Niestety trzeba podjąć decyzję o wyjeździe z Włocławka....

Niestety trzeba podjąć decyzję o wyjeździe z Włocławka. Kolejnym wyjeździe. Wróciłam tutaj, bo zwyczajnie, po ludzku tęsknię. Za rodziną, znajomymi miejscami, za miastem... Niestety nie udało się znaleźć pracy pomimo półrocznego jej aktywnego szukania. Jest mi z tego powodu przykro. Bez problemów dostałam pracę "w Polsce", w innym mieście. Chociaż tutaj, we Włocławku, także bym mogła ją mieć - teoretycznie. Bo brakuje specjalistów w mojej dziedzinie. Jednak wolą zatrudniać tych bez wyższego wykształcenia, bez doświadczenia. Ale mających znajomości.
Jest niesamowicie przykro, że tak się dzieje. A naprawdę chcę żyć we Włocławku. Niestety trzeba mieć za co...

13 komentarzy

Masz

Racje -do mnie też niedawno przyjęli -znajomą szefa -po kielichu -nic nie umie poza kręceniem tylkiem .

0 0
ID:9530

inter

Masz rację,nawet na wsiach "zabitych dechami" nie ma takiej sitwy i kumoterstwa jak w tej wielkiej WSI.

0 0
ID:9531

zaniewpokojony

"inter' jest ok, ale po co mi taki portal który wyświetla mi , codi mi o info wloclawek) który nie reaguje na wpisy przez

0 0
ID:9533

szuja

Trzeba iść na skargę do tych, co dokonali tych zmian ,czyli do SOLIDARNOŚCI.

0 0
ID:9534

kropa

już dawno oglądam włocławek tylko na tym portalu ( z sentymentu czasem patrzę co się tu dzieje), wyjechałem i uważam to za najlepszą decyzję w moim życiu! życzę włocławkowi i włocławianom jak najlepiej, ale do tego miasta już nie wrócę, chyba, że w odwiedziny do rodziny :)

0 0
ID:9536

prad

To weźcie się do roboty i zmieńcie to. Otwórzcie własne firmy, zatrudnijcie pracowników z naboru i zapłaćcie po 3000zł miesięcznie i nikt nie będzie narzekał.

0 0
ID:9537

Nescafe

Prad, ale to nie o to chodzi.
I tam, gdzie mnie zatrudniono będę zarabiała dużo mniej, niż piszesz. I naprawdę nie chodzi mi o pieniądze. Bo wolałabym mieć ten komfort psychiczny, że jestem z własną rodziną, tutaj, gdzie po prostu kocham być. I mogłabym zarabiać najniższą krajową, lub nawet jeszcze mniej. Byle jakoś przeżyć, ale byc w domu. Niestety. I nie liczyły się umiejetności - o których nomen omen wiedzą potencjalni szefowie bo znamy się w swojej branży. Ale je niestety łapówki nie dam - bo nie mam skąd na nią wziąć (poza tym to karalne ), a do łóżka nikomu też nie mam zamiaru wchodzić. Poza tym, jakiś czas temu usłyszałam też, że nie moze byc tak, aby zwykly pracownik (czyt ja ) miał wyższe kwalifikacje od kierownika... Także pracują sobie osoby bez uprawnień, bez umiejetności...
A ja muszę wyjechać.

0 0
ID:9538

Wyzysk

można ograniczyć tyko przez wprowadzwnie obowiązującego w unii minimum socjalnego -trzeba głosować na tych ,którzy zrealizują zapis traktatu ,a reszta będzie musiała się dostosować i to nastąpi prędzej, cz później .

0 0
ID:9539

pomarancza

to prawda gdyby we wloclawku niezlikwidowali jednostki wojskowej to nadal by moj tata tam pracowal i bysmy tam mieszkali a nie wyprowadzili daleko.tesknie za przyjaciolmi.

0 0
ID:9541

Zbych

Nescafe - przykre czytac co piszesz ale to wszystko jest prawda, co zrobic zeby tych wszystkich ze swiecznika zagonic do roboty bo oni juz nic dobrego nie wymysla, sa tak skorumpowani ze mysla tylko zeby jeszcze wiecej nakombinować

0 0
ID:9544

cyklista

Przejmijcie wreszcie młodzi władzę w tym mieście.Od prezydenta,z-ców- do rajców miejskich.Ale tak niezależnie bez PiS i SLD.Oni mają poparcie wśród starszej populacji.Wolę wam doradzić bezosobowo i bez rozgłosu niż patrzeć na te zakłamane twarze pełne cynizmu.

0 0
ID:9550

Czy to

Znaczy ,że jest więcej takich którzy nie będą głosować na tą zgraję partyjnych kombinatorów ,czy też przy urnie będzie jak dotychczas -czyli wybór mniejszego zła lub .....sąsiada lub szefa -bo tak wypada ?

0 0
ID:9559

ik@

myślę ,że powinno się przeliczyć ponownie mieszkańców, bo Włocławek to już chyba ma ich dużo mniej ::(

0 0
ID:9572

Znam i akceptuję regulamin portalu

włocławianie piszą

Włocławek

Włocławek

Podyskutuj o Włocławku, poznaj swoich sąsiadów.

Dom i mieszkanie

Dom i mieszkanie

Budujesz, kupujesz, urządzasz? Poradź innym i znajdź radę dla siebie.

Sport i rekreacja

Sport i rekreacja

Porozmawiaj o sporcie i jak aktywnie spędzasz czas.

Towarzyskie

Towarzyskie

Poznaj i porozmawiaj z nowymi ludźmi.

Motoryzacja

Motoryzacja

Podyskutuj o samochodach i motocyklach.

Inne

Inne

Rozmowy na różne tematy

Hydepark

Hydepark

Rozmawiaj na wszystkie tematy

O portalu

O portalu

Podziel się pomysłami, które ulepszą portal.

• Najczęściej komentowane (7 dni)

• Najczęściej czytane (7 dni)

WOLNE MEDIA