Ciekaw jestem czy kiedyś się zmienią w tym mieście...

Ciekaw jestem czy kiedyś się zmienią w tym mieście zarobki na lepsze czy Włocławek będzie cały czas biednym miastem w którym pracodawcy traktują pracowników jak przedmiot wypłacając po 1200 zł. Już nie będę wspominał o tym żeby tu mieć tą nędzną robote trzeba mieć znajomości bo dostać tu prace to jest w ogóle poraszka. Pisze ten komentarz z takiego powodu iż dostałem wypłatę z zakładu (x) gdzie w innym mieście nie daleko włocławka na tym samym stanowisku pracownik na dzień dobry dostał ok 3x więcej niż ja. Za debilne komentarze pt. "To jedz tam" dziękuje bo nie pisze o tamtym mieście tylko o włocławku.

15 komentarzy

cham

niestety. Ostatni bastion komunistycznego betonu trzyma się dobrze. Pajace trzęsący naszym miastem w większym lub mniejszym stopniu od wielu, wielu lat nigdy nie pozwolą Ci stary dobrze zarobić (tyle że komuna niby była zawsze z robotnikiem...). Tu zarabia:
- rodzina/znajomy polityka
- polityk
- samorządowiec

Kazdy prywaciarz (każdy) w tym mieście to zwykły złodziej, który myśli że za 1000 zeta bedziemy go po stopach całować. Recepta jest prosta jak pierdzenie. Wystarczyłoby zeby wszyscy włocławianie dogadali się (to niemożliwe) i nie chcieli pracować poniżej np. 1500 na ręke. Pracodawca po prostu nie miał by wyjścia! No ale do tego nigdyu nie dojdzie, bo w Polakach brak konsekwencji i szacunku do samego siebie...

0 0
ID:5741

pazdzioch

najgorsze jest to ze ludzie sa skundleni i baja sie nawet glowe podniesc a co dopiero domagac sie podwyzki, wola podkablowac drugiego zeby kolega mial mniej albo zeby go wyrzucili a samemu tyrac za grosze :} Mentalnosc ludzi tu mieszkajacych jest straszna :(

0 0
ID:5743

Rad..

Ja zarabiam 900 do reki i od pewnego czasu najnormalniej w swiecie biora mnie nerwy. Mam nadzieje ze odwaga pozwoli mi na wypowiedzenie umowy i pier..... tych pajacow ktorzy mysla ze jestem zadowolony ze u nich pracuje. Pozdrawiam niemiecka firme.

0 0
ID:5745

krzysztof_naubi

Będziesz miał nowe atrakcyjne miejsca pracy w przejściu podziemnym. Albo jeszcze lepiej - Twój pracodawca przeniesie się do nowej strefy przemysłowej niedaleko Azotów żeby płacić mniejsze podatki i będziesz dojeżdżał kilka kilometrów codziennie. Bo ta strefa miała być dla nowych przedsiębiorców spoza Włocławka, a okazuje się, że będzie przede wszystkim dla starych "modernizujących się".

0 0
ID:5748

Wk

Czy wiecie ile prywaciarz(przepraszam ,,biznesmen ")płaci młodzieży chcącej zarobić na wakacje ,lub dorobić do wydatków szkolnych -300-500 miesięcznie -Niewolnictwo we współczesnym wydaniu .A PAŃSTWOWA INSPEKCJA PRACY co robi -pije kawkę z ,,biznesmenami" ,kontrole w zakładach są z reguły ,,niezapowiedziane".....

0 0
ID:5757

pazdzioch

rozumujac twoim tokiem Naubi moze isc rownie dobrze do pracy pod wiadukt na Krolowej Jadwigi albo wkrecac zarowki na jupiterach przy stadionie :)

0 0
ID:5758

szuja

Niech żyje i rozkwita Katolickosolidarnościowa Rzeczpospolita.
Ha,ha,ha

0 0
ID:5775

katastrofa

"To jedź tam !"

0 0
ID:5777

tomasz1

Ludzie sami sobie jesteściw winni, że dajecie się tak traktować.

0 0
ID:5790

hejjjj

widać ze pisał to pracodawca

0 0
ID:5795

emilia

ten włocławek to w ogóle jest do dupy ja niedawno straciłam pracę i nie mogę znależć nowej juz drugi miesiąc a zasiłek mam tylko 6miesięcy bo ci ze wsi mają rok i do tego pracuja na polu i kasę kują a co mamy zrobić w mieście?wszędzie tylko po znajomości do pracy się dostaniesz a w posssśredniaku dają ci takie propozycje że nie sprawdzą pracodawcy czy jest wypłacalny pójdziesz do pracy a potem chodzisz bez kasy bo szef cię w konia robi dziadostwo!

0 0
ID:5804

Stacha

Pracodawcy we Wlocławku sami nie wiedzą kogo chcą czy to ma być osoba do pracy czy do prywatnych usług.Ma parę groszy w kieszeni a gra z siebie wielkiego biznesmena.

0 0
ID:5846

liberał

Ludzie, a co to kogo obchodzi? Zarobki powinno się ustalać zaraz przy podpisywaniu umowy o pracę a nie potem płakać. Szef nie ma żadnego obowiązku płacić Wam tyle ile chcecie, lecz tyle ile Wam zaproponuje / z Wami ugada (powyżej kwoty, którą jest ustalana przez parlament). To jest proszę państwa wolny rynek, a to dodatkowo nie Zachód. Zdajcie sobie ludzie sprawę, że właściciel firmy ma przede wszystkim dbać o zyski firmy i swoje, bo po to tą firmę założył. Jakbyście prowadzili przedsiębiorstwo to byście wiedzieli o czym mówię. Dodatkowo zaradny człowiek jest codziennie zubożany przez państwo w formie wysokich podatków. Więc się nie dziwcie, że tyle Wam proponują/płacą. Każdy chce zarabiać więcej. Nic nie stoi na przeszkodzie by szukać nowej pracy lub chcieć renegocjować kontrakt.

I nie zwracać się w tej sprawie do polityków. Żal mi się robi jak ludzie, gdy zamyka się zakład prywatny, tnie koszty itd. itp. lecą z wrzaskiem do polityków, a potem mają jeszcze do nich pretensje, że zakładu nie uratowali, nie dali pieniędzy. A to są przedsiębiorstwa prywatne!!! Polityk nic, powtarzam NIC nie może w takiej sprawie zrobić (on jest od spraw państwowych). Właściciel ma prawo do robienia z nim co się chce, a właściwie powinien mieć, bo na nie wszystko mu pozwala złe prawo. Skończmy z tym socjalistycznym myśleniem, podobno tak tęsknimy do Zachodu, a u nas wszyscy zawsze mają problem.

Umiesz lepiej to rób co uważasz.

0 0
ID:5859

zbuntowany_kaloryfer

Liberał, ale politycy mogliby spowodować, że za zatrudnianie np. na czarno bądź niepłacenie nawet najniższej krajowej (a to się zdarza) kary byłyby tak straszne, że ten komu ją wymierzono już do końca życia zasypiałby ze świadomością, że się nie wypłaci. A jego Aniołem Stróżem byłby komornik. Nie sądzisz? Jeżeli już mają płacić tę najniższą to niech chociaż rzetelnie płacą i to na podstawie umowy o pracę. A poza tym.. cóż, uważam, że jak ktoś dostaje najniższą krajową to niestety często sam sobie jest winien w dużej mierze. Bo niby za co pracodawca ma płacić pracownikowi więcej niż najniższa krajowa, skoro temu drugiemu brak kwalifikacji lub są one bardzo pospolite? Pisząc to, próbuję się po prostu postawić na miejscu takiego pracodawcy.

0 0
ID:5865

szuja

Ktoś tu napisał ,że jesteście skundleni i boicie się własnego cienia. To kto Was tak skudlił drogie* doli-daruszki *. Sami siebie zgotowaliście ten los albo starzy Wam go wam podarowali.Wolność to nie tylko pieprzenie o byle czym na forum.

0 0
ID:5871

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA