Staram się oglądać jakieś Wydarzenia, albo Fakty, żeby...

Staram się oglądać jakieś Wydarzenia, albo Fakty, żeby wiedzieć co się dzieje u nas i na świecie. Jestem młodą osobą i od pewnego czasu zastanawiam się co ludzie, zwłaszcza młodzi mogą zaobserwować i jakie wnioski wyciągnąć? Wszędzie mówi się tylko o aferach, kradzieżach, oszustwach, wyłudzeniach, naciąganiu, podsłuchiwaniu, inwigilowaniu, prowokowaniu, ... Co można sobie pomyśleć skoro robią to ludzie na stanowiskach, bądź co bądź wykształceni, mieniący się jako prostolinijni i uczciwi. Czy ja żyję w jakimś matrixie? Czy ktoś ma mnie i miliony innych ludzi za idiotów? Boże(!) zastanawiając się głębiej nad tym problemem można dojść do takiego wniosku ! Oglądam, kiwam głową z niedowierzaniem, czuję niesmak..., ale co z tego? Jak zmienić tą koszmarną polską rzeczywistość? I dochodzę do wniosku, ze nie można. Będzie tak nadal, stan zepsucia będzie postępował, bo nikt nie chce paprać się w błocie, chyba, że sam chce być brudny ( skorzystać). To chyba tak właśnie jest zaplanowane, że mamy do tego przywyknąć i po pewnym czasie już nikogo nie będzie to dziwić, takie afery będą normą, wejdą do kanonu polityki, takie będzie samo życie. Już od kilku kadencji w sejmie powiela się ten schemat. Czy to lewica, czy prawica, czy liberałowie, każdy chce urwać coś dla siebie. A młodzi ludzie? Uczcie się życia- właśnie taka jest wasza przyszłość, bo taka będzie już rzeczywistość. Tylko kiedy w tym naszym Matrixie pojawi się Neo ? Czekam... czy ktoś z was czeka ze mną?

2 komentarze

szuja

Jak przeczytałem dzisiaj włożoną mi do skrzynki gazetę PiS-owską, to natychmiast porównałem to z tym co napisałaś a napisałaś całą smutną prawdę. Tyle zła i chamstwa emanuje z tego, ze szkoda słów. Więc z czego Ty masz brać przykład. Eeee

0 0
ID:8576

Cichy

Tez jestem osobą młodą i szczerze powiedziawszy naszą politykę mam d... z naszymi pseudo politykami na samym dnie.
Po pierwsze nie oglądaj telewizji, bo ona psuje nam umysł. Oni nas telewizją odcinają od rzeczywistości. Ja już blisko od dwóch lat nie śmiałem włączyć TV, ew. od czasu do czasu jakiś film , może dwa (mimo że w domu są 4sztuki), bo to co tam widzę woła o pomstę. Jak moi rodzice oglądają tv i przez przypadek zobaczę co oni tam wygadują to dostaje szału. Kłamstwa wygadują takie że głowa mała. Dzsiaj rano słyszę jak ojciec ogląda TV a atm mówią że nasz pseudominister sikorek poleciał do hameryki żeby opowiedzieć im jaki to my sukces gospodarczy odnieśliśmy. Ludzie jaki sukces się pytam ??? Zlikwidowali stocznie, świdnik chyba też wiele zakładów padło. Ale ja wam powiem dlaczego wszystko pada. Wszystko pada dlatego że jesteśmy w UE i to oni pociągają za sznurki. Nie wiele z was pewnie wie że UE dązy do upadku gospodarki poprzez kasę dla naszych pożal się boże polityków nie tylko za zlikwidowanie zakładu ( dokładnie tak- oni płacą naszym pseudo politykom za każdy upadły zakład)ale dają także dodatkową kase za zlikiwdowanie zakładu łącznie z fundamentami aby nikt przypadkiem nie otworzył w tym miejscu biznesu. I mogę dać rękę sobie uciąć że nasze stocznie polikwidują wraz z fundamentami. Ludzie uwierzyliście w to że jakieś niby araby chciały od nas stocznie kupić i trzymają to w tajemnicy kto to taki??? To UE kładzie kasę żeby najpierw robili nieudane przetargi na stocznie i później sami się sprawą zajmą i wszystko p...... I będzie taka sama sytuacja jak 100 lat temu- prusaki będą na nas takie cło walić że nie będziemy mogli się pozbierać. Wtedy tak było i sami musieliśmy walczyć o budowę portu w gdyni. Teraz bedzie to samo.
Oni chcą przejąć kontrolę nad nami (fizyczną i psychiczną).

OBUDZIĆ SIĘ MOŻNA ( I DOWIEDZIEĆ SIĘ O CO NAPRAWDĘ TUTAJ CHODZI ) ALE TYLKO NIE OGLĄDAJĄC ZAKŁAMANEJ TELEWIZJI,

0 0
ID:8619

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA