Wczoraj obejrzałem kolejny występ Kukuckiego Krzysztofa....

Wczoraj obejrzałem kolejny występ Kukuckiego Krzysztofa. Boże jaka żenada! Facet zwołuje dziennikarzy, a potem nie dośc, że nie ma nic do powiedzenia, to próbuje robić z siebie najważniejszego w SLD (może i tak jest) i jedynego mającego licencję na ocenę racji innych. Ten politowania godny spektakl miał chyba na celu zaprzeczeniu oczywistym faktom podejmowania próby podniesiena opłat za żłobki i przedszkola. Wielki aktor tego przedstawienia obiecał nawet, że jeżeli ktokolwiek wskaże, że z projektu budżetu wynika taka próba, on Kukucki zaprzestanie działalności politycznej (tak jakby od pewnego czasu czynione przez niego żałosne pobekiwania były działalnością polityczną).
Drogi Kukucki! Nie rób tego nie odchodź! Przecież każdy Twój występ, podobnie jak kiedyś Przema Gosiewskiego, przysparza zwolenników przeciwnikom Twego ugrupowanka.
Ale żebyś wyszedł, dowód na to czego żadałeś, przedstawiam. W projekcie budzetu na 2010 w części Dochody w rozdziale 80104 Przedszkola (żebyś łatwiej znalazł - str 66)przyjęto kwotę 2.180.940 zł jako odpłatnośc za pobyt dzieci w przedszkolu. Ta sama pozycja w budżecie 2009 wynosi 2.125.552 zł. (wzrost o 2,6%)
Analogicznie dla żłobków - rozdział 85305 (str.68), wpłaty za wyżywienie rosną z 45746 zł na 48491 zł (6%) oraz z opłat dodatkowych wnoszonych przez rodziców z 55109 zł na 58416 zł (6%). Te dane p. Kukucki są z dokumentu, którym tak ochoczo wymachiwałeś. I co teraz? Uwolnisz Włocławian od swojego nachalnego lansu?
P.S. A opłaty za przedszkole i żłobek istotnie mogłyby nieco wzrosnąć, choćby z powodu wzrostu cen wody, ciepła i energii elektrycznej. Ale to zupełnie inny temat, którego p. Kukucki nie jest w stanie ogarnąć.

17 komentarzy

A ja

go poieram -na niczym się nie zna ,ale głos zabrać potrafi i zarządzić potrafi , a to jest sztuka ,sami zobaczcie ,bierze przykład ze starszych .

0 0
ID:9068

Prezes

Sportowiec... a gdzie podpis - Jasiu????

0 0
ID:9070

Prezes

do sportowca.... trzeba, Abys kochany poszedł na kurs matematyki i logicznego myslenia... to, że z budzetu następuje wzrost wydatków o 2,6% to wcale nie oznacza podwyżek. Ale widac chodzi o sianie zadymy i kłamstwa.

0 0
ID:9071

szuja

sportowiec- od strzyżenia owiec. Hahaha

0 0
ID:9075

sportowiec

Do Prezesa. Tu masz rację kochany, tu masz rację. Tylko kto tę zadymę wywołuje? Kto zwołuje brifig i rżnie głupa na maksa? Kto plecie jak potłuczony nie mogąc znaleźć odpowiedzi na proste pytania dziennikarza? Radni? Ja? Ty czy Kukucki? I tak jest stale. Czy słyszałeś aby niedouczona acz bezczelna rzeczniczka rzucająca bezmyslnie, że przepadnie 8 baniek z RPO (rewitalizacja) powiedziała przepraszam? Chciał Kukucki aby mu pokazać to mu pokazałem. Niech teraz udowodni (a będzie trudno, oj trudno), że ten wzrost to nie jest zaplanowana podwyżka. Kto mieczem ..... A swoją drogą ja już wcześniej napisałem, że opłaty powinny wzrosnąć. I to nie dla zadymy, tylko ze zdrowego rozsadku. Pozdrawiam

0 0
ID:9078

bebiko

co z Ciebie za sportowiec ?,chyba ,że sportowiec krótkodystansowiec .

0 0
ID:9079

sportowiec

Szuja z inteligencji - dwója

0 0
ID:9080

a kuku

Jesce wam wsyskim pokaze

0 0
ID:9085

Pisu arek

Piszcie sobie co chcecie o Panu Kukuckim. W przeciwieństwie do inych to przynajmniej potrafi zdemaskować hamulcowo działających w wtym mieście radnych WWSu, PiSu i PO.Ci radni zamiast myśleć, jak by pomóc prezydentowi rozwijać Włocławek, to tylko myślą nad podkładaniem kłód i montowaniem hamulców!

0 0
ID:9096

cyklista

Kim jest właściwie ten Pan Kukucki? Czy to jakiś narybek postkomunistów wywodzacych sie z PZPR jak część radnych oraz władze miasta.SLD to przefarbowani PZPR-owcy.Czy podczas spotkania u któregoś z byłych działaczy PZPR w jego daczy (oni po upadku PRL nieżle sie uwłaszczyli i zabezpieczyli na terenie Włocławka)wypowie słowq "sztandar wprowadzić".I w asyscie pokojówek,lokaji oraz słuzby dworskiej wniosą dawno zapomniany odkurzony emblemet komitetu miejskiego PZPR we Włoclawku (a być może mają i przechowują sztandar wojewódzkiego komitetu).Z nacjonalistycznym pozdrowieniem -cyklista

0 0
ID:9102

Do cyklisty

Głupoty wypisujesz, Kukucki się urodził po stanie wojennym, a ty mu próbujesz jakąś postkomunę wcisnąć! Jest dużo młodych ludzi o poglądach lewicowych (nie komunistycznych), jak ktoś komuny od lewicy nie rozróżnia to niech się nie wypowiada, bo to cynizm albo głupota! A tak w ogóle to PO jest liberalna, co mniej więcej znaczy tyle, że każdy w przestrzeni publicznej może robić co chce. byleby nie łamał prawa. Więc niech Kukucki wypowiada się kiedy i jak chce, nikt mu tego nie powinien zabronić. I bardzo duża ilość włocławian się z tym Panem zgadza.

0 0
ID:9112

szuja

Cylkista-przecież już mamy znowu komunę w kraju, tylko w innym wydaniu.Przeniesiono stolicę do Brukseli.

0 0
ID:9114

cyklista

Stolicą mojego kraju jest Warszawa.Ja głosowałem przeciwko wstępowaniu do kibucu z napisem UE+ZSRR-bis.To środowisko liberałów i wszelkiej maści lewaków i anarchistów wepchnęło nas w to g...o.Po co mój kraj należy do NATO.Po to żebym przepraszał braci słowian-Serbów że układ do którego należymy zbombardował ich stolicę.Mam zdjęcia które robiłem w Belgradzie -zbombardowana ambasada Chińska.
KOSOWO JEST SERBSKIE TAK JAK GNIEZNO POLSKIE
P.S.Nie wiedziałem,że Pan Kukucki jest młodym człowiekiem.Ale obrona SLD w wykonaniu tego Pana wskazywała na dawnych towarzyszy z PZPR.

0 0
ID:9119

kortyzol

Popieram Ciebie Cyklista,ale jak wytłumaczyć to co napisałeś takiemu Padziochowi,który obraza inne .... przez Rosję nacje i zarzuca im terroryzm. Facet chyba na łeb upadł.

0 0
ID:9128

cyklista

Do czcigodnego Kortyzola
Ja nie ukrywam swoich poglądów.Jestem nacjonalistą.I mam gdzieś,jak to na niektórych forach stawianie warunków -tarcza rakietowa za wizy do USA.Pozbyliśmy się wojsk Sowieckich i kropka.Nie będą jankesi budować w Naszej Ojczyżnie swoich baz.Dlaczego rząd nie daje się wypowiedzieć Narodowi (w formie referendum)-czy tego chcemy czy nie?Nie mam nic przeciwko innym nacjom pod warunkiem że to My Naród Polski decydujemy o Polsce.
Przeraża mnie tylko jedna nacja (domyślasz sie jaka).Zresztą wypowiedż Szymona Pereza (dla izraelskiej prasy) daje dobitnie do myślenia.Tylko w naszych polskojęzycznych mediach tego nie znajdziesz.cyt"My wykupujemy Manchatan,wykupujemy Rumunię,wykupujemy Węgry i wykupujemy Polskę".Pozdrawiam.

0 0
ID:9141

cyklista

Do Szanownego Kortyzola
Zapomniałem Tobie napisać że sojusz Stany Zjednoczone -Rosja był jeszcze za cara Aleksandra I.Spólki Rosyjsko-amerykańskie mają długą tradycję.To spółki amerykańsko-rosyjskie budowały fort na Hawajach.To prezydent Lincoln nie zgodził się potępić rosyjskiej pacyfikacji Powstania Styczniowego.Rosja w wojnie secesyjnej popierała Pólnoc a Francja i W.Brytania -Południe.Car Aleksander I zgodził sie na zimowanie floty rosyjskiej w portach amerykańskich na Pacyfiku i Atlantyku jako akt poparcia dla Lincolna.Obawa przed Federacja Rosyjską -jak podają media polskojęzyczne-że napadnie na Polskę to bicie piany-utopia.
Rosjanie mają inne plany-sojusz Szangchajski (Rosja,Chiny,Indie i Brazylia).Tam nawet nie wpuszczają obserwatorów z USA.A językami urzędowymi są chinski i rosyjski.

0 0
ID:9143

kortyzol

Powiem tyle ,że w większości popieram Twoje poglądy a nawet się z nimi zgadzam np. w kwestii ,że co za dużo to i nie zdrowo.

0 0
ID:9150

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA