Poniżej zamieszczam fragment artykułu z Gazety Kujawskiej...

Poniżej zamieszczam fragment artykułu z Gazety Kujawskiej (25.11). Jak jego treść ma się do osiągnięć włocławskiego magistratu (500m Plantów za 5,5 mln)Kuku daj głos! Skomentuj! Napisz o oszczędnościach w przetargach!

Remont drogi Włocławek- Wieniec rozpoczął się w czerwcu. Inwestycja została zrealizowana w ubiegłym miesiącu. Przebudowa odcinka pochłonęła 6,8 mln zł. Oprócz nowego asfaltu przy drodze zbudowano pięć kilometrów ścieżki rowerowej. Na przebudową powiat otrzymał 3 mln zł dofinansowania z Narodowego Programu Przebudowy Dróg Lokalnych, 10 proc. wartości inwestycji pokryły pieniądze z budżetu gminy Brześć Kujawski.
W przyszłym roku rozpocznie się budowa około trzydziestu wjazdów na posesje. Koszty ich budowy w całości pokryte zostana z budżetu powiatu, bo ich utworzenie nie było częścią tej inwestycji.

7 komentarzy

po co

po co robic wjazdy do chalup polskich jak kaliska wiejska kapitulna nie nadaja nawet zeby czolg po nich jechal a nie mowic juz o KRAJOWEJ JEDYNCE POZDRO

0 0
ID:9038

kuku na muniu

pisowiec, a nie sportowiec. Ksywy ci się pomieszały.

0 0
ID:9039

sportowiec

Siła Twych argumentów mnie poraziła!!!!

0 0
ID:9040

Kriss cd..

bla bla bla bla bla bla bla bla bla jest dobrze bla bla bla bla bla bla ... Palucki jest najlepszy.

"Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Ochódzki Ryszard, naszego klubu „Tęcza”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłem ja – Jarząbek Wacław, trener drugiej klasy. Niech żyje nam prezes sto lat!
To jeszcze ja – Jarząbek Wacław, bo w zeszłym tygodniu nie mówiłem, bo byłem chory. Mam zwolnienie. Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje prezes naszego klubu. Niech żyje nam! To śpiewałem ja – Jarząbek.

* Opis: J"arząbek do magnetofonu w gabinecie prezesa Ochódzkiego."

0 0
ID:9045

kuku na muniu

A czy droga Włocławek - Wieniec, budowana była z infrastrukturą techniczną, bo podejrzewam, że nie. Siła wyciągania przez ciebie wniosków sport(pis)owcu mnie poraża również.

0 0
ID:9056

sportowiec

Otóż infrastruktura Plantów wybudowana została rok wcześniej, za inną kasę i przez kogoś innego. 5,5 bańki jest tylko za drogę. Ale gdyby nawet, to do Wieńca jest z 10 km (dwadzieścia razy Planty), a ścieżka ma 5 km. Porównanie wypada tragicznie!!!!!!!!!!! I naprawdę nic nie wymyślisz przydupasku komuszków.

0 0
ID:9061

szuja

Sportowiec ,razowiec też chleb odebrany głodnym dzieciom przez skorumpowanych solidaruszków.

0 0
ID:9087

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA