Czy to już koniec tego socjalistycznego trupa?

Mam nadzieję że ten system padnie ile można być robionym w wariata .Dla pracowników nowe wezwania wreszcie wezmą się za porządną robotę .
http://portalniezalezny.pl/informacje/w-kasie-zus-u-zabrak%C5%82o-459-mld-z%C5%82

12 komentarzy

ben Yakoff

Dobrym, a nawet bardzo dobrym, sposobem na rozwalenie "tego socjalistycznego trupa" może być kolejne obniżenie wieku emerytalnego...

3 1
ID:69161

1331-1331

@~ben Yakoff:
Jest kilka uwag do tego okupanta
1-Skoro płacę stawkę ZUS-owską i na pewno nie dożyję emerytury to dlaczego te pieniądze które są mi zabierane nie mogą przejść na żonę lub dzieci
2-w każdym banku płacąc 700 stówek przez 35-40 lat miałbym lepsza emeryturę niż te śmierdzące emeryturki po 100 -1500 pln dlaczego ano dlatego że trzeba opłacać co miesiąc pracusiów .
3 ZUS to bankrut kase niedługo będzie coraz bardziej brakowała życzę żeby padł jak najszybciej .Bo moje skladki i tak zobaczę jak świnia niebo więc mi zwisa ta cała emerytura .
4 Dziwię się ludziom skoro nieroby dostają z innego pomnika komuny za darmo kasiorkę a pracujący człowiek zostaje karcony podatkiem dochodowym to czemu ludzie nie pracują na czarno .Robić dzieciaki i miejcie w 4 literach haracz na emeryturę .
Benie obniżą wiek chyba sami sobie zwykłych ludzi w Polsce traktuje się od 26 lat jak motłoch dlatego powinno jak najwięcej wyjechać z tego szamba .
W Polsce od 26 lat rządzi partiokracja i aby rodzinki miały koryto .

2 12
ID:69163

ben Yakoff

Emerytury "wymyślił" Otto książę Bismarck po to, żeby niemieccy robotnicy nie wstępowali do SPD. Pan książę propagował tzw. solidaryzm społeczny, w myśl którego pracujący mieli utrzymywać tych, co już pracować nie mogą. Emeryturę otrzymywać mieli ci, którzy ukończyli 70 rok życia, czyli niewielu, biorąc pod uwagę średnią długość życia. Natomiast biorąc pod uwagę przełom lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych XIX w. była to rewolucja. Czasy zmieniły się, pora z daniną pt. emerytury skończyć. Normalniejszą i sprawiedliwszą sprawą byłoby samodzielne wpłacanie - jak to sugeruje "1331-1331". Człowiek nie powinien być zwalniany od myślenia o swojej przyszłości.
Obiboki i tak dostaną zasiłki z pomocy społecznej...

3 3
ID:69164

1331-1331

@~ben Yakoff: Bardzo mądre słowa dorzucę jeszcze to że za składki od ludzi towarzysze sie bawią i przyznają sobie premie .Kiedy dadzą człowiekowi dorosłemu samemu decydować gdzie i jak ma się zabeazpieczyć na starość ?Dlatego ludzie którzy świętują jakąś wolność od 89 roku są idiotami bo jak można być wolnym skoro zmusza się nas do płacenia haraczu co miesiąc na ubezpieczenie dziecko którego nie zaszczepimy możemy dostać za to kare finansową itd itd tak oto najpierw była okupacja Hitlerowska teraz mamy okupację Unijną prawie te same punkty co miał A.Hitler.
Pozdrawiam .

4 10
ID:69166

darkbreaker

A jak już ten system padnie, to co, wrócisz do Polski ???

3 3
ID:69167

cichyobserwator

@~1331-1331: Ty nie miałeś rodziców i dziadków ,żeby Ci o okupacji hitlerowskiej powiedzieli choć słowo? Jaki trzeba mieć sprany łeb ,żeby w obecnych czasach wspominać tamte czasy i je porównywać ! Czytać umiesz to może wypadałoby na ten temat coś przeczytać bo rozumiem ,że mein kampf to jedyna książka którą przeczytałeś.
Ktoś specjalnej troski musi mieć jakieś wytyczne bo sam jak pijana małpa z brzytwą na karuzeli długo by nie pociągnął. Zrobić dziecko debil też potrafi ale wychowanie to dość skomplikowany proces. Jeżeli ktoś nie słucha świata nauki i nie docenia jego osiągnięć to nie jest wolność tylko upośledzenie . Uważasz ,że jak odmówisz szczepienia własnych dzieci to świadczy o Twoim samodzielnym myśleniu ? Ciebie raczej nie można zmusić do samodzielnego myślenia ( masz prawicowe media ) więc jesteś wolnym człowiekiem choć tylko w swoim światku. I może w nim zostań.

4 6
ID:69168

gość-41886

@~1331-1331: jedynym rozwiązaniem jest referendum nad zmiana systemu emerytalnego na emeryturę socjalna wypłacana każdemu w jednej wysokości niezależnie od długości przepracowanych lat np w wysokości pensji minimalnej.

Choć i tak jest już o 10 lat za późno żeby mogło się to odbyć bez ocierania się o bankructwo kraju w perspektywie 20 lat - ale w tym kraju nikt nie myśli dalej niż do wyborów.

2 5
ID:69173

1331-1331

@~darkbreaker: Mam nadzieje że stanie się to szybciiej .Bo ludzie chcieliby sami decydować o sobie o swoich dzieciach .Niestety debil jak usłyszy że dostanie 10 złotych do renty to cieszy się jakby dostał 100 .
Marzę o likwidacji ZUS URZĘDU SKARBOWEGO I URZĘDU PRACY a w dalszej kolejności już dalej wiadomo pozabierać majątki byłym SB-kom i czerwonym kolesiom i wpłacić z licytaacji tych majątków na zadłużenie Polski .

1 11
ID:69179

1331-1331

@~cichyobserwator: Powiedz ile masz dzieci to pogadamy bo książki Hitlera to sam możesz czytać wszak to taki sam osobnik jak Ty socjalista .Siedzisz pierdzisz i pierd... te swoje farmazony .Od moich dzieci z dala ja nie mówię czy masz szczepić siebie bo wydaje mi się że pewnie nie masz ani jednego a skoro masz to Ty decydujesz jak go wychowywać .Moje zostaw w spokoju .Obecnie tam gdzie mieszkam nie muszę szczepić dzieci i wspomagać firmy farmaceutyczne bo nie jest pewne że jak zaszczepisz masz 100 % pewności na zachorowanie .Są inne metody to co Unia karze to niech sobie swoim towarzyszom karze .

3 13
ID:69180

cichyobserwator

@~1331-1331: A jak nie zaszczepisz to na co masz pewne 100% ? Pewnie Ospa party to ten lepszy sposób - bo to sposób tych samodzielnie myślących : " W ostatnim miesiącu w Warszawie zmarło półtoraroczne dziecko. Na izbę przyjęć trafiło w stanie agonalnym. Rodzice wybrali "ospa-party" zamiast szczepienia - mówiła w czwartek w TOK FM prof. Teresa Jackowska, konsultant krajowy w dziedzinie pediatrii."
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019393,title,15-roczne-dziecko-zmarlo-po-tzw-ospa-party-Dyrektor-szpitala-przyczyna-smierci-byla-sepsa-i-wstrzas-septyczny,wid,18222042,wiadomosc.html?ticaid=116e6d
Trzymam kciuki za Twoje dzieci - z takim starym musi być przechlapane.

5 5
ID:69186

1331-1331

@~cichyobserwator: Ostatnie zdanie do Ciebie poczytaj sobie punkty NSDAP punkty Hitlera i jego plany z Europą i porównaj to do tego co wprowadza UE .
Masz dzieci ?Czy jak ksiądz albo Jarko wypowiadasz się o dzieciach nie mając ich .Dzieci należą do rodziców i to rodzic powinien odpowiadać za swe pociechy a nie Państwo albo jakaś minister która chyba nie zna lepiej mego dziecka ode mnie .
Na drogach każdego tygodnia w Europie ginie około 50-60 osób zakażmy produkcji samochodów .
Kto nie ryzykuje ten nie ma a te szczepionki można wsadzić sobie w odbyt tym co zarabiają miliony na tym badziewiu poczytaj o szczepieniu o chorobie wściekłych krów ile zarobiły firmy które rozprowadzały szczepionki .
Na koniec za moje dzieci nie musisz trzymać kciuków dają radę .

2 5
ID:69231

cichyobserwator

@~1331-1331: Nsdap dzieliło na nadludzi i podludzi jezeli to samo robi w/g ciebie UE to dalej trzymam kciuki za Twoje dzieci.
Mam dzieci i korzystam z wiedzy medycznej ludzkości do której ta dochodziła wiekami. Ci ,którzy zagłodzili dzieciaka bo znachor-szaman tak kazał też byli rodzicami a to upoważniało ich do zamordowania dziecka bo było ich ?
Samochody też same nie zabijają ludzi tylko debile w środku , którzy wiedzą lepiej po ilu kieliszkach mogą poszaleć . I co z tym zrobić, pozwolić jak z dziećmi ? niech robią co chcą ? Tylko przy okazji zabijają innych użytkowników dróg.
Jesteś takim potencjalnym zagrożeniem dla własnych dzieci i otoczenia bo tak Cię boli dochód producentów szczepionek ? Jak Ci dziecko zachoruje to się tylko modlisz bo od tych co zarabiają na lekach syropu nie kupisz . Używaj tylko deszczówki bo wodociągi też zarabiają, myj sie piaskiem bo ci na mydle zarabiający to krwiopijcy.
Świat nie jest idealny ale Twoja specjalność to utrudnić sobie i innym życie jeszcze bardziej niż to konieczne.

4 4
ID:69239

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA