NIE DO WIARY

N|IE DO WIARY, czy Polski kościół osiągnął już dno, czy może jeszcze bardziej się kompromitować ???
http://wiadomosci.onet.pl/poznan/arcybiskup-juliusz-paetz-odprawi-msze-z-okazji-rocznicy-chrztu-polski/lsg336

6 komentarzy

ben Yakoff

Jak naucza Pismo: - nie zbadane są ścieżki Pana. Dlatego wierzę, że - może nie polski Kościół - a jego prześwietni wodzusiowie potrafią jeszcze bardziej skompromitować się.

1 0
ID:69085

Gruby Rychu

A kudy tam nam maluczkim i to jeszcze świeckim co by oceniać świątobliwych ojców Wielkiego Kościoła.

@Moher, toć tym razem chyba mnie poprzesz, co nie?

No to już tradycyjnie Chwalmy Pana
:/

0 0
ID:69086

1331-1331

Nie zdziwił bym się jak jeszcze zaprosili by Trynka i Bęgowskiego .Czy jeszcze jest jakiś Polak który myśli że coś się zmieni ?Poczekajcie na podwyżki podatków i na chłopa pańszczyźnianego .Najpierw jedni teraz drudzy a pukle pewnie już co niektórych bolą od tych obiecanek w Polsce ma dobrze Kler urzędas i rodzinki tych co od 26 lat coś obiecują zapomniałem dodać że dobrze też mają byli Sb-cy i ich rodzinki .

1 2
ID:69088

gość-16231

Nie wiem czemu ludzie sie tak kosciolem podniecaja w pierwszej kolejnosci. Strefa wiary w zabobony czy latajacego potwora spaghetti jest strefa personalna, niegodziwosc w kazdym wypadku trzeba tepic ale robienie z tego krucjat przeciwko katolicyzmowi mija sie z celem no chyba ze celem jest podburzanie i zaostrzanie sporu wewnatrz narodu. Niezaleznie od stanowiska wobec tego czy innego kosciola wpisywanie sie w narracje gazety wyborczej to dla mnie glupota :)

0 2
ID:69092

Gruby Rychu

@~gość-16231:

Cholera nawet Papież Franciszek wpisał się w narrację gazety wyborczej. Może to i kiepska gazeta ale jej siła sprawcza zrobiła nam mnie wrażenie.

1 0
ID:69097

ben Yakoff

Nie wiecie, czy papież Franciszek konsultował swą wypowiedź z nadredaktorem Terlikowskim?

0 0
ID:69117

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA