Smieszni jestescie co niektorzy, jezeli sadzicie,ze ktos...

Smieszni jestescie co niektorzy, jezeli sadzicie,ze ktos wymuszal podpisy. To nie ten typ grupy przynajmniej przywodcow protestu (choc teraz juz ciezko powiedziec kto dowodzi). To nie sa ludzie, ktorzy pala opony na drogach, robia blokady, falszuja pieczatki i zmuszaja do podpisow. Gdyby nie wspanialy obiekt na Placu Wolnosci z banerami, ktory drazni Paluckiego, grupa ta z powodu swojej niskiej agresywnosci zostalaby calkowicie zignorowana przez wladze.

4 komentarze

paweł

Czy masz na myśli to pranie suszące się na jednym z budynków? Ten zwyczaj pochodzi z naszej polskiej wsi. Każdy wywieszał pranie przed chatą aby pochwalić się swoim bogactwem: ile ma obrusów, ile poszew i ile poszewek (koniecznie lnianych).
Z wywieszonym przed domem prześcieradłem kojarzy mi się jeszcze jeden zwyczaj(weselny). Szczegółów nie podaję bo admin nie zamieści. Poszukajcie u Kolberga.

0 0
ID:5914

a jednak

a jednak, podobno, część podpisów została sfałszowana. No cóż to pewnie się okaże. Jedno jest pewne Pan J. jest bardzo zanipokojony o swoją kamienicę. Bo do dziś to on dyktował ceny na Pl. Wolności, a teraz powstała mu pod nosem duża konkurencja.
Myślę jednak, że te nowe centrum handlowe może jedynie przyciągnąć do centrum te osoby, któe robiły zakupy w Płocku, Tourniu, Łodzi, Bydgoszczy. Gdy znudzi się galeria to wyjdą zobaczyć co się zmieniło na mieście dotrą na Pl. Wolności, a tam... syf, kiła i mogiła jak jest dzisiaj, albo ładne sklepy przy odnowoionym placu. Wybór należy jedynie do kupców.

0 0
ID:5915

zbuntowany_kaloryfer

Haha
- Napisałem, że taka plotka krąży po mieście. Usłyszałem ją od kilku osób nie znających się nawzajem. Równie dobrze można takiej plotce wierzyć jak i nie wierzyć.
- Piszesz "to nie taka grupa". Po pierwsze, nie pisałem (ani tym bardziej nie zarzucałem nikomu!) o żadnym paleniu opon itp. ekscesach, a po drugie piszesz o handlarzach jak o jakiejś grupie filozofów zen. Gdyby istotnie byli tak pozbawieni kłów jak to sugerujesz nie byliby tymi, kim są.

0 0
ID:5916

realista

To nie filozofowie ale tez nie oszusci. Widzialem liste, zreszta nie tylko ja i nie byla falszowana, wiem kto zbieral pdopisy i watpie zeby te osoby (kobieta i mezczyzna) czy postura czy zachowaniem wymuszaly cokolwiek.

Ja tez uwazam ze reakcja UM nie jest wlasciwa dla akcji. U mnie takie metody budza niesmak.

Ceny na Placu nie dyktuje nikt, vide lokal na roku Zdunskiej/Pl, byly WTN itp. J. nie ma najwyzszych cen i nie zyluje wynajmujacych tak bardzo, sa gorsi. Dla tych wiedzacych o czym mowie prosze porownac z bylym CITY czy takim mijscu na M.

0 0
ID:5922

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA