawid

chyba mamy wolnosc slowa, ja czytam co chce, przeczytalem to, i w wielu kwestiach sie nie zgadzam osobiscie, w innych zgadzam, ale ten tekst czegos mnie nauczyl, i tak na to patrze, niektorzy wola zamykac sie na inne opinie i swiatopoglady, to wlasnie nazywa sie mianem zascianka i ciemnoty, trzeba otwiera sie na innych, a nie obrazac, bo ktos ma inny spojrzenie, czesto pojawia sie tu posty o niskiej tresci, jak i teksty wyzszych lotow, nie kazdy musi to rozumiec, bo nie kazdy czlowiek ma wiedze i inteligencje, poglady bywaja rozne, trzeba to szanowac, cenzure juz mielismy, bylo to olbrzymie zlo, niszczylo reszta, dawalo przywileje okreslonym grupom, dzisiaj, niektorzy ogladaja tylko TVN24, albo tylko Trwam, przeciez zascianek jest taki sam, odciecie sie od innych pogladow i pielegnowanie tylko wlasnych, to prowadzi potem do konfliktow spolecznych, innymi slowy rozmawiajmy, sprzeczajmy sie madrze, kazda wypowiedzi wnosi cos do dyskusji, wzajemne poklepywanie sie nie daje niczego nowego.

0 0
ID:4946

zaniepokojony

Jestem chrześcijaninem i jestem z tego dumny. Wiarę wyssałem z mlekim matki.Nie wyobrażam sobie tego aby portal tylko z tego powodu nie zamieszczał mych wypowiedzi. Panowie tęskniący za cenzurą, za totalitaryzmem, za komunizmem, powiem tak " to se ne wrati ". Wasze nawoływania do zawracania Wisły kijem spełzną na niczy. Daje Wam moje słowo.

0 0
ID:4949

obserwator-prowokator

I to mnie najbardziej niepokoi, panie "Zaniepokojony", bo - ponoć - ponad 90% polskiego społeczeństwa to chrześcijanie, więc za bardzo nie miałeś wyboru z tym wyssaniem z matczynym mlekiem. Zważ sobie jednak, iż Rzeczpospolita Polska - bynajmniej w świetle Konstytucji - powinna być państwem neutralnym światopoglądowo. Każdy ma wolność nie tylko "do", ale i "od", także od nachalnej propagandy ideologicznej, religijnej z tego nie wyłączając. Zwłaszcza, gdy propagowane treści są, delikatnie rzecz ujmując, niezbyt wysokiej jakości, a bardziej przypominają "wynaturzenia" nawiedzonego neofity. To jest zaś portal społecznościowy, a nie religijny, wchodzą nań i wypowiadają się nie tylko rzymscy katolicy, lecz także wierni innych religii, jak chociażby żydzi (judaiści), muzułmanie (islamiści), buddyści, hindusi czy zielonoświątkowcy, jak i ateiści. W takiej sytuacji nie bez znaczenia jest zatem to, iż tego rodzaju teksty zawsze były, są i będą potencjalnym zarzewiem konfliktu, toteż pytam się o sens ryzykowania czymś takim, poza prowokacją?.

0 0
ID:4956

szuja

zaniepokojony (07-06-2009, 14:12:46)
Twoje słowo jest nic nie warte bo jest oparte na dogmacie.Weź się i przysięgnij,no!!!Teraz się przekonam jaki z Ciebie ptica a może zwykły kurak.

0 0
ID:4962

turnus

Ile szuja dostajesz renty ? a moze gimnazjum jeszcze konczysz hahahahaha

0 0
ID:4972

szuja

turnus (07-06-2009, 19:58:46)
Mieszkam w jednej z okolicznych wiosek i mam trochę niosek.Mam więc własne jaja i proso dmuchane. Nie gardzę jednak jajami na tym i innych forach.

0 0
ID:4980

zbuntowany_kaloryfer

Mi także nie przeszkadza długośc tekstu. Przeczytałem w ciągu swego żywota tyle, że ciut więcej nie robi mi różnicy hehehe. A jeżeli chodzi o zamieszczone teksty nie do końca wiem, co autor chciał osiągnąc publikując je. Zasadniczo nie mogę nie zgodzic się z przesłaniem zawartym w tekstach. To kwestia interpretacji. Wiele rzeczy nie jest takimi jakimi się wydają, a fakt ten zrozumiałem już dośc dawno temu. Odniosę się chocby tylko do jednego fragmentu - o zmierzaniu (dzięki pewnym ideologiom) ludzkości do zagłady. Mógłbym postawi tezę, że ludzkośc zaczęła zmierzac do zakłady w momencie jej narodzin. A czas i sposób w jaki się to dokona to sprawy drugorzędne. Byc może mamy na nie wpływ, by może nie. Co do jednego jestem przekonany - żadna doktryna oparta na wartościach chrześcijańskich nie przyspieszy tych procesów. Oczywiście to temat na mocno długą dyskusję... co należy na dzień dzisiejszy rozumiec jako "wartości chrześcijańskie". Bo np. postawa pewnych osób duchownych, o których napisałem kilka postów wcześniej ma niewiele wspólnego z tymi wartościami. Oczywiście moim zdaniem. Poza tym, historia nam pokazuje, że wszystkie doktryny, ideologie, nawet te mieniące się "tysiącletnimi", nie bardzo jekoś przetrwały. Chrześcijaństwo tak. I na tej podstawie zakładam, że przetrwa jeszcze dośc długo. Długo po tym, jak smród nawet nie pozostanie po ideologiach lewackich czy nacjonalistycznych. Choc i one zapewne przetrwają w jakiejś formie. Kościół ma jedną wspaniałą cechę, taką, że Jego decytzje nigdy nie są pochopne i podejmowane pod wpływem emocji. A instytucję funkcjonującą w taki sposób zawsze warto brac pod uwagę. Zawsze. Ludziom, określającym księży jako tzw. "czarnych" sugeruję zwrócic uwagę na fakt, że ksiądz księdzu nierówny, człowiek człowiekowi nie jest równy (ludzie są sobie równi wyłącznie w oczach Boga, i tak byc powinno), pies psu, a monitor monitorowi hehehe. Tym od "czxarnych" sugeruję zapoznac się z twórczością śp. ks. Tischnera.
A poza tym... po ogłoszeniu wyników wyborów zakrzyknę radośnie jak dawno temu ktoś w Sparcie: Aaaaauuuuuuuuuuuu!

0 0
ID:4992

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA