SPOŁECZNA INCJATYWA ODWOŁANIA RADY MIASTA Kto jest za...

SPOŁECZNA INCJATYWA ODWOŁANIA RADY MIASTA

Kto jest za niech się dopisuje.

Nadszedł czas by odwołać „dinozaury”, które jak im się wydaje są nie do ruszenia. Niema chyba innego programu w telewizji, który by tak ciśnienie podnosił co obrady rady miasta Włocławek w TVK.
To co się dzieje na sesjach to parodia. Brak kultury osobistej, rozmowy przy Sołach jak by przyszli na kawę, rozmowy przez telefony komórkowe, a przede wszystkim brak merytorycznej wiedzy o sprawach, brak rzeczowych wypowiedzi, nieznajomość podstawowych aktów prawnych. Ustawa o finansach publicznych to magia dla tych pseudo radnych.

Naoglądali się telewizji i marzy się im wielka polityka rodem z Wiejskiej - podziały na PISy, Srisy, Peowcy, Wspólnotowcy, Lewacy a chyba mieli być po to by walczyć o dobro Włocławka a nie partii politycznych których są działaczami.

Skończmy z nimi bo oni sączą z Włocławkiem

Ta Rada nie myśli o Włocławku i jego mieszkańcach tylko o „porąbanych” partiach
(Wszyscy siebie warci od lewa do prawa).

Wiceprezydent niedawno argumentując odwołanie jednego z dyrektorów placówek kulturalnych powiedział „straciłem do Niego zaufanie”. Ja też straciłem zaufanie do Rady Miasta Włocławek i apeluję do społeczeństwa o odwołanie na początek Rady Miejskiej a potem pana A.H. (1N1).

[a za brak zgody na rewitalizację Plac Wolności należy złożyć doniesienie do prokuratury]

13 komentarzy

Owce

I tak nie zrozumią o co CI chodzi ,wystarczy ,,kilo zwyczajnej przedwyborczej'' i będą beczeć pod urnami i głosować na figurantów .Tu tylko młode nie zarażone politykierstwem pokolenie fachowców może coś zmienić ,to znaczy przepędzic tych co się na niczym nie muszą znać ,wystarczy ,że należą ...

0 0
ID:9016

cyklista

Macie obaj rację.Ale na karuzelę z napisem "Rada Miasta" maja wykupiony abonament.Prześledzcie 20 lat działalności niektórych radnych a zorientujecie sie,że to tylko walka o przetrwanie jak najdłużej do emerytury.Jak nie na państwowych posadkach,to w radach nadzorczych,to we władzach spólek.Czy któryś z "elokwentnych" radnych prowadził własną działalność.Nie- bo wolą mieć podane do stołu i żywić się z pieniędzy podatników.Co to za znawcy i fachowcy tematu, którzy paraja sie różnymi profesjami ?
Proszę przedstawić przegląd wykształcenia zawodowego rajców a zobaczycie że znajdzie się drugi Niesiołowski
-od muszek owocówek.

0 0
ID:9019

sportowiec

A może by tak nad ortografią popracować? Jaja będą jak we wniosku też walniesz Panie Mickiewicz parę byków.
P.S. Oj głupi Ty głupi!!!

0 0
ID:9020

Janina

Nie wszyscy młodzi mają nowoczesne poglądy i otwarte spojrzenie. Wczoraj słuchałam wywiadu ze Stockim. Tak jakbym słuchała jego promotorów z WWS Dembczyńskiego, Skrzypka i Dzięgielewską. Tragedia. Nie ma dla Włocławka przyszłości.Tacy ludzie. Ci mądrzy wyjechali a kilku pozostałym nie chce się kopać z koniem

0 0
ID:9021

Marian

Jestem za - gonic towarzystwo wzajemnej adoracji

0 0
ID:9022

KOBRA

Brawo Janina. Co z tego że młody jak już przesiąknięty jadem
nienawiści bo wzorce czerpie od swojego starszego nauczyciela. Niedawno można było p Stockiego posłuchać. Jak bidula probował zrobić dobre wrażenie, ze to niby nie ma jeszcze doświadczenia, ze się uczy dopiero polityki i takie tam bzdety, a wiemy jaki jest naprawdę. I to na nieszczęście nauczyciel naszego ojczystego języka.

0 0
ID:9026

wojciech leszczynski

Jestem za odwołaniem,śmiem twierdzić że Włocławianie chcą wreszcie mieć piękne i nowoczesne miasto

0 0
ID:9028

harcerz

Parafrazując fragment tekstu z "Pana Tadeusza"
"I wszystkim się zdawało,że to Rada gra jeszcze
a to radio grało"

0 0
ID:9029

Stacha

Jestem ZA odwołaniem Rady Miasta. Niektórym radnym stołeczki chyba przyrosły do siedzenia. Ogladając obrady Rady Miasta mam wrażenie ,że odbywa się spotkanie w kawiarni- gwar, szum .Najwyższy czas przewietrzyć to Towarzystwo Wzajemnego Popierania. Tak beznadziejnych radnych to jeszcze nie było.

0 0
ID:9030

baba jaga

...w którym to tylko słychać PAŁUCKIEGO i jego najmądrzejszych zastępców.

0 0
ID:9031

renia

POlecam transmisję z obrad Rady w TV Kujawy zamiast "kabaretonu".

0 0
ID:9032

maks.

Młodzi ludzie...narzekacie na bezrobocie,na brak perspektyw,zorganizujcie się i przyczyńcie się do odwołania rady,która hamuje rozwój miasta.

0 0
ID:9034

janusz palikot

a może na obradach rady oportunistów obrzucić JAJAMI

0 0
ID:9036

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA