Tak czytam od dawna posty... i nagle uderzyła mnie jedna...

Tak czytam od dawna posty... i nagle uderzyła mnie jedna rzecz. Olśnienie. Jeszcze nigdy w życiu przeciwko niczemu czynnie nie protestowałem, protestu nie organizowałem. No, pomijając fakt napisania daaaawno temu na murze akademika hasło "powiesić urbana". Czerwoną farba oczywiście. A wiadomo, że zakup takiej farby nie był sprawą tak prosta jak dziś. Życie hehe. Rzecz przeszła bezkarnie, co dało mi poczucie mocy i spowodowało, że całe piętro wzięło udział w totalnej, tygodniowej imprezie. Nawet obcokrajowcy, którzy nie do końca orientowali się z jakiego to powodu świętujemy. Zdarzenie miało miejsce dzień przed 1 maja... a napis zamalowano już po godzinie. Co za czujność rewolucyjna ze strony dyrektorki akademika! A dziś jakieś szczenie nabazgrze sprayem w ciągu kilku sekund jakiś bzdet i myśli, że jest gieroj. A wtedy... nieźle mogłem mieć pozamiatane z powodu tego hasła, lapidarnie rzecz ujmując. Oj miło powspominać.. aż się łezka w oku kreci hehehe.Ale wracając do zasadniczej treści przekazu - chyba czas przeciw czemuś lub komuś skuteczne zaprotestować i mieć to z głowy hehe. Tylko ... przeciw czemu??? Oto jest pytanie!!! Psie qpy (no i kocie) tudzież siki są już wystarczająco oprotestowane. Przedstawiciele władz z wszelakich opcji politycznych też. Remonty miasta a czasem brak tych remontów też. Lekarze też. Strażnicy miejscy też. Księża też. Monitoring w szkołach (lub jego brak) też. Dworzec? Też. Nieszczęsna Królowa Jadwinia i Jedynka? też.
Zaczynam być przerażony. Toż tu jakiegoś Archimedesa potrzeba aby wymyślić protest oryginalny i skuteczny jednocześnie hehehe. Niemniej będę miał sprawę protestu na uwadze. I jak coś wymyślę to dam znać;)))

9 komentarzy

szuja

No co Ci żeberko, co Ci przeszło do głowy ?

0 0
ID:5102

pazdzioch

eee, zapowietrzyl sie

0 0
ID:5109

zbuntowany_kaloryfer

Łomatko oba dwa odezwały się! Co to?? Sojusz robotniczo-chłopski, atak klonów, czy zlot panów "kochających inaczej"??? hahahaha. Wszystkie opcje do kitu. Pierwsza istniała tylko na papierze, druga i trzecia budzą poważne wątpliwości etyczne, a trzecia jest dodatkowo nieestetyczna hehehe

Co mam zamiar wpisać na listę spraw do potencjalnego oprotestowania już pisałem. Gwoli przypomnienia:
1. Podawanie piwa w plastikowych kubkach, bo to profanacja i buractwo.
2. Wystawianie butów i worków ze śmieciami koło drzwi do mieszkania. Tyle, że po niewłaściwej stronie tych drzwi. To buractwo do potęgi n! Buractwo to jedna z tych rzeczy, których Kaloryfer wyjątkowo nie trawi. Będę sikał w takie wystawione buty jeżeli akurat zauważę gdzieś. Ludzie, nikt Wam nie zabrania wtaszczyć do domu hipopotama ani nawet repliki wieży eiffla! O ile to nie przeszkadza drugim.
Tym samym znalazłem wreszcie praktyczne zastosowanie dla pewnego popularnego sloganu z czasów zdechłego prl. Po jego maleńkiej modyfikacji hehehe: "Patriotyzm wyraża się w SZczynach". (A tak swoją drogą tego hipopotama w mieszkaniu to chciałbym zobaczyć - sporo zapłacę jeżeli ktoś się odważy i pozwoli mi sfilmować hehe)

Sprawa kolejna... odstosunkujcie się panowie od mojego nicka. Tak w sumie to nie nick, to hołd. Hołd złożony jednemu z najwspanialszych zjawisk w historii polskiego rocka. Czyli oczywiście festiwalowi w Jarocinie. A z drugiej strony kapitalnemu zespołowi o nazwie takiej, jak mój tutejszy nick.

I sprawa ostatnia. Nie baw się ze mną w zgadywanki, które w jakikolwiek sposób związane są z postacią Urbana. Jak słyszę tylko to nazwisko to natychmiast przypominają mi się słowa piosenki "zdrada, zdrada, zdrada, podstępne, zimne oczy gada" (oczywiście wiem, że Kora miała na myśli nie akurat jego, ale jego pryncypała ówczesnego). O tym, jak bardzo niebezpieczny jest to ciągle gad, świadczy jego potężny atak na Platformę (będący pozornie przyjaznym gestem) - tuż przed wyborami do Parlamentu UE. Nikt jeszcze nigdy tak celnie nie uderzył w Platformę jak on w tym momencie. Uderzenie świadczące o zdecydowanie strategicznym i sprawnym umyśle. Kilkoma zdaniami odebrał PO znaczną część Jej i tak nielicznego, emerytalnego elektoratu. Przy takim Urbanie wierchuszka pisuarów, to pikuś. Niegroźne, przaśne chłopaki spod remizy.

Ps. Mieszkańcy pewnego bloku przy ul. Uroczej, pamiętajcie dziś wieczorem o schowaniu butków do domu hehehehehehehe

0 0
ID:5122

szuja

Kaloryfer Żeberko
Słuchaj żeberko tak się składa ,ze Ciebie hydraulik zrobił ale ,źle zmontował i teraz masz problemy bo Ci stale kapie z zaworu.Mówiąc po naszemu stworzył ale mózg gdzie indziej włożył. Sam piszesz przecież w ostatnim poście,że wypływa i żadna modernizacja nie pomaga. Cyt.. po jego maleńkiej modyfikacji w SZczynach"....koniec cytatu. To ja się pytam gdzie ten um masz.

0 0
ID:5136

zbuntowany_kaloryfer

Tak napisałem.
Wiesz, że faceta, który nie umie czytać ze zrozumieniem określa się jako "wtórnego analfabetę"? Ale nie musisz się ani cieszyć ani smucić. Tę przypadłość ma większość zwolenników pis i też sporo tych spod znaku sld. Więc jesteś w normie hehehehe

0 0
ID:5140

szuja

Przesyłam Ci fotkę bo słszał ,ze take uwielbiasz
[IMG]http://i43.tinypic.com/2rm7788.jpg[/IMG]

0 0
ID:5141

pazdzioch

no, grzejniczku przeplywowy to taka z Ciebie bizneswoman co calej rodzinie prace zalatwia a mieszkasz w bloku, hmm, czy Ty czasem nie jestes bezpanskim kaloryferem z polpietra ? to by nawet wyjasnialo Twoje fobie zwiazane z popuszczaniem do walesajacych sie butow okolicznych mieszkancow

0 0
ID:5144

zbuntowany_kaloryfer

nieeee;) a może mi dolega "wadliwa kontrola przepływu"?? hahahahaha

0 0
ID:5146

szuja

Biedny kaloryfer. Uważaj ,ze by Ci na złom nie wynieśli.

0 0
ID:5149

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA