SPOŁECZNA INCJATYWA ODWOŁANIA RADY MIASTA
Kto jest za niech się dopisuje.
Nadszedł czas by odwołać „dinozaury”, które jak im się wydaje są nie do ruszenia. Niema chyba innego programu w telewizji, który by tak ciśnienie podnosił co obrady rady miasta Włocławek w TVK.
To co się dzieje na sesjach to parodia. Brak kultury osobistej, rozmowy przy Sołach jak by przyszli na kawę, rozmowy przez telefony komórkowe, a przede wszystkim brak merytorycznej wiedzy o sprawach, brak rzeczowych wypowiedzi, nieznajomość podstawowych aktów prawnych. Ustawa o finansach publicznych to magia dla tych pseudo radnych.
Naoglądali się telewizji i marzy się im wielka polityka rodem z Wiejskiej - podziały na PISy, Srisy, Peowcy, Wspólnotowcy, Lewacy a chyba mieli być po to by walczyć o dobro Włocławka a nie partii politycznych których są działaczami.
Skończmy z nimi bo oni sączą z Włocławkiem
Ta Rada nie myśli o Włocławku i jego mieszkańcach tylko o „porąbanych” partiach
(Wszyscy siebie warci od lewa do prawa).
Wiceprezydent niedawno argumentując odwołanie jednego z dyrektorów placówek kulturalnych powiedział „straciłem do Niego zaufanie”. Ja też straciłem zaufanie do Rady Miasta Włocławek i apeluję do społeczeństwa o odwołanie na początek Rady Miejskiej a potem pana A.H. (1N1).
[a za brak zgody na rewitalizację Plac Wolności należy złożyć doniesienie do prokuratury]