Długo się zastanawiałem, czy wyjechać z tego miasta z...

Długo się zastanawiałem, czy wyjechać z tego miasta z moją rodziną, mieszkam tu z żoną już 16 lat, sam jeszcze dłużej, bo się urodziłem w tym mieście, tak samo jak moja żona i nasze dzieci. Nie widzę niestety w tym mieście żadnych zmian, ciągle przepychanki, "sukcesy" bo otworzono uliczkę,jakieś śmieszne tablice, a nie ma działań jak rozwiązanie sprawy patologii w śródmieściu, która jest i jest i jest, zdewastowane, bez właścicieli, nieuporządkowane budynki w sercu Włocławka, koszmar komunikacyjny, brak budowy dróg, jakieś fobie jak dzisiaj pisze w Nowościach co do Jadwigi, i znów puszczona propaganda w gazetach, potem będzie pewnie w TV Kujawach, że Jadwiga niepotrzebna, itd. albo gadki, że w Michelinie będą się ścigać, i nie budować dróg, brak w tym mieście uczelni wyższej, dlaczego nie ma wydziału zamiejscowego Politechniki Łódzkiej np., notoryczne kłamstwa władz, propaganda i paplanina, wieczne sukcesy, dlatego opuszczam to miasto, ono się cofa, porównując to co sie zmienilo w miescie w ciagu 16 lat mojego malzenstwa, a to co sie zmienialo w ciagu 16 lat pierwszych malzenstwa rodzicow, to glowa mala. Dlatego żegnam to miasto, wyprowadzam się do miasta, w którym buduje drogi, ma plany ambitne, rozwojowe na przyszłość, nie boi się zmian, buduje infrakstrukture drogowa na poziomie, ma uczelnię wyższą techniczną, i na stronę UM wchodzi sie z przyjemnoscia, przejrzyscie, schludnie, organizowane sa rozne imprezy, amfiteatr, teatr, mam juz wszystko zalatwione, prace ma zona nowa, dzieci chodza do szkoly, sa zadawolone, a balem sie o to najbardziej,narazie ja mam jeszcze problem, bo musze dojezdzac do Wloclawka do pracy, chociaz w piatek mam rozmowe kwalifikacyjna, i z tego co wiem, to mozliwe ze nowa prace tez bede mial, bo takiego czlowieka potrzebuja. Wloclawek mnie juz od dawna przytlaczal, dosc mam tego chorego myslenia, tej atmosfery glupoty i dennosci, tu za 5-10 lat bedzie tak samo prawie jak bylo, tam gdzie sie przeprowadzam sie zmienia diametralnie. Nie bede dzieci skazywal na Wloclawek, tu jest wieczna stagnacja na wielu plaszczyznach, ostatni zgasi swiatlo, niestety...

9 komentarzy

Robert

Bye, bye Jimmy

0 0
ID:7283

o.Vox

jeżeli masz możliwość Synu,to wyjedż i nie oglądaj się za siebie . Pamiętaj jednak o starej maksymie: "wszędzie dobrze,gdzie nas nie ma". Lata rozwoju naszego miasta , w okresie powojennym,są już zjawiskiem historycznym i niepowtarzalnym .Był taki czas,że do Włocławka napływało dużo ludzi wartościowych i to oni byli czynnikiem miastotwórczym.Dzisiaj wielu "ślepców" robi wszystko ,żeby tamte lata wymazać z pamięci ludzkiej i nie tylko .

0 0
ID:7288

krzyż na drogę

Miasto tworzą mieszkańcy a nie tępogłowi urzędnicy.
kolejny wyjeżdza, kolejny w plecy.

a my walczymy dalej

0 0
ID:7290

kicia

aleś chłopie zamienił, na Płock. Uważaj, tam rządzi PiS.

0 0
ID:7294

kortyzol

W ten sposób SIEROTA zostaje sierotą podwójną.

0 0
ID:7300

vini

Nie zastanawiaj się,bo będzie zapóźno.

Byłem w podobnej rozterce,ale zbyt długo sie zstanawiałem,a teraz jestem za stary.

0 0
ID:7307

wiem

Do Kortyzola.

Nie każdy ma teraz takie możliwości,jak to było kiedyś,że nawet byle sierota dostawał pracę np. w SB czy inną ciepła posadę w licznych wówczas państwowych firmach.Teraz liczą sie tylko układy partyjne i rodzinne.

0 0
ID:7308

Wacuś

Do Brześcia się żeś przeprowadził?

0 0
ID:7312

kortyzol

wiem (09-09-2009, 12:26:11)
Ty wiesz ,ja wiem ,oni nie wiedzą i we Włocławku siedzą ,tak?
jeżeli pracowałeś w SB to Twoja broszka, musiałeś mieć powód by wstąpić na Służbę Bogu.Ale kawalarz.

0 0
ID:7321

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA