Czy ktoś się orientuje w temacie przydomowych oczyszczalni...

Czy ktoś się orientuje w temacie przydomowych oczyszczalni ścieków w gminie włocławek, na terenie nie objęty planem przestrzennym? Dodam, że nie ma u nas kanalizacji. Dziękuję.

5 komentarzy

świat wody

w sprawie oczyszczali ścieków zapraszam do kontaktu telefonicznego... 728327755

0 0
ID:7322

??

Regulamin dostarczania wody i odprowadzania ścieków zatwierdzony Uchwałą Rady Miasta Włocławek Nr 21/XLVI/2006 z 13 marca 2006 roku umieszczony w BIP MPWIK nie mówi ani słowa o "szambach" i "oczyszczalniach ścieków". Podobno wodociągi powołują się na "niepisaną" zasadę: "kanalizacja ściekowa jest w planach". A jak już jest w planach to siłą rzeczy mają prawo odmówić zezwolenia. Tylko czemu spółki miejskie powołują się na niepisane zasady (a w szczególności komunalne, szukałem już wszędzie, a SANIKO niema nawet regulaminu)?? Zna ktoś jakieś przypadki, a może dokumenty źródłowe??

0 0
ID:7329

tomasz1

Akurat założyłem oczyszczalnię scieków przy nowo wybudowanym domu. Teren mój nie był w planach przestrzennych gminy. Na temat oczyszczalni ścieków jest duzo napisane w internecie są nawet prezentacje. Ja kupiłem oczyszczalnie biologiczna za ok. 3100 zł o pojemności 2400 l. Polecam Atmomat

0 0
ID:7344

arbuz

przepraszam,ale ja się orientuję tylko w temacie Mariola.

0 0
ID:7352

catanaccio

Do Tori -Jeżeli masz zamiar wybudować przydomową oczyszczalnię ścieków /jak domniemam/ pomimo iż na terenie który zamieszkujesz nie istnieje m.p.z.p. to wystarczy tylko zgłoszenie o zamiarze wykonania przedmiotowej inwestycjido Starostwa Powiatowego we łocławku ul.Brzeska.Wskazana byłaby mapa Twojej nieruchomości /ale nie do celów projektowych-żebyś nie przeplacała geodetę/.Są typowe wnioski zgłoszeniowe dla inwestycji.Na mapie załączonej do wniosku możesz narysować zasięg poletka oraz wydajność dobową oczyszczalni/na pewno nie przekroczy ona podanej w Prawie Budowlanym bo to byłby absurd aby tyle wody zużywać -więcej niż 7,50 m.sześciennego na dobę.Zobacz jak możesz w internecie hasło Prawo Budowlane Rozdział 4 art.29 ust.3

0 0
ID:7471

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA