Szanowny Panie radny Kazimierczak! Stał się Pan od wczoraj...

Szanowny Panie radny Kazimierczak!
Stał się Pan od wczoraj najpopularniejszym radnym. To jest kuriozalny przypadek. Jakieś zaściankowe politykierstwo aby w dyskusji na temat zmian w budżecie proponować prezydentowi podanie się do dymisji. Ja myślałem, że to specjalność PiS-u, aby nad własnym nieudacznictwem stawiać zasłonę dymną atakując politycznego adwersarza. Zaczynam mieć wątpliwości co do pańskich kompetencji w ekonomii i gospodarce. Zapoznałem się z problemem u źródła i nie ma innego wyjścia. Każde inne będzie dużo kosztowało a na to mieszkańców Włocławka nie stać. Miałem o Panu bardzo dobre zdanie jako samorządowcu. Oto człowiek, który potrafi korzystać z Internetu i kojarzyć logicznie fakty. Pan pierwszy zidentyfikował mnie po komentarzu dotyczącym zdaje się budowy dwóch basenów we Włocławku. Mówiłem Panu wówczas, żeby kierował się tym czego chcą mieszkańcy a nie partyjną polityką. Zauważył Pan chyba, ze mieszkańcom nie zależy na kolorze płytek w basenie; zielone, czerwone czy czarne, ale na basenie na miarę XXI wieku (a nie na dużej wannie). Powinien Pan też zmienić doradcę, ten były prezes kieruje się nienawiścią do prezydenta.
To był żenujący wczoraj spektakl. Widziałem wielkie zadowolenie i uśmiechy od ucha do ucha na twarzach niektórych radnych, kiedy przewodniczący ogłaszał wynik głosowania. To brzmiało jak wyrok.
Dokopaliśmy Pałuckiemu,
dokopaliśmy SLD,
dokopaliśmy lewicy
i dokopaliśmy ... mieszkańcom.
Powiedział Pan, że nie jest politykiem Platformy Obywatelskiej tylko przewodniczącym klubu radnych PO. Więc proszę. LPR musi być przegłosowany bo inaczej nie będzie nawet centa pieniędzy unijnych. Uchwałę o zmianach w budżecie po zmianie kilku cyfr można na następnej sesji głosować ponownie.

4 komentarze

Wyborca

Człowieku nie wypowiadaj sie w imieniu mieszkańców bo nie masz to tego żadnego mandatu, a Pan Kazimierczak ma i tyle. Ty możesz tylko szczekać i chwalić swoich nieudaczników dla których koszty się nie liczą, bo nie wydają swoich pieniędzy. Liczy się tylko reelekcja i pewnie nowa chata. A Pan Pałucki im prędzej przestanie słuchać swojego zastępcy tym będzie lepiej dla niego i miasta, ten człowiek nigdy nie będzie dobrym politykiem, umie tylko wszystkich zrażać do siebie i swoich poczynań!

0 0
ID:8437

Dionizy

Wyborco! Od szczekania to ja mam psa. Mogę go poprosić aby ci wyszczekał ten tekst. Może wtedy go zrozumiesz. Bo czytać to ty umiesz ale jeżeli chodzi o rozumienie to już beznadzieja.
Po pierwsze to nie zauważyłeś, że piszę w swoim imieniu a nie mieszkańców. Chociaż pisząc bez słowa "wszystkich" - mieszkańców mógłbym w imieniu swoich znajomych.
Po drugie to piszę do znajomego radnego czyli osoby publicznej, która dla mnie nie jest świętością z ołtarza nie podlegającą ocenie i nie ukrywam się pod nic nie wskazującą nazwą wyborca. Chociaż byłeś na wyborach?

0 0
ID:8444

Wyborca

Nie trzeba być mędrcem żeby zrozumieć o co w tym wszystkim chodzi, władze dobrze wiedziały, że nie ma powszechnej zgody na zrobienie z Placu Wolności parkingu dla CH, a i tak to zasadnie umieściły w LPR. Gdyby nie to LPR przeszedłby bez żadnych problemów, podejrzewam, że sto procent Radnych głosowało by ZA. Naprawdę nie interesują mnie, jako mieszkańca ZOBOWIĄZANIA obecnej władzy, tylko dobro miasta. Pan zastępca myśli, że jest cwany i zmusi wszystkich do swoich racji. Przepraszam za „szczekanie”.

0 0
ID:8445

rumun

popieram cie dionizy w calej rozciaglosci z ust calej prawicy slychac tylko belkot i widac zadowolenie ze znowusz dolozyli prezydentowi.prawica chcialaby zbudowac basen wielkosci wanny a nie obiektu na miare 21 wieku a nadwyzszki wziasc sobie do kieszeni .Juz niedlugo ich wyaltujemy przy nastepnych wyborach.Rodowity mieszkaniec Wloclawka.

0 0
ID:8446

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA