Kto tam wczoraj z trzeźwo myślących był na spotkaniu tego...

Kto tam wczoraj z trzeźwo myślących był na spotkaniu tego Pana?

17 komentarzy

wolf

Trzeźwo myślący nie chodzą na spotkania z tym panem.

8 1
ID:66029

wpyskgo

Że też coś takiego zapraszają do dyskusji...Fuj !!

7 2
ID:66030

george best

@~wolf: Złodziei nie pytam i zebraków unijnych.Pytałem ludzi którzy normalnie myślą i nie sa niewolnikami rządu sam też jestem niewolnikiem Unijnym ale troszku mam więcej swobody.

3 7
ID:66031

george best

@~wpyskgo: Trzymaj kciuki bo jak coś takiego nie wygra to niedługo będziesz miał podatek od oddychania ale nie przejmój się jak wejda arabowie to chociaż będzie jakaś cywilizacja.

4 4
ID:66032

1

Jezeli ktos trzezwo mysli to nie pojedzie na spotkanie z tym zdegenerowanym, niebezpiecznym typem. Nadaje sie do szpitala psychiatrycznego.

4 1
ID:66033

george best

@~1: W rocznicę śmierci Lady Tacher nie wiem czy wiesz ale Pan Cameron zlikwidował system emerytalny w Anglii teraz emeryci sami decydują o swoich składkach .Co do psychiatryka to Ty świetnie się nadajesz bo wierzę że jestes osobą dorosłą a chcesz być traktowany jak dzieciak liczysz tylko na pomoc Państwa i na datki ustań na ulicy i żebraj proste .<br />
Polska wraca do normalności to dobry kierunek wróci cywilizacja Polska będzie jak pisano w przepowiedniach bogatym krajem wierzę w to i życzę tym wszystkim oszukanym przez system że sprawiedliwość zwycięży wreszcie.

2 6
ID:66035

the best

@~george best: żelatynka, ty jesteś niewolnikiem trolli.

5 2
ID:66036

george best

@~the best: Wiesz dużo ludzi chce być wolnymi ale widzę że Tobie tylko te trole chłopie jestem po czterdziestce mam czworo dzieci i żyję podobnie jak Ty w zasyfiałej Unii fakt trawę moge palić legalnie a i zarobki mam większe zastanów się lepiej nad sobą co będziesz miał w wieku 40 lat bo pewnie jeszcze mieszkasz z rodzicami pewnie w bloku rarytasie komunistycznym

2 4
ID:66038

cichyobserwator

@~george best: Znów za dużo drinków i trawki bo ten tekst tylko o tym moze świadczyć :,, Cameron zlikwidował system emerytalny w Anglii "
wkleję ci skrót bo za długie teksty widać ci umykają :
,,System emerytalny Wielkiej Brytanii możemy podzielić na dwa filary. Jeden z nich to emerytura państwowa(State Pension), która przyznawana jest osobom, które osiągnęły wiek emerytalny oraz rozpoczęły starania o emeryturę i płaciły składki emerytalne przez określony czas. Tą emeryturę możemy podzielić na dwie składowe. Pierwsza z nich zwana podstawową (basic State Pension) wynosi w roku 2010 £97.65 tygodniowo, druga dodatkowa (additional State Pension) jest przyznawana niektórym osobom np. za opiekę nad dziećmi lub innymi osobami. Istnieje jeszcze specjalny dodatek (Over 80 Pension) dla osób, które spełniają warunki emerytury oraz ukończyły 80 rok życia, który obecnie wynosi £58.50 tygodniowo.
Drugim filarem jest tak zwana emerytura prywatna (Private Pension), której wysokość zależy od wysokości składek, które odprowadzaliśmy podczas całego okresu przepracowanego. Możemy ją podzielić także na dwie części składowe: osobista (Personal Pension) i firmowa (Company Pension)"
Kurde , chyba za długi wyszedł więc przeczytaj jutro zanim zapalisz.

3 3
ID:66043

george best

@~cichyobserwator: Przeczytałem uważnie i chodzi o ten drugi filar.Czytając Twoje wpisy to chyba lubisz być niewolnikiem bo ja nie jestem zmuszony odprowadzać składkę emerytalną i tylko gdyby została ona zniesiona to zostawił bym to czwórce moich dzieci aby utrzymywały nas na starość gdzie tam mi do wielkich muslimów którzy mają po 8-10 cioro dzieciaków ale tak było od wieków.
Poczekajmy bo od mają podobno Ukraińcy będa mogli wjeżdżać do Polski bez wiz to na pewno poprawi się bo będzie pracował za 600 pln pierwszy kraj w Europie jak zostanie w rządzie to samo co jest od 89 roku.Pozdrawiam i mówię jeśli Bóg istnieje to śmieje się że w Polsce nie wolno palić marihuany za to można traktować ludzi jak bydło lub jak dzieci.Każdemu dorosłemu człowiekowi nie powinno zabierać się wyboru co on robi ze swoim życiem i ciałem.
I na koniec czytałeś o premiach dla pracowników ZUS ?Zobacz jaka ciężka praca 210 milionów do podziału z waszych składek zobacz jak wyglądają w Holandii UWV budynki zus-u holenderskiego jak baraki a w Polsce jak w Monaco .

1 6
ID:66048

cichyobserwator

@~george best: Komunałki prawisz typu :,, dorosłemu człowiekowi nie powinno zabierać się wyboru co on robi ze swoim życiem i ciałem." Kto mi mówi co mam robić ze swoim życiem i ciałem ? W Polsce też drugi filar jest dowolny więc o co ci chodzi ? W UK płacisz na National Insurance ... zresztą sam sobie przeczytaj : http://polemi.co.uk/poradniki/finanse-podatki-w-wielkiej-brytanii/rodzaje-wysokosc-emerytury-w-szkocji-anglii-walii-irlandii-polnocnej-2508";
i nie chrzań o dowolności wyboru którego tylko u Nas nie ma.
a jak jest tam gdzie mieszkasz to też sobie przeczytaj bo chyba nie wiesz gdzie żyjesz : ,, Daniela ndz., 05/01/2014 - 02:58

W Holandii mieszkam juz 20 lat.W tym roku ide na emeryture otrzymam 447 euro brutto .A moje rachunki miesieczne sa w granicach 500 euro.I bede musiala zalatwiac w socjalu o wyrownanie do minimum inaczej nie mialabym nawet na podstawowe rachunki ktore mam okolo 500 e. miesiecznie.
http://www.wiatrak.nl/27524/emerytura-w-holandii

może ją do tych baraków ,,ZUS-u " wezmą i będzie Raj .

3 3
ID:66050

george best

@~cichyobserwator: No to trzeba pracować ja oprócz opieki żona wraz z kolezanką prowadzą szkołę jogi oprócz tego handlijemy meblami trzeba robić aby zarobić i wtedy 500 możesz sobie wydac ale miesięcznie na dupy.

1 3
ID:66064

fiskusacui

@~cichyobserwator: W Holandii mieszkam i bede musiala zalatwiac w soclalu......

0 0
ID:66082

cichyobserwator

@~fiskusacui: Może jakieś tłumaczenie , to Twoje ,, soclalu " to sedno wypowiedzi ?

2 3
ID:66086

fiskusacui

@~cichyobserwator: minimum inaczej w Holandii.

1 1
ID:66095

cichyobserwator

@~fiskusacui: Strasznie wylewna/y jesteś. Dwa słowa o emeryturze państwowej w Holandii . Za kazdy przepracowany rok jest 2 % , emerytura teraz to 1087 euro miesięcznie, czyli 20 lat to 40 % z tej kwoty a to 435 euro.
http://www.blog.emcconsultant.eu/emerytura-w-holandii/
O jakie ,, minimum inaczej " ci chodzi ? Wiesz coś ciekawego to może w 3 słowach trudno opisać ?

0 2
ID:66099

fiskusacui

@~cichyobserwator: To samo wszędzie, obracanie kapitałem w 3 słowach trudno opisać, na koniec wiek i emerytura należy każdemu się jak psu kiełbasa tylko dożyj do do 67, dlaczego ? Bo są lepsi - agenci, policjanci, górnicy.....

0 0
ID:66104

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA