Konferencja prasowa PiS-u.Uważam, że mieszkańcy mają...

Konferencja prasowa PiS-u.Uważam, że mieszkańcy mają prawo wiedzieć ile kosztuje ich promocja osoby Prezydenta. Zamiast promować Prezydenta można mieszkańcom Włocławka, przedstawić projekt i wizualizacje planowanych inwestycji. Bezskutecznie jako zwykły mieszkaniec tego miasta szukam tych materiałów w prasie, Internecie czy telewizji. Proszę mi napisać gdzie mogę zobaczyć jak będzie wyglądała przebudowa ulic na osiedlu Południe, jak będzie wyglądał Plac Wolności, Zielony Rynek, czy Browar B na którego projekt podobno miasto już wydało niemałe pieniądze. Konsultacje społeczne to według mnie prostego mieszkańca tego miasta jak najszersze i skuteczniejsze przedstawienie planów i kierunków rozwoju naszego wszystkim mieszańcom i słuchanie opinii oraz krytyki żeby popełnić jak najmniej błędów. Mamy demokrację a Prezydent Miasta to nie jego właściciel.

3 komentarze

szuja

Wczoraj Prezydent w TV Kujawy wyjaśniał ,że robi to wszystko na wyraźne żądania i skarżenie się PiS o zbyt małym zakresie informacji społeczeństwa w zakresie prowadzonej działalności na jego rzecz.

0 0
ID:7038

zulek

Popieram. Kiedyś można było sprawdzić na stronie U.M. różne plany zagospodarowania lub projekty nowych ulic. Teraz nie ma nic. A jeśli jest, to znależć nie można. A może te wszystkie plany są tylko wirtualne?
Pokażcie planowany przebieg Kapitulnej, Od Kapitulnej do Wienieckiej, plan terenu po jednostce na Długiej.

0 0
ID:7039

framco

Kiedyś był np. bardzo dokładny, geodezyjny plan przebiegu Alei Jadwigi, jak i wiele innych zmian, dzisiaj na stronie nie ma nic, a przebudowano ją za P. za 30 000 złotych !!!!! Dzisiaj na stronie nie ma niczego, jest gorzej niż za S. Krytykuje sie tylko S., a niejaki Pan K., poprawil wnioski S., kilka lat zreszta je popraiwam, niegdys wielki ekspert z Torunia, i uzyskal 17 % dofinansowania, brawo !!! Tuba propagandy ladnie przeksztalcila to w sukces, no coz, rozmawialem w Bydgoszczy z pewnym Panem z UM na ten temat i on mi jasno powiedzial, ze to porazka. Ze szanse, aby dostac wiecej to tylko liczenie na to ze ktos z listy "przewroci" dostarczajac ostatecznie dokumenty, co jest niemozliwe praktycznie. Rozmawialem o jadwidze i co mi powiedzial, ze gdybys na taka trase starali sie o dofinansowanie, to bysmy na nia na pewno dostali, dlatego ze to nowa droga, poprawia bezpieczestwom, komunikacje, itd. tylko, ze jak powiedzial, nikomu sie nie chcialo i troche poprawili wniosek poprzednikow na jedynke i mysleli, ze to wystarczy. Facet byl we Wloclawku kilkukrotnie, dziwi sie strasznie, ze zaprzestano budowy w tej ekipie Jadwigi, osobiscie powiedzial, ze rozsadnie jest najpierw zbudowac jadwige, pozyska sie na pewno srodki z UE na poziomie 50 %, a jedynke remontowac jak bedzie alternatywna trasa dwupasmowa Jadwiga, i autostrada, bo juz niedlugo rozpoczna jej budowe w okolicach Wloclawka. Zreszta jak sami mowi, w obecnym ksztalcie remont spowoduje korki, a po remoncie trasy i tak nie zmieni to natezenia ruchu, ze konieczna jest alternatywna trasa dwupasmowa w miescie.

0 0
ID:7047

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA