Jak myślicie? Dlaczego PiS, mimo tylu afer z udziałem...

Jak myślicie? Dlaczego PiS, mimo tylu afer z
udziałem polityków PO, tak niewiele zyskuje w sondażach?

4 komentarze

BEZDOMNY

Jak miałbyś Szanowny Szuja w swoich rękach
Prasę
Radio
Telewizję
To możesz w dowolny sposób manipulować opinią
społeczną na wszelkie mozliwe sposoby.
Jednak Ci którzy posiadaja w swoich rękach
te media społeczne nie przewidzieli internetu
I tu jest ich problem, bo to jedyny środek
bezpośredniej komunikacji międzyludzkiej
dający możliwość wypowiadania sie i wymiany mysli.
Oczywiście jeżeli nie wkracza w to cenzura.
Daj mi mozliwość wydawania gazety ogólnopolskiej,
o dużym nakładzie, z dwie ogólnopolskie stacje
telewizyjne,kilka rozgłośni regionalnych
A udowodnię Tobie,że kilka badań opinii społecznych
stworzonych na prędce 5 ośrodków wykaże niezbicie,
że Twoja Partia przewodzi w sondażach a Ty jesteś jedynym
kandydatem na prezydenta kraju z poparciem 78%

0 0
ID:8296

ha ha

Glupota? Slepa wiara? PIS nie jest dobra alternatywa ale PO to tez nie Elyty.

0 0
ID:8297

f10

bo ludzie nie są głupi. Dobrze już poznali tych ludzi i wiedzą co oni sobą prezentują. Dwa razy się nie wchodzi do tej samej rzeki, hehehe
Może jak pokolenie kaczyńskich odejdzie, odbiją od dna. W ogóle może za jakieś 20-40lat (jak ci padną) doczekamy się troszczących się o dobro narodu polityków, rezygnujących za przykładem innych państw z wszelkich przywilejów. Zmniejszmy sejm o połowę, wywalmy senat. Przekażmy część władzy w ogólnonarodowe stowarzyszenie, które będzie głosować w referendach o tym czego naród potrzebuje. Politycy w takiej ilości są zbędni, za dużo krzyku, za mało troski o kraj, za dużo mediów i PRu - za mało konkretnych działań w terenie, za dużo przywilejów - za mała odpowiedzialność. Co to ma być? Legalna mafia, jak kler? Zabierzmy prezesom spółek skarbu państwa i wszelkim innym wysoko postawionym cwaniakom na państwowych stołkach te grubą kasę i zainwestujmy w rozwój. Pozbądźmy się fikcyjnych urzędników zarabiających najwięcej, przecież administrację można by spokojnie o 1/3 zmniejszyć. Dotacje na biura poselskie zlikwidować, niech ludzie piszą maile, a poseł przyjedzie do obywatela. Od tego przecież jest, a paliwo i tak leje za nasze - jak się pojawi kilkanaście razy w miesiącu, na pewno da rade wszystko załatwić. Zlikwidować dotacje na kościół, bo niby czemu państwo ma im dawać, oni mają najwięcej. Zlikwidować posłom darmowe bilety lotnicze, służbowe samochody itp itd. Ten dziwny polityczno-administracyjny twór przeżera większość naszej kasy mając nas wszystkich tak naprawdę głęboko w d. Byle tylko w koryto wskoczyć po pachy, masakra. Partie skutecznie zabijają w politykach wszelką chęć zrobienia czegoś dobrego dla Polski, no bo przecież głosuje się w zgodzie z programem klubu, a nie własnymi przekonaniami

0 0
ID:8300

ha ha

Tu racja. Maja media w kieszeni, dlaczego to juz mozna sie domyslac. Gdyby by PIS robil bledy PO to media by go zmasakrowaly.

Nie jestem zwolennikiem PIS a nawet jestem czlonkiem PO :-) ale manipulacje mediow przeciwko PIS mnie draznia. Do tego dodam wulgarne wypowiedzi Niesiolowskiego, Persona na temat PIS i prezydenta, ktore nie przystoja poslowi i senatorowi. Ale coz, co od nich wymagac, taka klasa tych panow.

0 0
ID:8301

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA