Wszystkich Włocławiaków odsyłam do Muratora - jest tam...

Wszystkich Włocławiaków odsyłam do Muratora - jest tam cd. historii naszego holownika Lubeckiego, o którym wszelki słuch zaginął.

http://www.muratorplus.pl/biznes/wiesci-z-rynku/wisla-coraz-blizej_66031.html

Po przeczytaniu tego artykułu na ciśnie się uporczywe pytanie -
Jak się czują ci, którzy dawali pieniądze na tzw. cegiełki?

4 komentarze

MR

A to nie jesst przypadkiem przywłaszczenie ?

0 0
ID:9083

wieśniak

Cytat:"Odkupiła go i odkopała z piaszczystego brzegu właśnie Hydrobudowa. Holownik przeszedł gruntowny remont w bydgoskiej stoczni i miał trafić do miasta, w którym się powtórnie narodził, czyli do Włocławka.Ale najwyraźniej plany "ożywienia Wisły" w Warszawie spodobały się właścicielowi cennej jednostki. Holownik Lubecki będzie już jako statek wycieczkowy wozić turystów w stolicy."
Pzywrócenie holownika dla Włocławka to była prywatna inicjatywa choć jak pamietam liczyli oni bardzo mocno na pomoc władz miasta. Ale zakupiło go bodajże Towarzystwo Miłośników Włocławka (tak sie chyba nazywało), natomiast Hydrobudowa dołączyła się później. Ale w jaki sposób i czy weszła w jego posiadanie na tyle aby mogła nim rozporządzać tego nie wiem. Najlepiej było by aby wypowiedzieli się członkowie tego Towarzystwa, tak aby rozwiać wszelkie watpliwości. Ja mam inna uwagę. Otóż już 2-gi raz właściciel Hydrobudowy "przysłużył" się Włocławkowi. Raz kiedy wyprowadził Kujawiaka do Bydgoszczy ( powody tej decyzji podaje tu:http://www.sport.pl/koszykowka/1,65090,7286357,Poznanski_miliarder__Podzielmy_sie_nazwa_Lech.html, -choć konstatacja ciekawa, daję miliony na coś i nie interesuję się co się z nimi dzieje) a teraz ten holownik. Nie sprzedał go a podarował czyli niby nie dla zysku, choć różnie można myśleć.

0 0
ID:9089

Zbyszek

Czuja sie tak jak ci co dali na stocznie, ktore zbierał w Toruniu " Ojciec", a lUBECKI bedzie w Warszawie dzieki "naszej" hydrobudowie - dziekujemy PANIE PREZESIE

0 0
ID:9104

szuja

Ten temat już raz był poruszany na tym forum. Napisałem pismo do UM i nie otrzymałem do dzisiaj odpowiedzi. Muszę poszukać tego pisma i zapytać się sekretarki Prezydenta co sie stało .

0 0
ID:9111

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA