Tak piszecie o naszym kościele, a widzieliście kartoteki...

Tak piszecie o naszym kościele, a widzieliście kartoteki jakie ksiadz wyciąga jak chcesz ślub? Wszystko mają ile razy opłatek kupiłeś od kościelnego jak roznosił ile razy kolędy przyjąłeś. Normalnie gorzej niż służby kontroli, a co jeszcze mają ciekawe?

7 komentarzy

sierpinski

Po prostu ksiądz sprawdza, jak dobrym jesteś parafianinem, czy bierzesz ślub kościelny z przekonania, czy tylko, bo tak wypada. Jak chcesz kredyt w banku, to bank też sprawdza twoją zdolność kredytową :)

0 0
ID:8763

do antychrześcijan

Jeżeli sie nie podoba przyjmowanie kolędy i wymagania Kościoła co do przyjmowania poszczegolnych sakramentów to porostu nie robcietego. Mnie jak sie coś nie podoba to tego nie robię. PROSTE?

0 0
ID:8764

jacek

ja też jestem zdania,że nikt nikogo nie zmusza do wiary

0 0
ID:8778

gosc

Znowu w Toruniu jurny ksiądz porzucił kochankę mało bydlak na własne dziecko nie chce płacić

wiadomosci.onet.pl/2076427,11,skandal_w_toruniu_ksiadz_porzucil_kochanke,item.html

0 0
ID:8779

Stacha

Ksiądz przychodząc na kolędę miał"kartotekę"- tak było w czasach PRL-u.Był bardzo dobrze zoriętowany o wszystkich domownikach chyba lepiej niż SB.

0 0
ID:8783

Wierni

Maja prawo zwrócic uwagę księdzu jesli im jego postępowanie (lub duchowieństwa) przeszkadza,ilu z Was zadało na kolędzie pytanie księdzu na tematy tu poruszane .Nie pytacie tylko robicie glupie miny ,bo tak wypada ,więc o co pretensje ?

0 0
ID:8788

kasia

To nie ma nic wspólnego z tym czy ktoś wierzy w Boga czy nie przekonałam sią ostatnio że jeżeli chodzi o księży to kasa ma dla nich ogromne znaczenie i nie jest to ważne czy ślub czy pogrzeb ale czy to ma wpływ na wiarę w Boga- nie. Oni(książa) to tylko tu na ziemi wybrani aby przekazywać wiedzę o Panu Bogu niestety robią to często nieudacznie i bez większego zaangażowania. Przykre ale prawdziwe. Sobie i innnym życzę takich księży aby naprowadzali Nas osoby świeckie na właściwą drogę.

0 0
ID:8795

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

WOLNE MEDIA