Prezydent Bronisław Komorowski odznaczył milionera, Jana...

Prezydent Bronisław Komorowski odznaczył milionera, Jana Kulczyka Krzyżem Oficerskim Orderu Odrodzenia Polski. Ustępujący prezydent przyznał mu to wyróżnienie za "wybitne zasługi w działalności na rzecz wspierania oraz promowania polskiej kultury i dziedzictwa narodowego". Order trafił również do Andrzeja Klesyka - prezesa zarządu PZU. Jak wynika z akt śledztwa ws. afery taśmowego, obydwaj panowie zostali nagrani w warszawskich restauracjach.

11 komentarzy

george best

Kiedyś medale przyznawano za odwagę bohaterstwo teraz to jak 6 czekolad i sok Kubuś za 400 ml krwi gdzie na zachodzie za tyle krwi dostajesz 200 eurasi.Wszystko jest w tym eurochołchozie popierdol... liczę wiec że we wtorek wreszcie ten trup o nazwie Grecja padnie Angelika wtedy będzie ryczeć bo przecie to Niemieckie banki pożyczyły najwięcej.

5 3
ID:66890

55

Przecierz to widać z kim przystaje PLATFORMA i kto im pasuje AFERA GONI AFERE i WSZYSTKO ZAMIATAJĄ POD DYWAN na YOU TUBE jest filmik który pokazuje dlaczego KOMOROWSKI NIE POWINIEN ZOSTAĆ PREZYDENTEM

4 3
ID:66892

dr POpłucz PiSuary

Brawo Ja!

1 1
ID:66896

dr POpłucz PiSuary

@~george best: weź i kup sobie marchwi . Może być też rzodkiewka. Hahaha

0 2
ID:66907

cichyobserwator

@~george best: Polaku na uchodzstwie ; Krzyż Oficerski Orderu Odrodzenia Polski jest odznaczeniem cywilnym , nie orderem wojskowym , nadawanym za wybitne osiągnięcia na polu oświaty, nauki, sportu, kultury, sztuki, gospodarki, obronności kraju, działalności społecznej . Niech Ci Stonoga wytłumaczy na czym polega różnica - może tylko on do ciebie dociera.

4 4
ID:66914

ozon

Sponsorowanie to też pomoc i wspieranie, a Kulczyk dla dziedzictwa zrobił wiele... każdy prawdziwy Polak wiedzieć to powinien ."Moher" kipisz żółcią...
Podsłuchami się ekscytujesz nadal? No ale jak ktoś ma takie bezbarwne życie to i na bezrybiu- rak ryba. U Ciebie to taka "odwrócona moralność i kultura"?

1 2
ID:66916

Równi na rynku pracy

Te wszystkie ordery wojskowe, cywilne i sportowe są na sprzedaż lub do muzeum.

1 0
ID:66919

george best

@~cichyobserwator: Ordery powinni dostawać ludzie zasłużeni w Polsce dostają je wiadomo jacy ludzie.

2 3
ID:66922

Moher

@~ozon:Koniec problemów z finansowaniem wystawy głównej Muzeum Historii Żydów Polskich - ogłosił minister kultury Bogdan Zdrojewski. Chwilę wcześniej podpisał akt darowizny z Janem Kulczykiem, który na wykonanie ekspozycji przekazał 20 mln zł.
Może żydzi, wybrańcy narodu, postawią pomnik Polakom ,którzy uratowali im życie.
Chłoptasiu- ja nie mam bezbarwnego życia ,jestem bardzo aktywny . Posłuchaj ty jak będziesz w moim wieku i załatwiał potrzeby fizjologiczne to będziesz trawy trzymał.

2 3
ID:66923

ozon

Aktywny na portalu i pewnie w rodzinie maryjnej czy jak to się tam zwie... jesteś po prostu sprawny inaczej i tego się trzymajmy.
Coś tak plączesz włochata włóczko ,ze nie rozumiem ? przetłumacz ostatnie zdanie
Ja w tym roku 60 tka i określenie "chłoptaś" traktuję jako komplement ...wiekowy staruszku!!

2 2
ID:66928

cichyobserwator

@~george best: masz tu skróconą listę odznaczonych tych Krzyżem :<br />
https://pl.wikipedia.org/wiki/Kategoria:Odznaczeni_Krzy%C5%BCem_Oficerskim_Orderu_Odrodzenia_Polski<br />
<br />
wskaż mi w jakich to krajach się zasłużyli jezeli nie w Polsce

3 4
ID:66929

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA